آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف)

 

نقاشی سقف های خانه

 

در مجموعه مقالات «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان» شرکت رنگ سازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک نقاشی موفق را سپری کند. در ششمین مقاله از این سری مقالات، اقدامات لازم برای نقاشی سقف های خانه شرح داده می شود.

رنگ سقف خانه تأثیر زیادی در فضای کلی، چشم انداز و نورپردازی آن دارد. پیاده سازی رنگ تازه روی سقف راهی عالی برای جلوه بخشیدن به خانه و ایجاد احساس شخصیت و راحتی به فضای زندگی است. از این رو در این مقاله اقدامات لازم برای نقاشی سقف و نکات لازم برای داشتن یک پروژه با کیفیت ارائه می شود. هم چنین پس از ارائه توضیحات کلی، نکاتی برای نقاشی سقف های غیر معمول شرح داده می شود تا با در نظر گرفتن تفاوت های این سقف ها با سقف های پر کاربرد، بتوان پروژه نقاشی را با موفقیت پشت سر گذاشت.

 

آماده سازی سقف

قدم اول:

گام اول:

در اولین گام باید ابزار مناسب برای رنگ آمیزی سقف را تهیه کرد. بهترین ابزار برای این کار، یک غلطک ضخیم با دسته قابل تغییر است. بهتر است جنس غلطک نیز از نوع الیاف طبیعی باشد. اگرچه برای این کار می توان از قلم مو نیز استفاده کرد، اما آلودگی های ناشی از آن می تواند گام های نهایی کار را تحت تاثیر قرار دهد. طول دسته غلطک به ارتفاع سقف خانه بستگی دارد. اگر سقف استاندارد و حدود 2/4 متر باشد، باید غلطکی با دسته حدود 60 سانتی متر انتخاب کرد، اما اگر سقف خانه بلند و حدود 3/7 متر باشد، توصیه می شود که دسته غلطک حدود 1/8 متر انتخاب شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 1

 

گام دوم:

در این مرحله باید رنگ مناسبی را برای سقف خانه انتخاب کرد. این ویژگی شامل جنس و طیف آن می شود. باید رنگی را برای سقف انتخاب کرد که عیوب موجود روی آن را به خوبی پوشش دهد و هم چنین مخصوص این کار تهیه شده باشد تا به راحتی بتوان آن را روی سقف پیاده کرد.خوشبختانه شرکت رنگ سازی آیسافام به صورت گسترده در حال تولید رنگ های پلاستیک و نیم پلاستیک (رنگ نیم پلاستیک 110،رنگ نیم پلاستیک 220،رنگ نیم پلاستیک 330) است و با اطمینان می توان گفت که در  زمینه تولید رنگ های پلاستیک از کارخانه های پیشتاز در کیفیت و مرغوبیت است. از سوی دیگر باید طیف رنگی مناسبی را نیز برای این کار در نظر گرفت. این مورد به طور کامل در مقاله «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت چهارم-انتخاب رنگ) » مورد بررسی قرار گرفته است، اما به طور کلی می توان گفت که معمولا برای رنگ آمیزی سقف از رنگ سفید استفاده می شود تا فضا روشن تر و بزرگ تر به نظر برسد. توصیه می شود که هنگام انتخاب رنگ سفید، طیف های مختلف آن مورد توجه قرار داده شود تا گزینه مناسی برای سازگاری با دیوارها انتخاب شود.

گام سوم:

در این مرحله باید وسایل موجود در اتاق را از زیر سقف خارج کرد. بیشتر مبلمان و وسایل را باید از زیر سقف برداشته و در اتاق دیگری قرار داد، زیرا ممکن است آلودگی های ناشی از ریختن رنگ روی وسایل به سادگی از بین نرود. به عنوان مثال، اگر رنگ آمیزی در اتاق نشیمن انجام می شود، می توان مبل ها، صندلی ها و میزها را به آشپزخانه یا اتاق خواب خود منتقل کرد. اما اگر فضای آپارتمان یا خانه کوچک باشد یا جا به جایی وسایل دشوار باشد، می توان با استفاده از روکش های پلاستیکی به خوبی از وسایل محافظت کرد.

گام چهارم:

در این قسمت باید کف خانه یا اتاق موردنظر را با یک پارچه ضخیم به طور کامل پوشاند. این کار به خوبی از کف محافظت می کند و از آلوده شدن فرش یا کاشی جلوگیری می کند. در صورت لزوم می توان برای محافظت از پنجره ها و طاقچه ها آن ها را نیز با پوشش مناسب پوشاند. توصیه می شود که از یک ورق  پلاستیکی نازک در کف خانه استفاده نشود، زیرا در حین کار ممکن است از روی سطح کنار برود یا چین بخورد و تغییر مکان می دهد. به علاوه ، پلاستیک های نازک توانایی بالایی برای محافظت کف در برابر رنگ ندارند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 2

 

 

گام پنجم:

نقاشی سقف می تواند باعث آلودگی سطوح اطراف خود شود، پس بهتر است تمام نکات لازم برای انجام یک پروژه تمیز و با کیفیت را دنبال کرد. بنابراین قبل از رنگ آمیزی سقف،باید ابتدا لباس کار یا یک لباس قدیمی به تن کرد. هم چنین توصیه می شود که از دستکش های پلاستیکی یکبار مصرف نیز استفاده شود. علاوه بر این در صورتی که سقف مورد نظر دارای ارتفاع ریادی باشد، کمک گرفتن از کلاه ایمنی نیز می تواند امنیت کار را دو چندان کند.

سپس می توان کار را شروع کرده و سقف را به خوبی سنباده زده و تمیز کرد. برای این کار بهتر است از یک کاغذ سنباده 180 گرمی استفاده کرد، به این صورت که باید کاغذ سنباده را با استفاده از حرکت دورانی در کل سقف به آرامی حرکت داد. با این کار هرگونه گرد و غبار و آلودگی که به مرور به طور طبیعی روی آن جمع شده است از بین می رود. سپس باید یک پارچه را مرطوب کرده و پارچه مرطوب را روی سطح سقف کشید تا گرد و غبار حاصل از سنباده پاک شود. اگر قبل از شروع رنگ آمیزی، گرد و غبار پاک نشود، به جای خود سقف ، رنگ روی این گرد و غبار می نشیند و کیفیت نهایی کار را کاهش می دهد. باید توجه داشت که هرگز نباید روی سقف های طرح دار که دارای بافت خاصی هستند سنباده کشید، زیرا این کار به بافت آن آسیب می رساند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 3

 

گام ششم:

در این مرحله در صورت وجود قرنیز در حاشیه سقف باید آن ها را با نوار مخصوص نقاشی پوشاند. برای این کار باید قسمت چسبی نوار مخصوص نقاشی را محکم در لبه قرنیزهای سقف چسباند. اما اگر دیوار فاقد این قرنیزها بود، باید لبه نوار را مستقیما در گوشه دیوار و در محل اتصال دیوار به سقف چسباند. با استفاده از این نوار نقاشی از ریختن تصادفی رنگ در بالای دیوار جلوگیری می شود. باید توجه داشت که حتی اگر بعد از رنگ آمیزی سقف قرار است دیوارها رنگ آمیزی شوند، باز هم باید از این نوار مخصوص استفاده کرد، زیرا با این کار یکنواختی رنگ سقف حفظ می شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 4

 

گام هفتم:

در این مرحله و قبل از نقاشی سقف باید روشنایی های روی سقف را نیز پوشاند. برای این کار باید نوار مخصوص نقاشی را دور وسایل روشنایی پیچید. در این جا نیز مانند حالت قبل باید سمت چسب نوار نقاشی را محکم به طرفین فلزی وسایل روشنایی فشار داد. هم چنین باید اطمینان حاصل کرد که لبه بالایی نوار به سقف چسبانده شده است، زیرا ممکن است رنگ از داخل آن نشت کرده و به وسایل روشنایی بچسبد. هنگام نقاشی در این مناطق، می توان با استفاده از یک قلم موی زاویه دار تا جایی که ممکن است اطراف وسایل روشنایی را رنگ آمیزی کرد تا بعد از برداشتن نوار، هیچ شکاف نقاشی نشده ای در کنار وسایل وجود نداشته باشد. نکته ایمنی که در این قسمت باید به آن توجه داشت این است که اگر قبل از رنگ آمیزی قرار است وسایل روشنایی برداشته شوند، باید حتما از قطع بودن برق آن قسمت مطمئن شد. سپس باید بخش های مختلف روشنایی مانند اجزای لوستر جدا شود و در محل دیگری قرار داده شوند. پس از آن قسمت های بالایی لوستر که هنوز به سقف متصل است، به کمک نوارهای مخصوص نقاشی پوشانده شوند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 5

 

گام هشتم:

در این مرحله باید یک لایه از آسترهایی که لکه ها را به خوبی پوشش می دهند روی سقف پیاده کرد. برای این کار باید آستر را در یک سینی رنگ ریخته و غلطک را از قسمت بالا به سمت رنگ لغزاند تا وقتی که در آستر قرار بگیرد. سپس با حرکت دادن غلطک روی خطوط مستقیم، باید یک لایه یکنواخت از آستر را روی سقف کشید. باید توجه داشت که قبل از شروع رنگ آمیزی سقف، حداقل باید 30 دقیقه منتظر ماند تا لایه آستر خشک شود. این لایه تضمین می کند که فقط با یک لایه رنگ به کیفیت بالایی در پروژه رسید. از سوی دیگر آستر به چسبیدن رنگ به سقف را نیز آسان تر می کند. هم چنین می تواند آثار لکه های باقی مانده از آب یا دوده و یا هر آلودگی دیگری را پوشش دهد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 6

 

نقاشی سقف

قدم دوم:

گام اول:

در اولین مرحله در این قسمت باید گوشه های سقف را نقاشی کرد. اگر طبق نکته ذکر شده در مرحله قبل از نوار استفاده نمی شود، باید از یک قلم موی زاویه دار استفاده کرد و گوشه های سقف را رنگ کرد. قلم موی زاویه دار این امکان را فراهم می­ کند که رنگ با دقت بیشتری در گوشه ها پیاده شود و خطر رنگ آمیزی روی دیوار را ایجاد نمی کند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 7

 

راه دیگری که برای با کیفیت تر رنگ کردن گوشه های سقف می توان انجام داد، این است که ابتدا با غلطک، تمام قسمت های سقف که از حاشیه های آن فاصله دارند را به خوبی رنگ کرد و سپس با یک قلم موی زاویه دار حاشیه های آن را پوشش داد. اما در هر دو روش باید از هم پوشانی تمام لایه ها اطمینان حاصل کرد.

گام دوم:

در این مرحله باید رنگ را در یک سینی رنگ ریخته و غلطک را به آن آغشته کرد. باید توجه داشت که باید فقط با ریختن حدود 2 فنجان (500 میلی لیتر) رنگ در سینی، کار را شروع کرد. برای آغشته کردن غلطک به رنگ، نباید کل سر غلتطک را در رنگ فرو کرد، در غیر این صورت غلطک از رنگ اشباع می شود. به جای آن باید غلطک را به آرامی سه یا چهار بار روی سطح رنگ چرخاند تا غلطک کاملا با رنگ پوشش داده شود. اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه کار با غلطک در مقاله « راهنمای جامع استفاده از غلطک رنگ برای نقاشی ساختمان» ارائه شده است.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 8

 

گام سوم:

اگر سقفی بلندتر از 2/4 متر باشد، برای نقاشی سقف باید از یک نردبان استفاده کرد. به عبارت دیگر اگر هنگام ایستادن روی زمین امکان دسترسی به نقاط مختلف سقف وجود نداشته باشد، باید روی یک بلندی قرار گرفت. در این راستا باید نردبان را در زیر اولین بخشی از سقف که قرار است نقاشی شود گذاشت و سپس با قرارگیری روی پله مناسب، نقاشی را شروع کرد.

گام چهارم:

در این مرحله باید به وسیله غلطک سقف را به صورت خطوط زیگزاگ نقاشی کرد. در این راستا همان طور که در مراحل قبل ذکر شد، باید غلطک را به سینی آغشته کرده و به طور مساوی آن را پوشش داد و مطمئن شد که رنگ اضافی از آن جدا شده است. سپس سقف را با یک لایه رنگ پوشاند. این کار را باید بدون این که غلطک از سطح سقف جدا شود و با ایجاد اشکال W یا V  انجام داد. هنگامی که غلطک روی سقف حرکت می کند، باید فشار یکسانی به آن وارد کرد. فشار نامتقارن ممکن است باعث ایجاد خطوط و بافت های ناهموار در امتداد سقف شود. توصیه می شود که قبل از خشک شدن رنگ در حاشیه های سقف، سایر قسمت های آن رنگ شود، زیرا این کار از ایجاد یک خط واضح بین لبه های سقف و مرکز آن جلوگیری می کند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 9

 

گام پنجم:

برای پوشش کامل سقف باید آن را به صورت مقاطع مختلف رنگ کرد تا تمام سقف با زیگزاگ پوشانده شود. بعد از اتمام نقاشی به صورت زیگزاگ، باید از یک قسمت سقف حرکت کرده و قسمت های دیگر را نقاشی کرد. برای ترکیب قسمت جدید با رنگی که قبلا زده شده است، باید این قسمت ها با هم همپوشانی داشته باشند. برای جلوگیری از ایجاد یک ظاهر بی کیفیت، باید مطمئن شد که تمام سقف با حرکت های زیگزاگ پوشانده شده است.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 10

 

گام ششم:

در این مرحله برای یکنواخت شدن رنگ باید با خطوط مستقیم، مجددا رنگ را روی زیگزاگ ها پیاده کرد. برای این لایه، باید غلطک را در خطوط مستقیم روی سقف حرکت داد. خطوط باید حدود سه سانتی متر با یکدیگر همپوشانی داشته باشند، بنابراین پس از خشک شدن رنگ، فاصله های قابل مشاهده ای بین خطوط وجود ندارد. این کار به یکدست شدن رنگ کمک می کند و به سقف رنگ و بافت یکنواختی می بخشد. پس از پوشاندن سقف باید یک ساعت برای خشک شدن کامل آن منتظر ماند. اگر قبل از نقاشی از یک لایه آستر استفاده شده باشد، نیازی به استفاده از لایه رنگ دوم نیست. در غیر این صورت باید لایه دوم رنگ نیز پیاده شود، فقط باید توجه داشت که رنگ های بین لایه ها کاملا خشک شده باشند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 11

 

گام هفتم:

پس از اتمام کار، باید لوازم را تمیز کرده و به خوبی شست. هم چنین باید نوار های مخصوص نقاشی را از دیوارها و وسایل روشنایی جدا کرده و پارچه های روی زمین جمع آوری کرد. در صورتی که وسایل اتاق نیز با پارچه پوشانده شده باشند، باید آن ها را نیز جمع کرد. سپس باید غلطک را در آب گرم و صابون کاملا شست. راهنمای کاملا شستشوی غلطک در مقاله « راهنمای جامع استفاده از غلطک رنگ برای نقاشی ساختمان» آورده شده است.

 

نقاشی سقف های غیر معمول

یک:

قبل از رنگ آمیزی دیوار خشک، ابتدا باید قسمت های آسیب دیده را ترمیم کرد. اگر سقف، قسمت های گچ بری داشته باشد که نیاز به تعمیر دارد، باید قبل از رنگ آمیزی سقف آن ها را بررسی کرد. اگر قرار است این کار توسط خود شخص انجام شود، باید وسایل مورد نیاز آن به طور کامل تهیه شود تا کیفیت کار کاهش پیدا نکند. در غیر این صورت می توان برای انجام این بخش از کار، از یک گچ کار حرفه ای کمک گرفت.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 12

 

دو:

برای سقف هایی که بافت طرح دار و خاصی دارند، باید از یک لایه نازک رنگ استفاده کرد. برای این کار می توان با استفاده از یک غلطک و با ایجاد ضربه های مستقیم از پایین به بالا، یک لایه رنگ را به آرامی روی سقف پیاده کرد. ضربات باید حدود سه سانتی متر با یکدیگر همپوشانی داشته باشند. این کار را باید با ظرافت انجام داد تا در نهایت بافت سقف آسیب نبیند. استفاده از یک لایه آستر روی این سقف ها به افزایش کیفیت رنگ نهایی بسیار کمک خواهد کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 13

 

یکی از انواع طرح های موجود برای تزیین سقف ها، استفاده از طرح های پاپ کورنی است. سقف پاپ کورنی به دلیل سطح پنیری و زبر آن به این نام مشهور شده است. برای نقاشی این سقف ها باید رنگ را به صورت مستقیم روی آن ها پیاده کرد. به عبارت دیگر بر خلاف توضیحاتی که در بخش اول این مقاله آورده شده بود، برای نقاشی سقف های پاپ کورنی نیازی نیست که رنگ به صورت زیگزاگ پیاده شود. درعوض ، رنگ را باید با غلطک در خطوط مستقیم روی سقف حرکت داد و در حین حرکت روی سطح، کمترین فشار ممکن را به آن وارد نمود. هم چنین باید از رفت و برگشت با غلطک در قسمت های مختلف سقف خودداری شود، زیرا ممکن است به بافت سقف آسیب برساند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 14

 

برای شروع کار نیز باید رنگ ها در بخش های کوچک و با دقت روی سقف اعمال کرد و سپس مانند تمام سقف های دیگر، گوشه های آن را با یک قلم موی زاویه دار پوشش داد. از آن جایی که باید سقف های پاپ کورنی را با کمترین فشار رنگ کرد، بنابراین برای پوشش کامل آن ها به چند لایه رنگ نیاز است. اما باید توجه داشت که برای اجرای لایه جدید، حتما باید از خشک بودن لایه قبلی اطمینان حاصل کرد. زیرا اگر در حالی که سقف هنوز مرطوب است لایه جدید رنگ اعمال شود، ممکن است برخی از بافت های پاپ کورنی سقف از بین ببرید.

برای لایه های بعدی نیز باید از همان الگوی های مستقیم و ملایم استفاده کرد، اما نکته مهم برای پیاده سازی این لایه ها این است که هر بار باید عمود بر لایه قبلی انجام شود تا کیفیت کار افزایش یافته و رنگ نهایی یکنواخت شود.

سه:

برای نقاشی یک سقف طاق دار باید نقاشی را به صورت از بالا به پایین انجام داد. در این راستا باید از گوشه بالایی سقف شروع کرده و به سمت پایین و به سمت دیوار در خطوط مستقیم حرکت کرد. هر خط متوالی باید حداقل دو سانتی متر با خط قبلی همپوشانی داشته باشد. اگر این کار کاملا صاف و یک دست انجام شود، هیچ اثری از عبور غلطک روی دیوار باقی نخواهد ماند. در واقع می توان گفت که باید با سقف طاقدار مانند یک دیوار برخورد کرده و آن را نقاشی نمود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 15

 

چهار:

در صورتی که سقف طاق دار با الوارهای چوبی یا تزیینی ساخته شده باشد، نقاشی آن نسبت به حالت سوم کمی دشوارتر خواهد بود. برای این کار باید از یک قلم موی زاویه دار برای نقاشی اطراف الوارها استفاده کرد. باید قلم مو را بر روی  تیرهای موجود قرار داد و خاشیه های آن را تقاشی کرد. اگر نردبان یا داربست استفاده شده به اندازه کافی بلند باشد، در این صورت می توان بدون استفاده از دسته های کمکی برای قلم مو، قسمت های مورد نظر را نقاشی کرد. برای سایر قسمت های سقف نیز می توان طبق روش های توضیح داده شده از یک غلطک مناسب استفاده کرد. سپس باید زمانی را برای خشک شدن رنگ در نظر گرفت. در صورتی که از یک لایه رنگ نازک روی سقف استفاده شود، پس از خشک شدن، می توان لایه دوم را نیز به همان صورت پیاده کرد

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 16

 

پنج:

برای نقاشی سقف هایی که در آن ها برای ایجاد زیبایی و تنوع، از سقف های کاذب استفاده شده است، باید کار را بسیار آهسته و با دقت انجام داد، زیرا معمولا در این نوع سقف ها امکان استفاده از چند طیف رنگ به خوبی فراهم است و نباید این رنگ ها از مرزهای مخصوص خود خارج شوند. برای رسیدن به گوشه های تمیز و مستقیم در این نوع سقف ها استفاده از نوارهای نقاشی می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد. همواره توصیه می شود که رنگ را در خطوط مستقیم انجام داد به طوری که این خطوط به خوبی با یکدیگر همپوشانی داشته باشند، اما در صورتی که ساختار سقف در این حالت، این امکان را فراهم نکند، باید نقاشی را از یکی از گوشه های سقف شروع کرده و تا جای ممکن قلم مو و یا غلطک را از روی قسمت مورد نظر در سقف عبور داد. تمرکز اصلی در این نوع سقف ها باید بر هر چه بیشتر پوشاندن سطح، بدون نزدیک شدن به گوشه ها باشد. هم چنین باید نقاشی را به آرامی انجام داد تا از پاشیده شدن رنگ به سایر قسمت ها جلوگیری شود. در پایان نیز هر بخش را با استفاده از رنگ مربوط به آن و یک قلم موی زاویه دار به خوبی پوشش داد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت ششم نقاشی سقف) 17

امتیاز شما به این مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید