شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی)

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی)

 

 

آیا تا به حال حس کرده اید که رنگ سفید دیوارهای خانه، بسیار تکراری و یکنواخت شده اند. آیا تا به حال تصور کرده اید که دیوارهای خانه تان می توانند آبی، سبز، صورتی یا طوسی باشند، اما نتوانید تصورات خود را عملی کنید. اگر چه دیوارهای سفید نیز فراخی و روشنایی خاص خود را دارند و نمی توان زیبایی آن ها را انکار کرد اما استفاده از رنگ ها می توانند حال افراد را تغییر دهند و تنوع خوبی را در خانه ایجاد کنند. بنابراین در این سری از مقالات، شرکت آیسافام سعی دارد مطالبی ارائه کند که شجاعت استفاده از رنگ ها را در افراد تقویت کرده و کمک کند تا همزمان با آشتی با طیف های رنگی مختلف، شور استفاده از آن ها را در افراد ایجاد کند. اما قبل از این که به سوالاتی از قبیل «چگونه در استفاده از رنگ ها شجاع باشیم و از کجا شروع کنیم؟ یا چگونه رنگ هایی را انتخاب کنیم که برای ما و خانه ما مناسب هستند؟» بپردازیم، باید بدانیم علت ترس ما در پیاده کردن طیف های مختلف رنگی چیست. در واقع اکثر ما وقتی اتاق ها و خانه های رنگارنگ را در سایت های مختلف یا بروشورها می بینیم، هیجان زده و خوشحال می شویم. اما وقتی زمان استفاده از آن ها در خانه خودمان می رسد، مردد می شویم و احتمالا باز هم تنها رنگ سفید را برای نقاشی انتخاب می کنیم. بنابراین در ادامه به بررسی برخی از این علل پرداخته می شود و سپس راه هایی برای غلبه بر آن ها ارائه می گردد.

 

آیا در مورد نحوه ترکیب رنگ ها با یکدیگر مردد هستید؟

 

اگر پاسخ شما مثبت است، شاید بتوان گفت که این مسئله مربوط به ترس از تطبیق رنگ ها و کارکرد کلی طرح ها با رنگ های دیگر باشد. در واقع از آن جایی که کار کردن با رنگ های خنثی مانند سفید یا خاکستری کم رنگ، ساده تر است، مردم استفاده از آن ها را به طیف های دیگر ترجیح می دهند. این رنگ ها به سادگی با سایر رنگ ها هماهنگ می شوند و نیازی به بررسی و دقت بیشتری ندارند.

اما آنچه قابل توجه است این است (همان طور که در تصاویر مشاهده می شود) که رنگ می تواند جو شگفت انگیزی را در فضا ایجاد کرده و کسالت و یکنواختی را از خانه دور کند. رنگ هایی به جز رنگ های بژ، سفید یا خاکستری ملایم، این کار را به نحو احسن انجام می دهند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 1

 

راه حل اول. یکی از مواردی که می تواند شما را در انتخاب رنگ مردد کند، این است که هنگام مراجعه به فروشگاه های رنگ، گزینه های زیادی در اختیار شما قرار می گیرد. بنابراین سوالی که پیش می آید این است که چگونه می توانید طیف مورد نظرتان را از بین هزاران گزینه موجود، انتخاب کنید؟ مهم ترین کار برای غلبه بر این شرایط این است که نباید اجازه دهید تعداد انتخاب ها، شما را تحت فشار قرار دهند. زیرا برخی از این طیف ها به هیچ عنوان مورد پسند شما نیستند یا با وسایل شما تطابق ندارند. بنابراین بلافاصله می توانید آن ها را از بین گزینه ها حذف کنید.

اما بین گزینه های باقی مانده چگونه می توانید بهترین آن را انتخاب کنید؟ یکی از ساده ترین راه ها برای پاسخ به این سوال این است که می توانید مجلات و وب سایت های دکوراسیون داخلی را بررسی و از آن ها برای ایده پردازی استفاده کنید. برای این کار بهتر است به دنبال اتاق ها یا فضاهایی باشید که توجه شما را جلب کنند و پس از انتخاب این فضاها، آن ها را کنار بگذارید. پس از اتمام بررسی سایت ها و مجلات به عقب برگردید و همه انتخاب های خود را بررسی کنید. با این کار الگویی از احساسات خود نسبت به رنگ ها را مشاهده خواهید کرد و انتخاب طیف مورد نظرتان ساده تر خواهد شد.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 2

 

راه حل دوم. یکی از راه هایی که می تواند به این ترس غلبه کند، استفاده از قانون 60:30:10 است که می تواند تعادل رنگی کاملی ایجاد کند. در واقع این قانون می تواند راهنمایی باشد برای کسانی که از افزودن رنگ به فضای خود می ترسند.

نسبت 60 مربوط به رنگ اصلی اتاق است، به عنوان مثال این قسمت می تواند شامل دیوارها و قطعات بزرگ مبلمان شود. سپس نسبت 30 وجود دارد که تقریبا نصف فضای رنگ اصلی را در بر دارد. به عنوان مثال این قسمت می تواند پرده، کوسن و فرش خانه شما باشد. نسبت 10 نیز رنگ شاخص و سرگرم کننده ترین قسمت طراحی است. به عنوان مثال در یک اتاق خواب، رنگ شاخص شما می تواند در بالش ها،  اباژورها یا حتی شمع ها نمود پیدا کند. هم چنین رنگ شاخص را می توانید به راحتی در کارهای هنری یا حتی رنگی که در پارچه ای خاصی دوست دارید اعمال کنید.

به علاوه این ترکیب رنگ را می توانید از طیف های مختلف یک رنگ انتخاب کنید. به عنوان مثال می توانید از آبی های مختلف برای پیاده سازی این قانون استفاده کنید، اما باید دقت کنید که رنگ هیچ اتاقی با اتاق ها یا فضاهای مجاور آن در تضاد نباشد.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 3

 

راه حل سوم. راه دیگری که برای درک بهتر رنگی که انتخاب کرده اید، وجود دارد این است که آن را روی یک کاغذ یا مقوای مخصوص در ابعاد تقریبا بزرگ پیاده کنید. سپس آن را در مناطق مختلف اتاق قرار دهید تا جلوه آن را در قسمت های مختلف بررسی کنید. همین طور بهتر است آن را در ساعات مختلف روز مشاهده کنید و با توجه به تاثیر نور روی آن در مورد انتخاب یا عدم انتخاب آن تصمیم گیری کنید. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این مورد می توانید مقاله آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت چهارم انتخاب رنگ) را مطالعه کنید.

 

آیا در مورد هزینه های تغییر رنگ و نقاشی نگران هستید؟

 

در مورد این سوال می توان گفت که اکثر مردم فکر می کنند، نقاشی دیوارها هزینه زیادی دارد و ممکن است در برابر هزینه ای که انجام می دهند، نتیجه مطلوبی کسب نکنند. اما باید توجه داشت که در مقایسه با کاشی یا کاغذ دیواری کردن دیوارها، نقاشی خانه هزینه بالایی ندارد و به سادگی و شاید در طول یک روز پیاده شود. اما با این وجود بسیاری از افراد، خرید رنگ و پیاده سازی آن را در دسته خریدهای لوکس قرار می دهند. برای حل مشکلات و ترس های مربوط به این مورد می توان از راه حل های زیر استفاده کرد.

 

راه حل اول. یکی از راه هایی که به کمک آن می توان هزینه های وارد کردن رنگ جدید به خانه را کاهش داد این است که فقط یکی از دیوارها را رنگ کنید. در واقع انتخاب رنگ آمیزی یکی از دیوارهای خانه ساده ترین و سریعترین روش برای ایجاد تغییر در یک اتاق است که با حداقل هزینه و تلاش، ظاهری تازه ایجاد می کند. به این دیوار در اصطلاح دیوار شاخص گفته می‌ شود.

برای استفاده از این راه حل، باید دیوار شاخص را طوری انتخاب کنید تا به محض ورود به خانه جلب توجه کند. این روش ساده، یعنی تأکید بر یک دیوار را نباید دست کم گرفت. زیرا روش های پیاده کردن آن بسیار متنوع است و نه تنها به ایجاد یک فضای داخلی اصلی بلکه به گسترش، باریک سازی و منطقه بندی فضا نیز کمک می کند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 4

 

اما هنگام انتخاب این که کدام دیوار را رنگ کنید باید مراقب باشید زیرا اگر دیوار شاخص در مکان نامناسبی قرار گیرد، عجیب و ناخوشایند به نظر خواهد رسید. علاوه بر این حتما رنگی را انتخاب کنید که با رنگ های مجاور خود هماهنگ باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه انتخاب و پیاده سازی دیوار شاخص می توانید به مقاله آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت سوم، طراحی دیوار شاخص)  مراجعه نمایید.

راه حل دوم. یکی از راه هایی که می توانید به کمک آن رنگ را به دیوارها تزریق کنید این است که طرح های رنگی را روی دیوارها پیاده کنید. برای این کار باید شابلون های مورد نظرتان را در هر مکانی که می خواهید قرار دهید. اگر می خواهید تمام دیوار خود را با طرح بپوشانید، می توانید با قرار دادن آن در گوشه بالا سمت چپ دیوار یا درست در وسط دیوار شروع به کار کنید. هنگامی که محل دقیق شابلون را مشخص کردید، گوشه های آن را با مداد کمی علامت گذاری کنید و سپس به کمک یک تراز یا خط کش، صاف بودن آن را بررسی کنید.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 5

 

سپس شابلون را به دیوار وصل کنید، این کار را می توانید به کمک چسب های مخصوص شابلون و یا چسب های مخصوص نقاشی انجام دهید. در گام بعد مقداری از رنگ مورد نظرتان را آماده کنید. اگر قصد دارید قسمت کوچکی را با شابلون پوشش دهید، بهتر است از قلم موهای کوچک و پالت رنگ استفاده کنید. اما اگر قرار است طرح را روی کل دیوار پیاده کنید توصیه می شود که از غلطک رنگ کمک بگیرید تا کار سریع تر پیش برود.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 6

 

سپس می توانید رنگ را روی سطح پیاده کنید. نکته مهم در این قسمت این است که باید رنگ را با استفاده از فشار سبک تا متوسط اعمال کنید. زیرا اگر قلم مو یا غلطک فوم خود را روی سطح و شابلون فشار دهید، رنگ از شابلون عبور کرده و لکه ایجاد می کند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 7

 

برای رسیدن به نتیجه دلخواه به تعداد موردنیاز از لایه های رنگ استفاده کنید اما توجه داشته باشید که حتما قبل از قرار دادن غلطک یا قلم مو روی شابلون، رنگ اضافی آن را به کمک یک دستمال یا حوله کاغذی بگیرید. اگر به طور تصادفی رنگ از شابلون خارج شد، با استفاده از یک حوله کاغذی مرطوب یا یک دستمال مرطوب کودک رنگ را پاک کنید.

بعد از اتمام کار می توانید شابلون را بردارید. اگر مقداری رنگ زیر شابلون و روی دیوار قرار گرفت ، از نوک دستمال مرطوب برای تمیز کردن رنگ اضافی استفاده کنید. هم چنین در صورتی که در امتداد لبه های طرح و شابلون شما شکافی وجود داشت، از یک برس رنگی نازک و مقداری رنگ اضافی برای پر کردن این شکاف ها استفاده کنید. اگر طرحی مانند یک شاخه با گل و برگ را نقاشی کرده اید، ممکن است شابلون شما خطوط مختلفی را ایجاد کرده باشد. بنابراین می توانید برای داشتن ظاهری بهتر با استفاده از یک برس رنگی نازک و رنگ اضافی، این شکاف ها را پر کنید.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 8

 

نکته مهم این است که در پایان باید صبر کنید تا رنگ قبل از پاک کردن علامت های مداد کاملا خشک شود. به برچسب روی قوطی رنگ یا بطری خود مراجعه کنید. فقط به این دلیل که رنگ هنگام لمس کردن خشک به نظر می رسد لزوما به معنای خشک بودن کامل آن نیست. اکثر رنگ های اکریلیک در مدت زمان 20 دقیقه خشک می شوند، در حالی که ممکن است برای برخی از آنها دو ساعت زمان لازم باشد. رنگ های دیواری لاتکس به زمان خشک شدن بسیار بیشتری نیاز دارند.

 

راه حل سوم. یکی از دلایلی که ممکن است نقاشی خانه را پر هزینه کند، هزینه های پیاده سازی رنگ است. برای حل این مشکل، می توانید با یادگیری اصول اولیه نقاشی و تکنیک های آن، انتخاب صحیح وسایل و تعیین حجم رنگ موردنیاز، خودتان پروژه نقاشی تان را پیش ببرید. برای کسب اطلاعات لازم در مورد انتخاب قلم مو یا غلتک می توانید مقاله های «راهنمای جامع انتخاب و استفاده از قلم مو نقاشی ساختمان» و «راهنمای جامع استفاده از غلطک رنگ برای نقاشی ساختمان» را مطالعه کنید تا با توجه به اطلاعات به دست آمده، ابزار درستی را برای کار خود انتخاب کنید.

هم چنین برای اندازه گیری میزان رنگ مورد نیازتان می توانید به لینک های «محاسبه گر رنگ اکریلیک آیسافام» یا «محاسبه گر رنگ پلاستیک آیسافام» مراجعه کنید.

هم چنین مقالاتی برای نقاشی قسمت های مختلف خانه تحت عنوان های  در سایت موجود است که به با توجه به قسمت مورد نظرتان می توانید آن ها را مطالعه کنید. در این مقالات تکنیک های لازم برای نقاشی هر قسمت از خانه با ارائه تصاویر شرح می شود. که شامل موارد زیر هستند:

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت اول- آماده سازی های لازم پیش از نقاشی)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت پنجم – نقاشی دیوارهای داخلی)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم – نقاشی سقف)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم – نقاشی کابینت)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هشتم – نقاشی راه پله)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت نهم – نقاشی سقف راه پله)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم – نقاشی حمام و سرویس بهداشتی)

 

 

آیا نگران هستید که اگر در پایان نقاشی، رنگی را که انتخاب کرده ام دوست نداشته باشم و یا دیگران از آن استقبال نکنند، باید چکار کنم؟

 

در حقیقت بزرگترین ترسی که در این زمینه وجود دارد، کمبود اعتماد به نفس است. زیرا مطمئن نبودن از کاری که قرار است انجام شود، موانع و ترسی را ایجاد می کند که تصمیم گیری را برای افراد دشوار می کند.

راه حل اول. استفاده از شروع های کوچک یکی از موثرترین روش ها است. برای غلبه بر ترس استفاده از رنگ ها بهترین راه برداشتن قدم های کوچک است. این کار می تواند با آویزان کردن نقاشی یک گلدان کوچک با گل های زیبا و رنگارنگ یا استفاده از یک تابلوی رنگی یا پهن کردن یک رانر رنگی رو سرویس مبلمان انجام شود.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 9

 

برای این که بتوانید این کار را با اعتماد به نفس بیشتری انجام دهید، می توانید نکات زیر را برای افزودن یک تابلو به دیوارها دنبال کنید.

یک. اولین نکته این است که باید عکس های خود را در ارتفاع چشم یعنی حدود 5/1 متری از سطح زمین آویزان کنید. اغلب افراد، عکس ها یا نقاشی ها را در ارتفاع  بالایی قرار می دهند و این کار باعث می شود که اتاق تعادل نداشته باشد. اما اگر قرار است عکس ها در اتاق نشیمن به نمایش بگذارید، می توانید آن ها را کمی پایین تر از ارتفاع 5/1 متری یعنی حدود 10 سانتی متر بالاتر از مبلمان قرار دهید.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 10

 

دو. اگر قرار است عکس های متفاوتی از فضاهای مختلفی را به دیوار آویزان کنید، می توانید از قاب های متحدالشکل یا همرنگ استفاده کنید تا هماهنگی خوبی بین آن ها ایجاد شود و از نظر بصری جلوه بهتری داشته باشند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 11

 

سه. هنگام آویزان کردن چند قاب عکس با سایزهای مختلف بهتر است تابلوهای بزرگتر را در سمت چپ و کوچکترها در سمت راست قرار دهید. هنگامی که به دیواره پر از عکس نگاه می کنید، چشم به طور طبیعی از سمت چپ شروع و سپس به سمت راست حرکت می کند. قرار دادن عکس های بزرگتر (یا عکس هایی با فریم های سنگین تر) در سمت چپ، چیدمان عکس ها متعادل شده و حرکت طبیعی چشم را دنبال می کند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 12

 

چهار. اگر قصد دارید مجموعه محدودی از تصاویر را به نمایش بگذارید، تعداد تابلوها را یک عدد فرد در نظر بگیرید. اگر چه تعداد تابلوهای زوج می تواند تقارن خوبی ایجاد کند اما علاقه بصری ایجاد نمی کند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 13

پنج. در نکته بعدی توصیه می شود که نسبت عکس ها با مکان نمایش آن ها مطابقت داشته باشند. اگر شکل عکس های با مکانی که آن ها را تکمیل می کند مطابقت داشته باشد، دیوار حتی بهتر به نظر می رسد. تصاویر پهن و مستطیلی به بهترین شکل در بالای یک بوفه یا مبل قرار می گیرند. از طرف دیگر ، تصاویر بلند و مستطیل شکل در فضاهای که زیر آن ها خالی است بهتر دیده می شوند. عکس های کوچک که به صورت افقی مرتب شده اند نیز در راهرو، عالی به نظر می رسند زیرا چشم را در طول مسیر آن هدایت می کنند. عکس های کوچک که به صورت عمودی مرتب شده اند، در فضایی بین دو در یا پنجره بهتر به نظر می رسند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 14

 

شش. تصاویر خود را بسته به اندازه آن ها به درستی روی دیوار قرار دهید. اگر تابلوها کوچک هستند، اطمینان حاصل کنید که فاصله بین تصاویر بیش از 5 سانتی متر نیست. تصاویر بزرگ نیز باید حداکثر 10 سانتی متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.

 

شجاعت استفاده از رنگ ها قسمت اول (علل مقاومت در برابر دیوارهای رنگی) 15

راه حل دوم. راه دیگری که می تواند به شما کمک کند، این است که کار با رنگ ها را با چیزهایی که دوستشان دارید، شروع کنید. در واقع یافتن یک شی خاص که واقعا آن را دوست دارید، نقطه شروع بسیار خوبی است. اگر شی را دوست دارید، اگر با دیدن آن احساس انرژی، الهام و شادی می کنید، این احتمال وجود دارد که با کمک گرفتن از آن بتوانید کار خود را شروع کنید. بنابراین توصیه می شود که اولین قطعه ای که شما را تحت تاثیر قرار می دهد را پیدا کنید. زیرا این قطعه می تواند در انتخاب طیف رنگی مورد نظرتان به شما کمک کند. سپس می توانید با گذشت زمان، این رنگ را توسعه و گسترش دهید.

 

راه حل سوم. ایجاد تغییرات در فواصل زمانی راه حل دیگری است که می تواند کارگشا باشد. هنگام برداشتن اولین قدم ها، باید تغییرات را مرحله به مرحله ایجاد کرد. در واقع بهتر است تغییراتی را که در نظر دارید، به قسمت های کوچک تر تقسیم کرده و سپس یکی از آن ها را انجام دهید. در صورتی که با گذشت زمان، آن تغییر برایتان قابل قبول بود و آن را تایید و باور کردید، سراغ تغییر بعدی بروید. با این کار در یک بازه زمانی مشخص می توانید اهداف خود را پیاده کنید. می توان گفت که گاهی فقط شروع کار باعث ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس می شود و می تواند انرژی کافی برای مقابله با تغییر دکوراسیون کل فضا را نیز ایجاد کند.

 

راه حل چهارم. پذیرفتن اشتباهات یکی از راه هایی که می توانید به کمک آن اعتماد به نفس خود را برای ایجاد تغییرات بالا ببرید، این است که اشتباهات خود را بپذیریم. زیرا یک اشتباه باعث شکست شما نمی شود و یا به این معنی نیست که نمی توانید آن را انجام دهید. حتی طراحان داخلی که به طور حرفه ای آموزش دیده اند، اعتراف می کنند که آنها نیز اشتباه می کنند. در صورتی که اشتباهی رخ داد، نباید سخت گیری کرد و آن را پذیرفت، نکته مثبت این اتفاق این است که حداقل شما در این راه چیزی را امتحان کردید و یاد گرفتید. اگر رنگ، رنگ اشتباهی باشد، فقط یک رنگ است و می توان آن را تغییر داد.

ادامه دارد…

کاری از تیم توسعه و تحقیق آیسافام

 

 

امتیاز شما به این مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید