آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی)

 

 

در مجموعه مقالات «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان» شرکت رنگ سازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک نقاشی موفق را سپری کند. در دهمین مقاله از این سری مقالات، اقدامات لازم برای نقاشی حمام و سرویس بهداشتی شرح داده می شود.

اگر حمام خانه با گذشت زمان تغییر شکل و رنگ پیدا کرده باشد، با پیاده سازی یک رنگ تازه می توان به سادگی آن را تغییر داد. از آنجا که رنگ حمام باید رطوبت زیادی را تحمل کند، باید یک محصول مقاوم در برابر کپک را برای این کار انتخاب کرد. به طور خلاصه می توان گفت که برای این پروژه و قبل از شروع کار، باید پارچه های مخصوصی را روی سطوح پهن کرد تا از پاشیده شدن رنگ روی کف و وسایل جلوگیری شود. سپس با استفاده از یک قلم موی زاویه دار، گوشه های حمام را رنگ کرده و سپس سطوح وسیع تری را با غلطک پوشاند. در واقع با استفاده از ابزارهای مناسب و کمی تلاش، می توان در کمترین زمان، جلوه تازه ای به حمام و یا سرویس بهداشتی داد.

لازم به ذکر است که برای ایجاد تغییر می توان وسایل موجود در حمام یا سرویس بهداشتی را مجددا رنگ کرد. به علاوه می توان کل حمام را رنگ آمیزی کرد و یا فقط یک دیوار را به عنوان دیوار شاخص انتخاب کرد و رنگ آن را طبق مقاله «آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت سوم طراحی دیوار شاخص)» انتخاب کرد. به عنوان مثال، اگر دیوارهای حمام و یا سرویس بهداشتی کاملا سفید باشد، با رنگ آمیزی یک دیوار با رنگ متفاوت، مانند آبی روشن یا خاکستری کم رنگ می توان تفاوتی جذابی در آن ایجاد کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 1

 

از سوی دیگر می توان گفت که حمام و یا سرویس بهداشتی یکی از اتاق هایی است که معمولا در هنگام تزئینات مورد غفلت و چشم پوشی قرار می گیرد. خوشبختانه، برخی از راه های سریع و آسان برای ایجاد جلوه ای تازه به حمام و یا سرویس بهداشتی وجود دارد. این کار می تواند به راحتی عوض کردن حوله ها و افزودن گیاه باشد. هم چنین می توان با افزودن کاغذ دیواری یا رنگ آمیزی دیوار پشت مجموعه ای از قفسه ها یک فضای فانتزی ایجاد کرد.

راه دیگری برای ایجاد تنوع، تغییراتی است که می توان در محل قرارگیری حوله ها یا طرح و رنگ آن ها ایجاد کرد. اما نکته قابل توجه در این زمینه این است که باید مطمئن شد که حوله های جدید می بایست با سایر وسایل موجود در سرویس بهداشتی مطابقت داشته باشند. به عنوان مثال، اگر شیر آب های موجود در حمام طلایی هستند، باید قفسه های حوله را به رنگ طلایی – نه نقره ای – انتخاب کرد. هم چنین می توان تغییراتی در شکل آن ها ایجاد کرد، در واقع قفسه های حوله ای همیشه نباید شبیه میله های افقی یا میله ای باشند، در عوض می توان از انواعی که شبیه قلاب یا حلقه هستند را تهیه و استفاده کرد. اما اگر نمی توان جای حوله ها را تعویض کرد، می توان رنگ آن ها را تغییر داد.

 

قدم اول. آماده سازی برای نقاشی حمام و سرویس بهداشتی

 

نکته اول. در ابتدای کار باید یک رنگ مقاوم در برابر کپک مانند رنگ های براق یا نیمه براق را انتخاب کرد، زیرا این رنگ ها ماندگاری و پاکیزگی بیشتری نسبت به رنگ های مات دارند. تنها نکته منفی این پوشش ها این است که نقص های سطوح را برجسته تر می کنند، بنابراین در صورت انتخاب این رنگ ها بسیار مهم است که آماده سازی سطوح با دقت بالاتری انجام شود. از سوی دیگر رنگ حمام فرسایش زیادی دارد، بنابراین یک محصول ضد آب با نگهداری آسان بهترین گزینه برای این قسمت از خانه است.

شرکت رنگ سازی آیسافام در زمینه تولید رنگ های ضد خزه و جلبک توانسته است رنگ های مقاومی را روانه بازار کند که نتیجه نهایی این رنگ ها بسیار مورد استقبال مصرفه کننده های نهایی قرار گرفته است.

در هنگام انتخاب طیف رنگ، باید دنبال طیفی بود که مکمل رنگ راهرو یا اتاق کنار حمام و یا سرویس دستشویی باشد. سایه های روشن تر معمولاً گزینه های خوبی برای فضاهای کوچکتر هستند. هم چنین باید به خاطر داشت که رنگ های براق تر، نور بیشتری را منعکس می کنند که باعث می شود رنگ ها روشن تر به نظر برسند.

نکته دوم. در این مرحله باید دیوارکوب ها، محصولات موجود در حمام، تابلوهای دیواری، قفسه ها و سایر وسایلی که می توانند مانع کار رنگ آمیزی شوند، را به مکان دیگری منتقل کرد. هم چنین توصیه می شود که روکش های برق، درب های پریز برق و کلید های دیواری را نیز را جدا نمود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 2

 

در صورتی که همزمان با پروژه نقاشی دیوارهای حمام و یا دستشویی بهداشتی، قرار است سینک یا کابینت های موجود در این فضا نیز نقاشی شوند، توصیه می شود که دستگیره ها و سایر سخت افزارها مرتبط با آن ها جدا و به مکان دیگری منتقل شوند. البته به صورت کلی می توان یک پارچه مرطوب را در دسترس قرار داد تا در صورت ایجاد هر گونه آلودگی بتوان آن را به سرعت از بین برد.

نکته سوم. سپس باید دیوارهای حمام و یا دستشویی بهداشتی را کاملا تمیز کرد. اگر چه ممکن است این کار پروژه نقاشی را کمی طولانی کند، اما از آن جایی که رنگ نمی تواند به سطوح پوشیده شده از گرد و غبار، جرم یا کپک بچسبد، توصیه می شود که این مرحله بسیار با دقت انجام شود. این تمیزکاری بر ماندگاری بیشتر رنگ نهایی تاثیرگذار است زیرا از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری می کند.

برای این کار ابتدا باید دیوارها را با مخلوط 1 قسمت سفید کننده و 3 قسمت آب گرم تمیز کرد. در این راستا باید اسفنج یا یک پد را در محلول خیس کرد، آب اضافی آن را گرفت و سپس روی تمام سطوحی که قرار است نقاشی شود کشید.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 3

 

نکته چهارم. در مرحله بعد باید پارچه های پلاستیکی را روی زمین و روی وسایل حمام قرار داد. توصیه می شود که برای محافظت بهتر از کف لبه های پارچه های افتاده تا روی لبه های پایینی دیوار کشید یا چسباند. پارچه های مخصوصی برای این کار در بازار موجود هستند اما می توان ملحفه های قدیمی را روی سینک، وان و سایر وسایل حمام چسباند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 4

 

لازم به ذکر است که پارچه های مخصوصی که برای این کار تعریف شده اند، نسبت به ملحفه یا پارچه های پلاستیکی سنگین تر و کمتر لغزنده هستند. به علاوه، این پوشش ها رنگ را کاملا جذب می کنند، به همین دلیل احتمال کمتری وجود دارد که رنگ به سطوح زیرین نشت کند یا به کفش افرادی که پروژه را پیاده می کنند بچسبد و به طور تصادفی در اطراف خانه مشاهده شود. اگر وسایلی مانند جای دستمال کاغذی یا حوله روی دیوار نصب شده باشد، می توان نوار مخصوص نقاشی را دور آن ها پیچید تا از آلودگی های رنگ در امان بمانند.

نکته پنجم. در گام بعدی باید هرگونه سوراخ یا ترک را با مواد پرکننده یا یک ترکیب به دیوار خشک وصله کرد. برای این کار می توان نور زیادی را بر روی دیوارها تاباند و قسمت هایی را که نیاز به وصله دارند مشخص و اصلاح کرد. در واقع باید با استفاده از چاقوی بتونی نواحی مشکل دار را وصله کرد و سپس ترکیب اضافی را خراشید تا سطح صافی ایجاد شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 5

 

همچنین باید برای پر کردن سوراخ ها و ترک های ایجاد شده یا تمیز کردن اطراف پنجره ها و درها از پرکننده چوب استفاده کرد. سپس باید به مدت 6 تا 24 ساعت منتظر ماند تا پرکننده یا ترکیب مربوط به دیوار خشک، خشک شود (دستورالعمل های مربوط به زمان لازم برای خشک شدن را می توان روی بسته بندی محصولات مشاهده کرد). سپس باید سطح را با کاغذ سنباده ظریف و ریز کاملا با سطح صاف و یکدست کرد.

 

قدم دوم. نقاشی سقف و حاشیه‌ ها 

نکته اول. در صورتی که قرار است سقف حمام و یا سرویس بهداشتی نیز نقاشی شود، توصیه می شود که در قدم اول سقف را رنگ آمیزی کرد. برای این کار باید با استفاده از قلم مو در اطراف لبه های محل قرارگیری دیوارها برش هایی ایجاد کرد. سپس باید کار را با استفاده از غلطک در قسمت های دیگر ادامه داد و به پایان رسانید. بهتر است با توجه به نوع سقف غلطک مناسبی (مثل غلطکی با پرزهای کوتاه) انتخاب شود تا بهترین نتیجه حاصل و در کمترین زمان رنگ بیشتری را روی سقف اعمال گردد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 6

 

همان طور که در مقاله «راهنمای جامع استفاده از غلطک رنگ برای نقاشی ساختمان» توضیح داده شده بود، برای استفاده از غلطک ابتدا باید آن را وارد سینی رنگ کرد، سپس باید غلطک را چندین بار روی قسمت ابتدایی سینی رنگ حرکت داد تا رنگ اضافی آن از بین برود. در گام بعد باید از گوشه ای از سقف شروع کرده و با حرکات مداوم و پیوسته رنگ را پیاده کرد. نکته حائز اهمیت در این مرحله این است که در حین کار باید غلطک را مرطوب نگه داشت. هم چنین لبه های رنگ شده  با با رنگ های قبلی حدود هشت سانتی متر همپوشانی داشته باشند تا رنگ نهایی کاملا یک دست شود.

برای پیاده سازی لایه های مختلف رنگ باید با توجه به این که رنگ از نوع پلاستیک، اکریلیک یا روغنی است، باید زمانی را برای خشک شدن هر لایه در نظر گرفت. هم چنین برای رسیدن به یک پوشش یکنواخت، باید لایه اول را در یک جهت مثلا شمال به جنوب و لایه دوم را در جهت دیگری مانند شرق به غرب پیاده کرد.

نکته دوم. برای جلوگیری از ایجاد آلودگی و قطره های رنگ در حاشیه لبه های کاشی و سایر قسمت های تزیینی، توصیه می شود که لبه های کاشی را با چسب مخصوص نقاشی پوشاند. این مرحله اختیاری است، اما مسلما استفاده از آن می تواند در رسیدن به یک نتیجه با کیفیت تر بسیار تاثیرگذار باشد.

استفاده از نوار مخصوص نقاشی به خصوص در قسمت هایی که قرار است به صورت افقی نقاشی شوند اهمیت بیشتری دارند، زیرا حتما قطراتی از رنگ روی آن ها پاشیده می شود. اما قسمت های دیگری مانند لبه های عمودی پنجره ممکن است دچار آلودگی کمتری شوند. اما به هر حال توصیه می شود که در تمام حاشیه های موجود از نوار و چسب مخصوص نقاشی استفاده شود.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 7

 

نکته سوم. قبل از رنگ آمیزی دیوارها، توصیه می شود ابتدا حتما حاشیه های موجود در کنار لبه های کاشی، محل نصب کمدهای حمام و سایر قسمت هایی که نیاز به ظریف کاری دارند را با یک قلم موی زاویه دار رنگ آمیزی کرد. این کار نتیجه نهایی را با کیفیت تر می‌ کند. در صورت لزوم پس از خشک شدن این قسمت، می توان لایه دوم رنگ را نیز روی آن پیاده کرد.

رنگ های نیمه براق برای رنگ آمیزی حاشیه های دیوار که می توانند به عنوان یک تزیین استفاده شوند، گزینه بسیار مناسبی هستند. زیرا در لبه کاشی ها و مناطق مشابه آن معمولا گرد و غبار و آلودگی های زیادی جمع می شود. در این زمان تمیز کردن رنگ های نیمه براق بسیار ساده تر از رنگ های مات است.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 8

 

رنگ سفید برای نقاشی حاشیه های دیوار کاملا معمول است، اما برای ایجاد تنوع می توان سایر طیف های رنگی را نیز آزمایش کرد. به خصوص اگر دیوارهای حمام و سرویس بهداشتی سفید باشند، می توان از رنگ های خاکستری، آبی و مشکی که گزینه های مد روز هستند استفاده کرد. علاوه بر این می توان برای انتخاب طیف رنگ مناسب، نکته دیگری را نیز در نظر داشت. به این صورت که اگر سبک موردنظر مدرن است، می توان از ترکیب طیف های سرد مانند رنگ سفید و آبی روشن استفاده کرد. هم چنین برای ایجاد یک سبک مدرن، می توان از ترکیب طیف های گرم مانند سفید و زرد روشن کمک گرفت.

 

قدم سوم. رنگ کردن دیوارها

نکته اول. اولین نکته پیش از شروع نقاشی این است که باید تهویه مناسبی را در محل فعال نمود و یا پنجره ای که به فضای باز راه دارد را باز کرد. در صورتی که هیچ کدام از این موارد در دسترس نباشند، باید از ماسک های تنفسی مناسب و مخصوص استفاده کرد. هم چنین در صورتی که مراحل نقاشی حمام و یا سرویس بهداشتی نیاز به نردبان داشته باشد، باید مطمئن شد که به صورت کامل روی سطح ثابت شده باشد. به علاوه باید از کفش های ضد لغزش استفاده کرد و در زمان کار در ارتفاع باید هر دوپا را روی نردبان قرار داد.

پس از توجه به نکات فوق می توان وارد مرحله اصلی شد. در این مرحله در صورت ایجاد تغییر عمده در رنگ قدیمی و یا ایجاد ترک هایی روی دیوار ابتدا باید از پرایمر برای تعمیر دیوار و بهبود لایه زیرین استفاده کرد یا محل ترک ها را با بتونه پر کرد. اما اگر رنگ فعلی در وضعیت خوبی است و نیاز به تعمیرات ندارد یا قرار نیست تغییر رنگ چشمگیری در آن اجرا شود، می توان از این مرحله صرف نظر کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 9

 

یکی از مهم ترین نکات این است که برای تغییر رنگ از تیره به روشن حتما باید از لایه آستر استفاده کرد. برای پیاده سازی آستر نیز باید مانند روش قبل عمل کرد و ابتدا حاشیه های دیوار را با قلم موی زاویه دار نقاشی کرد و سپس برای رنگ آمیزی مناطق وسیع تر از غلطک استفاده کرد.

نکته دوم. برای رنگ آمیزی لبه های اطراف دیوار باید از یک قلم موی زاویه دار استفاده کرد. برای این کار باید قلم مو را به رنگ آغشته و سپس مقدار اضافی آن را تخلیه کرد. در ادامه می بایست از لبه دیوار حدود یک سانتی متر را با قلم مو رنگ آمیزی کرد. در این مرحله باید مراقب بود تا لبه پایینی حاشیه دیوار رنگی نشود. در صورت لزوم باید مجددا یک لایه رنگ را روی لایه اول پیاده کرد و سپس به سراغ دیوار بعدی رفت.

برای رنگ آمیزی حاشیه های دیوار توصیه می شود که از قلم موهای تازه استفاده شود. زیرا قلم مو های مستعمل معمولا حالت اولیه خود را از دست می دهند و کنترل آن ها در حاشیه دیوار دشوار خواهد بود.

 

بسیار مهم است که هر بار یک دیوار به طور کامل رنگ شود زیرا همیشه نقاشی روی رنگ مرطوب ساده است. اگر رنگ حاشیه دیوار به طور کامل خشک شود، با پیاده سازی رنگ روی سایر قسمت های دیوار با رنگ حاشیه یک دست نشده و کیفیت نهایی کار کاهش پیدا می کند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 10

 

علاوه بر این توصیه می شود که برای رنگ آمیزی دیوار حمام از روکش براق یا نیمه براق استفاده شود. این رنگ ها تعادل خوبی بین ماندگاری بالا و پوشش مناسب عیوب روی دیوار ایجاد می کنند.

نکته سوم. در گام بعدی باید مناطق بزرگ را با غلطک رنگ پوشاند. باید یک سینی رنگ را از رنگ پر کرد، سپس غلطک را به رنگ آغشته کرده و آن را روی سینی حرکت داد تا رنگ اضافی از آن خارج شود. پس از آن باید از گوشه ای شروع کرد و غلطک را با حرکات عمودی در امتداد ارتفاع بر روی دیوار حرکت داد. با هر بار عبور باید هم ضربه قبلی را که با غلطک زده شده است را پوشش داد و هم رنگ جدید را در امتداد لبه های دیوار و مسیر قبلی ایجاد کرد.

وقتی دیوار اول تمام شد، می توان به سراغ به دیوار بعدی رفت. مجددا باید لبه ها را با قلم مو رنگ کرد و سپس برای مناطق بزرگتر از غلطک استفاده نمود. می بایست غلطک را مرتبا به رنگ آغشته و از خشک شدن آن خودداری کرد. نکته بسیار مهم این است که نباید آنقدر روی غلطک رنگ باشد که از آن چکه کند، اما مرطوب نگه داشتن آن به جلوگیری از شکل گیری خطوطی که مسیر حرکت غلطک را نشان می دهد بسیار کمک می کند. هم چنین در صورتی که بازه زمانی بیش از ده دقیقه برای استراحت بین کار در نظر گرفته می شود، حتما باید روی قوطی رنگ را پوشاند تا از خشک شدن آن جلوگیری شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 11

 

یکی از نکات قابل توجه این است که قبل از ریختن رنگ داخل سینی غلطک و یا فرو بردن قلم مو در قوطی رنگ، باید آن را به خوبی هم زد، این کار به توزیع یکنواخت رنگدانه های رنگ بسیار کمک می کند و رنگ یکدست و یکنواختی روی سطح ایجاد خواهد کرد.

نکته چهارم. پس از پیاده سازی لایه اول باید زمانی را برای خشک شدن آن در نظر گرفت. این زمان معمولا روی بسته بندی محصولات قابل مشاهده است. بنابراین قبل از پیاده سازی و شروع لایه بعدی، باید زمان توصیه شده را سپری کرد. اما به طور کلی می توان گفت که این زمان در بازه بین چهار تا 24 ساعت قرار دارد. بسیار مهم است که غلطک و قلم موها را در این بازه های زمانی با دقت بسته بندی کرد تا سطح آن ها خشک نشود و برای ادامه کار قابل استفاده باشند. البته این نکته به صورت کامل در مقاله های « راهنمای جامع استفاده از غلطک رنگ برای نقاشی ساختمان» و «راهنمای جامع انتخاب و استفاده از قلم مو نقاشی ساختمان» توضیح داده شده اند.

نکته پنجم. توصیه می شود که برای رسیدن به بهترین نتیجه، لایه دوم را نیز پیاده کرد. از همان روش هایی که در مراحل قبل ذکر شد باید برای پیاده سازی لایه دوم رنگ نیز استفاده کرد. در واقع ابتدا باید اطراف لبه های دیوار را با یک قلم مو رنگ کرد و سپس از یک غلطک برای پایان دادن به نقاشی دیوار استفاده نمود. نکته مهم این است که برای جلوگیری از رنگ آمیزی روی رنگ خشک شده، باید هر بار یک دیوار را رنگ کرد.

نکته ششم. در پایان باید 24 ساعت منتظر ماند تا بتوان تزئینات روی دیوار، پرده و روکش های موجود را مجددا در حمام و یا سرویس بهداشتی قرار داد. پس از خشک شدن کامل رنگ، باید با استفاده از یک چاقوی مناسب در امتداد لبه محل های چسب دار یک برش ایجاد کرده و سپس آن را جدا کرد. در غیر این صورت ممکن است رنگ خشک شده همراه چسب جدا شود. هم چنین می توان پارچه ها و پوشش های پهن شده روی وسایل حمام و سرویس بهداشتی را جمع کرد و در یک محل ذخیره کرد.

در نهایت باید اشاره کرد که پس از پایان رنگ آمیزی حمام نباید به مدت 24 ساعت از آن استفاده کرد. این کار به خشک شدن بهتر رنگ بسیار کمک می کند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت دهم نقاشی حمام و سرویس بهداشتی) 12

کاری از تیم توسعه و تحقیق آیسافام…

1/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید