آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان)

نمای ساختمان رنگارنگ

 

آماده سازی دیوارهای خارجی(نمای ساختمان)

 

در مجموعه مقالات «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان» شرکت رنگسازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک نقاشی موفق را سپری کند. در سومین مقاله از این سری مقالات، به آماده سازی های لازم پیش از نقاشی دیوارهای خارجی(نمای ساختمان) پرداخته می شود. اطلاعات لازم در این زمینه در ادامه آورده شده است که در ابتدا به شرح آماده سازی تمام نماها می پردازد و سپس به طور خاص مراحلی که برای آماده کردن نماهای چوبی باید سپری کرد را معرفی می کند. در پایان نیز اطلاعات مختصری پیرامون نحوه آماده سازی درب های ورودی ساختمان برای نقاشی ارائه می کند.

واضح است که پس از مدتی، نمای خانه یا ساختمان دچار فرسایش می شود و جذابیت بصری خود را از دست می دهد. بنابراین انجام تغییرات در آن می تواند باعث تغییر فضای خانه شود. علاوه بر این استفاده از یک رنگ مناسب روی نمای خانه، با قرار دادن سدی پیشگیرانه، در برابر باد و رطوبت و سایر تهدیدهای آب و هوا از خانه محافظت می کند. اگر چه کارهای زیادی برای آماده سازی خانه مورد نیاز است، اما نباید از انجام آن صرف نظر کرد زیرا توجه هر چه بیشتر به این بخش کار، نقاشی را در مراحل بعدی بسیار ساده تر کرده و کیفیت آن را بسیار پایدار و ماندگار می کند.

 

قدم اول:

برای آماده سازی نمای خارجی ساختمان یا خانه، در ابتدا باید کار را با تمیز کردن سطح خارجی ساختمان شروع کرد. انجام این مرحله قبل از شروع رنگ آمیزی بسیار حائز اهمیت است و باید زمانی را برای شستن خاک، گرد و غبار و تمیز کردن قسمت بیرونی خانه در نظر گرفت. اگر سطح بیرونی خانه عاری از خاک و آلودگی باشد، لایه های آستر و رنگ بهتر به آن می چسبند و باعث ماندگاری طولانی تر رنگ می شوند. در صورتی که نمای ساختمان فقط با گرد و غبار پوشیده شده است می توان سطح آن را با استفاده از اسپری هوا پاک کرد. اما اگر این آلودگی گسترده باشد، باید نمای خارجی را به خوبی شست. بیشتر اوقات، یک شستشوی ساده با شلنگ، پمپ آب و یا یک برس کافی است، اما اگر هدف پروژه بسیار حرفه ای تر باشد، بهتر است از پمپ های حرفه ای استفاده شود. البته توصیه نمی شود که افراد مبتدی از این وسیله استفاده کنند زیرا در صورت استفاده نادرست از آن می توانند باعث آسیب به نماهایی چوبی و یا تزیینات خارجی ساختمان شوند. اما به طور کلی این کار باید به آهستگی و از قسمت های بالاتر به سمت پایین انجام شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 1

 

در این مرحله باید وجود کپک روی دیوارهای خارجی را نیز بررسی کرد. در صورت وجود این مشکل، می توان از ترکیب آب و مایع سفید کننده به نسبت سه به یک استفاده کرد. در این راستا باید با یک پارچه آغشته به محلول مورد نظر، کپک ها را پاک کرده و سپس پانزده دقیقه به آن زمان داد و سپس با آب دیوار را پاک کرد. باید توجه داشت که هنگام استفاده از محلول آب و مایع سفید کننده، حتما از دستکش، ماسک و لباس کار استفاده شود که به پوست آسیبی نرسد. ممکن است لازم باشد برای حل این مشکل چند بار مراحل فوق را تکرار کرد. البته برای برطرف کردن این مشکل و حل اساسی آن باید منبع رطوبت را از بین برد و از لایه آستر مناسب نیز استفاده کرد.

قدم دوم:

در این مرحله باید رنگ های پوسته پوسته شده را از دیوار های بیرونی پاک کرد، زیرا این رنگ ها مانع از چسبیدن رنگ جدید به دیوارها می شوند. این حالت به دلیل وجود رطوبت در اطراف دیوارهای خارجی ایجاد می شود، بنابراین در ابتدا باید منبع رطوبت را حذف کرد تا این مشکل برای رنگ جدید نیز اتفاق نیفتد و جریان هوا به اندازه کافی در دیوارها رخ دهد. پس از آن و قبل از رنگ آمیزی نمای بیرونی خانه، باید رنگ هایی که قبلا در آن ها حباب ایجاد شده است یا گچ هایی که از سطح دیوار جدا شده اند را از بین برد، زیرا می توانند باعث ایجاد مشکلاتی در پروژه جدید نقاشی خانه شوند و زیبایی نما را تحت تاثیر قرار دهند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 2

 

قدم سوم:

منطقه ای از نمای خارجی ساختمان که قرار است نقاشی شود را باید به خوبی هموار کرد. اگر سطح نیازی به اصلاح نداشته باشد، می توان با استفاده از یک سنباده سبک ناهمواری های کوچک را برطرف کرد. اما اگر عیوبی روی آن وجود داشته باشد برای بر طرف کردن آن ها ابتدا باید مناطقی که ترک یا فرورفتگی دارند را با بتونه مناسب برای سطوح خارجی پر کرد و سپس با استفاده از یک برس یا پارچه سطح آن را با بافت اطرافش مطابقت داد. در گام بعد باید با سنباده زدن آن را به خوبی هموار کرد. هدف نقاشی نمای بیرونی خانه داشتن تمیزترین و زیباترین نمای بیرونی است بنابراین از بین بردن هرگونه برآمدگی که در زیر یک رنگ تازه می تواند عجیب به نظر برسد، در زیبایی نهایی کار بسیار موثر است.

اگر در سطح بیرونی دیوارهای ساختمان از لوله های پلاستیکی استفاده شده باشد می توان ابتدا با دستمال آغشته به الکل سطح آن را تمیز کرد و در صورت لزوم سطح مورد نظر را سنباده نرم زد. از آن جایی که سطوح پلاستیکی برای رسیدن به رنگ یکنواخت به یک سطح تمیز نیاز دارند، باید بلافاصله قبل از نقاشی، یک بار دیگر آن را با یک دستمال مرطوب پاک کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 3

 

قدم چهارم:

در این مرحله باید به تعمیر دیوارهای خارجی پرداخت. به این منظور باید هرگونه خسارت‌ هایی که می تواند با گذشت زمان بدتر شود و به زیبایی نمای خانه آسیب برساند برطرف شود. بنابراین باید مطمئن شد که هرگونه چوب پوسیده در نما و تورفتگی های موجود تعمیر شده باشند و قطعات آسیب دیده خانه که ممکن است در آینده به ساختمان آسیب برسانند، جایگزین شوند. هم چنین باید منافذ موجود بین دیوار و در و پنجره ها را با گچ پر کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 4

 

قدم پنجم:

برای جلوگیری از نشت هوا و آب هنگام شست و شو نما، باید پنجره ها یا دریچه ها را به طور کامل بست. این مرحله مهمترین قسمت روند آماده سازی نمای خارجی ساختمان است. داشتن یک خانه مرتب ، زیبا و بدون پوسیدگی بسیار مهم است، اما نباید در این فرآیند زیبایی داخلی خانه را نیز فراموش کرد. بسته به شدت وخامت ترک ها یا عیوب موجود روی نمای ساختمان، حتی می توان از افراد یا ابزار حرفه ای برای اصلاح آن ها کمک گرفت.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 5

 

قدم ششم:

در این مرحله ابتدا باید درها و پنجره ها را با یک پوشش پلاستیکی پوشاند. هم چنین در صورت وجود فضای سبز در اطراف ساختمان، باید برای محافظت از آن تمهیداتی اندیشید. در این راستا باید روی گیاهان و بوته ها را با یک پوشش پلاستیکی پوشاند. یابد توجه داشت که در پایان هر روز کاری این پوشش را تغییر داد تا امکان هوا رسانی به گیاهان فراهم شود. هم چنین توصیه می شود که گیاهان حساس را به طور موقت به گلدان منتقل کرد تا از آسیب دیدگی آن ها جلوگیری شود. سپس با توجه به رنگ مورد نظر که قرار است روی دیوار پیاده شود، باید از یک لایه آستر استفاده کرد تا سطح برای رنگ اصلی آماده شود.

قدم هفتم:

در این مرحله باید زمان مناسب را برای شروع نقاشی انتخاب کرد. بارش باران یکی از مهم ترین عواملی است که باید در نظر گرفته شود، زیرا می تواند فرآیند نقاشی را با مشکل مواجه کرده و یا متوقف کند. اما غیر از این عامل، موارد دیگری نیز وجود دارد که باید به آن ها توجه شود. به عنوان مثال، بسیاری از رنگ ها را نمی توان در دمای بسیار بالا یا بسیار پایین پیاده کرد، بنابراین قبل از پیاده سازی آن ها باید توضیحات مربوط به این موضوع را از روی بسته بندی رنگ ها مطالعه کرد. از سوی دیگر باید به عامل رطوبت نیز دقت کرد، زیرا این عامل زمان خشک شدن رنگ را تحت تاثیر قرار می دهد و هنگام پیاده سازی لایه های متعدد نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. علاوه بر این باید به این نکته توجه داشت که نحوه تابش نور خورشید به قسمت های متفاوت ساختمان چگونه است. مناطقی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دارند سریع تر خشک شده و مناطق دور از آفتاب به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند، بنابراین برای اعمال لایه های مختلف رنگ باید این نکته را نیز در نظر داشت. به طور کلی می توان گفت که بهترین زمان برای شروع نقاشی در اواخر بهار یا  تابستان و یا اوایل پاییز است که در اکثر روزهای این فصول شرایط فوق برقرار هستند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 6

 

آماده سازی نماهای چوبی

آماده کردن سطح چوب در فضای باز، برای پیاده کردن یک پوشش جدید دشوار نیست، اما برای اطمینان از این که رنگ جدید سطح صاف و پایدار داشته باشد، نیاز به یک آماده سازی مقدماتی دارد. این مقدمات در قالب مراحل زیر قابل انجام است.

قدم اول:

در این مرحله باید درها، پنجره ها وسایر مناطقی که قرار نیست نقاشی شود را با یک پوشش پلاستیکی پوشاند. هم چنین توصیه می شود که اطراف این پوشش را با چسب های مناسب پوشاند تا از بروز هر گونه آلودگی در آن ها جلوگیری شود. این کار باید حتی قبل از شروع سنباده زدن انجام شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 7

 

قدم دوم:

در گام بعد باید سطح چوب را کاملا تمیز کرد. برای این کار باید از یک برس تمیز کننده بلند و یک شوینده ملایم استفاده کرد تا به آرامی گرد و غبار موجود روی سطح را از بین ببرد. باید توجه داشت که از برس های خیلی خشن و زبر در این مرحله استفاده نشود، زیرا ممکن است خراش های دائمی را روی سطح چوب ایجاد کند. پس از پاک شدن آلودگی ها باید نما را با آب فراوان به خوبی شست. این کار برای نرده ها و یا قسمت هایی که با کپک پوشیده شده است بسیار کارآمد خواهد بود، اما باید توجه داشت که قبل از شروع مراحل بعدی حتما زمانی را برای خشک شدن سطح در نظر گرفت.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 8

 

قدم سوم:

در این مرحله باید عیوب موجود روی سطح مورد نظر را برطرف کرد. برای این کار باید از بتونه مخصوص سطوح چوبی استفاده کرد. تعمیر نواحی آسیب دیده و ناهموار کمک می کند تا بتوان از یکنواختی و سالم بودن سطح جدید اطمینان حاصل کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 9

 

قدم چهارم:

در این مرحله باید رنگ های پوسته پوسته شده را از روی سطح جدا کرد. اگر نمای مورد نظر قبلا نقاشی شده باشد، باید رنگ های فرسوده ای که ممکن است در پوشش جدید تداخل ایجاد کنند، را از بین برد. برای این کار باید از یک وسیله قلاب دار استفاده کرد و آن را در امتداد مکانهایی که رنگ قدیمی در حال جدا شدن است، کشید. این مرحله نیز باید با دقت انجام شود تا آسیبی به سطح چوبی وارد نشود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 10

 

قدم پنجم:

در گام بعد باید سطج نما را به خوبی سنباده زد تا صاف و یکنواخت شود. توصیه می شود که این کار را با یک سنباده نرم (مثلا 60 گرمی) شروع کرده و سپس با یک سنباده زبرتر (مثلا 100 گرمی) ادامه داد. در این صورت لایه های رنگ زیرین به خوبی از بین می روند و خللی در رنگ تازه ایجاد نمی کنند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 11

 

قدم ششم:

در این مرحله باید گره های چوب را مورد توجه قرار داد. گاهی ممکن است این گره ها پس از نقاشی تغییر رنگ دهند. بنابراین بهتر است قبل از شروع کار این گره ها را با دو یا سه لایه آستر مناسب پوشش داد. به خصوص اگر این گره ها پر رنگ و یا مرطوب باشند. سپس باید کل سطح چوبی را به طور کامل سنباده زد تا کاملا صاف و یکدست شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 12

 

قدم هفتم:

در گام بعد باید سطح را مجددا تمیز کرد. برای این کار باید چوب را با یک قلم مو یا پارچه خشک تمیز کرد تا گرد و غبار ناشی از سنباده زدن برداشته شود. این کار را باید با ضربه زدن به سطح انجام داد تا گرد و غبار از ترک ها و سوراخ های باریک موجود روی چوب خارج شود و سطح کاملا عاری از آلودگی شود. سپس باید انگشت دست را در امتداد چوب کشید تا مطمئن شد اثری از گرد و غبار باقی نمانده است، زیرا این گرد و غبار کیفیت رنگ نهایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 13

 

قدم هشتم:

در این مرحله باید از یک لایه آستر اکریلیک که برای مصارف خارجی طراحی شده است،(لایه آستری یا تاپ کوت های تولیدی شرکت آیسافام به دلیل استفاده از بهترین مواد اولیه می توانند بهترین گزینه برای این کار باشند) استفاده کرد. این محصولات نسبت به گرما، رطوبت، سایش، ترک خوردگی و تورم مقاومت خوبی دارند و برای که سطوح چوبی در فضای باز اغلب در معرض این آسیب ها قرار دارند، گزینه مناسبی هستند. با انجام درست این مرحله رنگ نهایی ظاهر بهتر و ماندگاری بیشتری خواهد داشت. هنگام پیاده کردن لایه آستری نیز باید به درجه حرارت محیط توجه داشت، تا این لایه در بهترین حالت خود، خشک شود.

برای اعمال لایه آستری، می توان از غلتک استفاده کرد تا مناطق بیشتری را پوشش دهد. برای سطوح کوچک تر و سازه های پیچیده مانند نرده ها نیز می توان از یک قلم موی کوچک استفاده کرد. باید توجه داشت که لایه آستر به اندازه کافی ضخیم باشد تا کاملا چوب زیر آن را محافظت کند. از نوک قلم مو نیز می توان کمک گرفت تا لایه آستر به سطوح عمیق تری نفوذ کند. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که پیاده کردن لایه آستری را از بالا به پایین انجام داد. با این کار می توان قطره های رنگ را به خوبی محو کرد تا سطح یکنواخت تری حاصل شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 14

 

قدم نهم:

پیش از انجام مراحل بعدی که کار نقاشی را شامل می شود باید زمانی را برای خشک شدن لایه آستری در نظر گرفت. بیشتر آسترها  به 2 تا 6 ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارند. بعد از گذشت حدود 12 ساعت، آستر به اندازه کافی خشک می شود، اما توصیه می شود که حداقل یک روز صبر کرد تا لایه آستر به خوبی جذب چوب شود. برای به حداقل رساندن احتمال ابتلا به لکه، باید از دست زدن به آستر مرطوب در این بازه زمانی خودداری کرد.

پس از خشک شدن این لایه باید نما را به خوبی بررسی کرد تا در صورت وجود هر گونه درز روی نما، آن را با درزگیر های مناسب پر کرد. این کار برای رسیدن به یک پوشش یکنواخت و زیبا بسیار موثر خواهد بود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 15

 

آماده سازی درب ورودی ساختمان برای نقاشی

یکی دیگر از مواردی که در نمای بیرونی مورد توجه قرار می گیرد و باید به آن رسیدگی کرد، در ورودی ساختمان ها است. بنابراین در این مقاله به اختصار به طرز آماده کردن این بخش از نمای بیرونی نیز پرداخته می شود. به این منظور می توان در را از محل قرارگیری آن جدا کرد و سپس مراحل آماده سازی را روی آن انجام داد و یا این که این اقدامات را خیلی با دقت و در محل نصب در پیاده کرد. در هر دو صورت باید مراحل زیر را دنبال کرد.

ابتدا باید سوراخ ها و درزهای موجود روی در را با پر کننده های مخصوص پر کرد. سپس با کاردک بتونه سطح آن را به خوبی صاف کرده و بعد از آن زمانی را برای خشک شدن پر کننده در نظر گرفت.

سپس باید یک دستمال را با یک شوینده ملایم مرطوب کرده و سطح در را به خوبی تمیز کرد تا گرد و غبار و آلودگی ها از سطح آن پاک شود. در صورتی که در از جنس چوب باشد، استفاده از یک دستمال خشک نیز کافی خواهد بود.

برای این که رنگ جدید سطح مناسب و یکنواختی داشته باشد و از هر گونه آلودگی پاک شود، باید آن را به خوبی سنباده زد. به این منظور می توان از یک سنباده 220 گرمی استفاده کرد و تمام سطح در، همه گوشه ها و گره ها را سنباده زد. اگر در از جنس فلز باشد، باید این مرحله را قبل از تمیز کردن آن انجام داد.

قبل از این که مراحل اصلی نقاشی شروع شود، باید در را به خوبی تمیز کرد تا آثاز گرد و غبار ناشی از سنباده زدن روی آن باقی نماند. برای این کار ابتدا باید با استفاده از یک وسیله مانند قلاب تمام شکاف ها و گوشه های در را تمیز کرد تا آلودگی ها از آن ها خارج شود و سپس روی تمام سطح آن جاروبرقی کشید. در گام بعد باید یک پارچه را کمی مرطوب کرده و تمام سطح درب را با آن پاک کرد تا گرد و غبار موجود روی آن به خوبی از بین برود. سپس باید در را در گوشه ای قرار داد تا در معرض هوا به طور کامل خشک شود.

در مرحله بعد باید از قسمت هایی از در که امکان حذف شدن آن ها وجود ندارد، مانند قسمت های شیشه ای در، محافظت کرد. برای این کار باید قسمت هایی که قرار نیست نقاشی شوند را با روزنامه بپوشاند و سپس کاغذ موجود را با نوار چسب به خوبی ثابت کرد. باید توجه داشت که اگر در بدون جدا شدن از محل نصب آن نقاشی می شود، تمام دیوارهای مجاور، قاب و لولا نیز پوشانده شود، برای این کار می توان از پارچه های بلا استفاده نیز کمک گرفت.

در گام آخر باید از یک یا چند لایه آستر روی در استفاده کرد، زیرا این کار برای رسیدن به یک پوشش با کیفیت و یکنواخت بسیار موثر است. توصیه می شود که رنگ لایه آستر کمی روشن تر از رنگ اصلی باشد. هم چنین می توان از یک لایه آستر روغنی به همراه رنگ های روغنی یا لایه آستر روغنی به همراه رنگ های اکریلیک استفاده کرد.

در پایان باید توجه داشت که مانند هر نقاشی که در فضای باز انجام می شود، برای نقاشی در ورودی ساختمان نیز باید زمان درستی را برای این کار انتخاب کرد، زیرا اگر هنگام نقاشی هوا خیلی سرد باشد، رنگ خشک نمی شود، هم چنین وزش باد و تابش مستقیم آفتاب می تواند باعث خشک شدن سریع رنگ شود و وجود رطوبت می تواند از خشک شدن مناسب آن جلوگیری کند. در حقیقت می توان گفت که روز ایده آل برای نقاشی در فضای باز بالاتر از 10 درجه سانتیگراد است. هم چنین باید روزی را انتخاب کرد که نور خورشید به طور مستقیم به در نتابد. علاوه بر این، باید اطمینان حاصل کرد که در روز انتخاب شده بارش باران و یا وزش بادهای شدید رخ نخواهد داد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت سوم آماده سازی نمای ساختمان) 16

 

ادامه دارد…

1/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید