آموزش گام به گام نقاشی ساختمان(قسمت دوم جدا سازی کاغذ دیواری)

کاغذ دیواری اتاق خواب

 

آماده سازی دیوارهای پوشیده شده با کاغذ دیواری

 

در مجموعه مقالات «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان» شرکت رنگ سازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک نقاشی موفق را سپری کند. در دومین مقاله از این سری مقالات، به آماده سازی های لازم پیش از نقاشی برای دیوارهایی که با کاغذ دیواری پوشیده شده است، پرداخته می شود. اطلاعات لازم در این زمینه در ادامه آورده شده است.

نقاشان و طراحان دکوراسیون داخلی حرفه ای همواره توصیه می کنند که برای نقاشی دیوارهایی که با کاغذ دیواری پوشانده شده اند، ابتدا باید به طور کامل کاغذ دیواری ها از دیوار جدا و رنگ را روی دیوار خام پیاده کرد. اما همواره این کار با سختی هایی همراه است. بنابراین در صورت امکان پذیر نبودن جداسازی کاغذ دیواری از سطح با در نظر داشتن روش هایی می توان رنگ را روی کاغذ دیواری پیاده کرد. از این رو در این مقاله، ابتدا روش های آماده سازی دیوارهایی که با کاغذ دیواری پوشانده شده اند شرح داده می شود. در این قسمت، روش جداسازی کاغذ دیواری های سرتاسری، جداسازی حاشیه های ساخته شده با کاغذ دیواری و در نهایت جداسازی کاغذ دیواری از دیوارهای خشک ارائه می گردد. در مرحله بعد نیز برای کسانی که موفق به این کار نشده اند، روش های نقاشی روی کاغذ دیواری توضیح داده می شود.

 

روش اول. جدا کردن کاغذ دیواری و آماده سازی دیوار مورد نظر

از بین بردن و جداسازی کاغذ دیواری می تواند یک روند طولانی داشته باشد، اما باید دانست که انجام این کار غیر ممکن نیست. این کار می تواند در حالت های مختلفی انجام شود که شامل جدا کردن کاغذ دیواری های سرتاسری، جدا کردن حاشیه های کاغذ دیواری و جدا کردن کاغذ دیواری از دیوار خشک می شود. این مطالب به طور کامل در ادامه آورده می شود و مورد بررسی قرار می گیرد.

 

حالت اول. جداسازی کاغذ دیواری سرتاسری

بسته به نوع کاغذ دیواری که برای دیوارها استفاده شده است، مانند کاغذ مقاوم در برابر آب، ممکن است لازم باشد زمان بیشتری برای این کار در نظر گرفته شود. پس از اتمام کار، باید چسبی که در زیر کاغذ دیواری قرار دارد نیز تمیز شود. در پایان می توان دیوارها را آماده کرد تا بتوان فرآیند نقاشی را شروع کرد.

قدم اول. آماده سازی اتاق:

قبل از شروع کار ابتدا باید فضایی اتاق را آماده کرد تا وسایل موجود در آن هیچ گونه آسیبی نبینند. در این قدم باید تمام وسایل تزیینی و مبلمان را از اتاقی که قرار است در آن پروژه انجام شود خارج شوند. از آنجا که بین کاغذ دیواری و دیوارهای مربوطه همواره فاصله ای وجود دارد، در زمان جداسازی آن گرد و غبار زیادی آزاد می شود، بنابراین بهتر است اتاق را قبل از شروع کار تخلیه کرد تا نیازی به انجام تمیز کاری های بعدی نباشد. در ضمن اگر اثاثیه ای برای جابجایی بیش از حد سنگین هستند، می توان آن ها را با ورق های پلاستیکی به طور کامل پوشاند.

سپس باید همه وسایل اضافی را از دیوار جدا کرد. لامپ های روشنایی، کاورهای خروجی برقی، دریچه ها و هر چیز دیگری که به دیوار وصل شده باشد باید برداشته شود. برای این کار باید از پیچ گوشتی استفاده شود و تمام پیچ ها و سخت افزارها را درون یک کیسه پلاستیکی قابل استفاده قرار داد تا پس از پایان کار در دسترس باشند. گاهی اوقات مناطقی که در زیر وسایل جانبی قرار دارند بهترین مکان برای شروع لایه برداری کاغذ دیواری هستند.

در گام بعد باید کف اتاق را با استفاده از روکش پلاستیکی، به خوبی پوشاند. هم چنین باید از پوشیده شدن قرنیزها نیز اطمینان حاصل کرد، زیرا هنگام پاشیدن آب به دیوار ممکن است این مناطق در خطر آسیب قرار بگیرند. در نهایت باید توجه داشت که کلیدهای برق حتما خاموش باشند، زیرا ورود آب به درون کلید و پریزهای برق بسیار خطرناک است.

قدم دوم. لایه برداری، اسپری کردن و تراشیدن کاغذ دیواری:

در این مرحله باید جنس کاغذ دیواری را بررسی کرد. در بعضی موارد، می توان کاغذ دیواری را بدون نیاز به استفاده از محصولات جانبی، به راحتی از دیوار جدا کرد. برای شل کردن لبه کاغذ دیواری می توان از چاقو یا کاردک بتونه استفاده کرد. اگر کاغذ دیواری بدون به جا گذاشتن اثری روی دیوار از آن جدا شد، جنس آن قابل کشش است. اما اگر اثری از چسب روی دیوار باقی ماند، باید از آب برای تکمیل فرآیند جداسازی استفاده کرد. البته برای جداسازی برخی کاغذهای دیواری سرسخت باید از آب گرم و بخار آب استفاده کرد.

سپس باید شروع به لایه برداری کاغذ دیواری از گوشه یا کنار صفحه کلید کرد. در صورت لزوم می توان از چاقو یا کاردک بتونه استفاده کرد تا کاغذ دیواری از دیوار جدا شود. اما باید دقت کرد که گچ یا قسمتی از دیوار آسیب نبیند و تا حد امکان کاغذ دیواری با دست جدا شود. از نظر تئوری، از بین بردن لایه بالایی کاغذ دیواری باعث می شود که لایه های زیرین آب را بهتر جذب کنند و روند حذف بهتر صورت گیرد

 

لایه برداری کاغذ دیواری

 

اما گاهی ممکن است بعضی از کاغذهای دیواری با چسب قوی به دیوار چسبانده شده باشند، در این صورت اگر با انجام کارهای فوق کاغذ دیواری از دیوار جدا نشود، باید با ابزار مربوطه سوراخ های زیادی روی سطح آن ایجاد کرد تا نفوذ آب به درون آن آسان تر شود. این مرحله برای کاغذهای دیواری ضد آب یا براق یا از جنس وینیل، بسیار مفید است. باید توجه داشت که اگر بتوان لایه بالایی کاغذ دیواری را جدا کرد، نیازی به نگرانی در مورد پاک کردن لایه پشتیبان آن نیست.

 

تراشیدن کاغذ دیواری

 

در گام بعد باید یک بطری یا مخزنِ یک اسپری تمیز را با آب داغ پرکرد. اسپری این امکان را فراهم می کند تا منطقه بیشتری را با سرعت بیشتری مرطوب کرد، اما خیساندن یک اسفنج در کاسه آب گرم کمک می کند تا آب به طور کامل به لایه های زیرین نفوذ کند، بنابراین انتخاب یکی از این روش ها بستگی به خود فرد دارد، اما در هر صورت هرچه آب گرم تر باشد، در از بین بردن کاغذ دیواری موثرتر خواهد بود. البته در بعضی موارد می توان از آب گرم و سرکه سفید نیز به نسبت یک به یک برای این مرحله استفاده کرد.

سپس با استفاده از ابزار انتخاب شده باید سطح مورد نظر را به خوبی مرطوب کرد تا نرم شود. مشکلی نیست اگر هم چنان بخش هایی از کاغذ دیواری روی دیوار باقی مانده باشد که قابل جداسازی نباشند، اما باید توجه داشت که آن مناطق را نیز اسپری کرد. هر منطقه ای که بتوان آن را با ناخن یا کاردک بتونه جدا کرد، می توان گفت که به خوبی نرم شده است. نکته ای که در این مرحله باید به آن توجه داشت این است که اگر دیوار مورد نظر گچی است، می توان به میزان دلخواه آن را مرطوب کرد اما اگر با دیوار از نوع خشک باشد، فقط باید به اندازه نیاز از آب استفاده کرد، زیرا مرطوب شدن بیش از پانزده دقیقه می تواند باعث آسیب دائمی به این دیوارها شود.

 

اسپری کردن کاغذ دیواری

 

پس از نرم شدن باقی مانده های کاغذ دیواری، باید برای خراش دادن آن و پشتیبان های آن از کاردک بتونه استفاده کرد. برای این کار باید کاردک را با زاویه 45 درجه نگه داشت تا از خراشیده شدن دیوار جلوگیری شود. هرچه کاردک استفاده شده انعطاف پذیرتر باشد، احتمال آسیب دیدن دیوار کمتر خواهد بود. اگر یک لایه دیگر از کاغذ دیواری در زیر لایه اول بود، قبل از فکر کردن در مورد لایه دوم، باید فقط روی پاک کردن لایه بالا تمرکز کرد. اگر لایه اول کاملا از بین برود، لایه پایین بسیار راحت تر دیده و پاک می شود.

 

تراشیدن با کاردک

 

بارها و بارها باید این مرحله را تکرار کرد تا بقایای کاغذ دیواری به طور کامل از بین برود، زیرا هر قسمت از کاغذ دیواری که روی دیوار باقی مانده باشد، زیر لایه جدید رنگ مشهود خواهد بود. به علاوه، باید کاغذ دیواری به طور کامل از بین برود تا بتوان چسب زیر آن را تمیز کرد. در این زمان، دور شدن از پروژه و استراحت کردن مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا از هیچ نوع ماده شیمیایی استفاده نشده است و در نتیجه هیچ قسمتی از دیوار آسیب نمی بیند.

قدم سوم. پاک کردن چسب های کاغذ دیواری:

در این مرحله باید تا حد امکان چسب را با کاردک بتونه پاک کرد. هم چنین می توان مقداری آب داغ به چسب اسپری کرد و پس از آن از کاردک یا چاقو کمک گرفت. در زیر کاغذ دیواری معمولا یک لایه چسب وجود دارد که در ابتدا برای قرار دادن کاغذ دیواری استفاده شده است. در صورتی که نتوان این چسب را به طور کامل پاک کرد، ممکن است باعث ترک خوردن رنگ تازه، ایجاد حباب و جدا شدن لایه های رنگ شود. اگر در پایان کار هنوز دیوار چسبنده باشد، یعنی مقداری از چسب روی آن باقی مانده است و باید این مرحله را مجددا تکرار کرد. هم چنین می توان از حلال های مخصوص چسب استفاده کرده و آن را روی بقایای چسب اسپری نمود و پس از گذشت ده الی پانزده دقیقه آن را با کاردک بتونه پاک کرد. البته از آن جایی که این مواد شیمیایی هستند و می توانند برای سلامت انسان مضر باشند، می توان از آب گرم و سرکه سفید با نسبت یک به یک، یا آب گرم و جوش شیرین به نسبت یک لیتر به یک قاشق غذاخوری نیز استفاده کرد. در هر یک از روش های فوق توصیه می شود که از دستکش های مخصوص استفاده شود تا میزان آسیب به پوست را به حداقل برساند. هم چنین توصیه می شود که این مرحله در ابعاد کوچک مثل دو متر در دو متر انجام شود تا پیش از خشک شدن دیوار بتوان چسب ها را به کمک کاردک کاملا از بین برد.

بعد از این که چسب کاملا از سطح دیوار جدا شد، باید یک اسفنج را درون یک کاسه آب تمیز و گرم قرار داده و سپس آن را فشار داد تا آب اضافی آن خارج و مرطوب شود. سپس باید دیوارها را از بالا به پایین پاک کرد. پس از این کار باید زمانی را برای خشک شدن آن منظور کرد. در این فاصله می توان سطح دیوار را مجددا بررسی کرد تا از پاک شدن کامل چسب مطمئن شد.

 

پاک کردن چسب کاغذ دیواری

 

قدم چهارم. تعمیر و آماده سازی دیوار:

پس از گذراندن مراحل قبل باید حداقل دوازده ساعت صبر کرد تا دیوار کاملا خشک شود. سپس برای دور نهایی باید جدا شدن کامل کاغذ دیواری و چسب مربوط به آن را به طور کامل بررسی کرد. سپس باید با استفاده از بتونه، عیوب موجود روی دیوار را اصلاح کرد. سپس برای هموار شدن کامل دیوار، باید سطح آن را به طور کامل سنباده زد. این مرحله به طور کامل در مقاله آموزش گام به گام نقاشی ساختمان- قسمت اول، توضیح داده شده است.

 

 

حالت دوم. جداسازی حاشیه های کاغذ دیواری

گاهی روی دیوارهای یک فضا، تنها از یک حاشیه کوچک از کاغذ دیواری استفاده می شود که پاک کردن آن با سختی هایی همراه است. برای این کار می توان از سشوار، بخار آب و یا اسپری آب استفاده کرد.

روش اول:

در این روش ابتدا باید کاغذ دیواری را گرم کرد. برای این کار باید سشوار را روی بالاترین حالت تنظیم کرد و حدود سی ثانیه روی کاغذ دیواری نگه داشت تا به خوبی گرم شود. گرمای حاصل از سشوار به راحتی چسب استفاده شده برای چسباندن کاغذ دیواری را حل می کند. سپس باید به کمک ناخن یا کاردک بتونه، گوشه کاغذ دیواری را جدا کرد. این کار را باید در قسمت های مختلف کاغذ دیواری انجام داد تا بتوان آن را به طور کامل از بین برد.

 

جدا سازی حاشیه کاغذ دیواری

 

قابل ذکر است که گرمای سشوار روی تمام چسب ها اثر ندارد، بنابراین در صورت لزوم می توان از روش دوم استفاده کرد.

روش دوم:

در این روش ابتدا باید سوراخ هایی روی سطح دیوار ایجاد کرد تا حلال های مورد نظر بتوانند به لایه های کاغذ دیواری نفوذ کند. برای ایجاد این سوراخ ها می توان از ابزار مخصوص یا چاقو استفاده کرد، اما در هر دو حالت باید توجه داشت که وسیله مورد استفاده از جنس پلاستیک باشد تا به بدنه اصلی دیوار آسیبی نرساند. سپس باید از حلال های مخصوص چسب استفاده کرد. به عنوان مثال می توان محلول آب و سرکه سیب را داخل یک بطری اسپری ریخته و آن را روی کاغذ دیواری اسپری کرد. این روش طبیعی است اما ممکن است بوی کمی روی دیوار باقی بگذارد. به همین دلیل می توان از محلول نرم کننده پارچه و آب استفاده کرد که روشی کاملا ارزان، موثر و در دسترس است. هم چنین می توان از حلال های شیمیایی موجود در دیوار نیز استفاده کرد. در عین حال باید توجه داشت که آب گرم نیز می تواند به راحتی جایگزین تمام روش های فوق شود.

 

جدا سازی کاغذ دیواری با اسپری

 

پس از اسپری کردن حلال مورد نظر باید حداقل پانزده دقیقه صبر کرد تا این حلال روی کاغذ دیواری و چسب آن اثر بگذارد. سپس باید از یک کاردک یا چاقو کمک گرفت. برای این کار باید از یک دست برای استفاده از چاقو و از دست دیگر برای بلند کردن کاغذ دیواری استفاده کرد. اگر در یک منطقه جدا کردن کاغذ دیواری مشکل بود، می توان مجددا مقداری از حلال را روی آن اسپری کرده و پس از گذشت پنج دقیقه به ادامه کار پرداخت.

 

جدا سازی کاغذ دیواری با کاردک

 

روش سوم:

در این روش می توان از بخار شوی مخصوص کاغذ دیواری استفاده کرد. البته باید دقت داشت که بخار ایجاد شده فقط روی قسمت مورد نظر اعمال شود و به قسمت های دیگر دیوار آسیب نرساند. بهتر است این کار را ابتدا از لبه های کاغذ دیواری شروع کرد و با یک دست بخار را اعمال و با دست دیگر کاغذ دیواری را جدا کرد. با تکرار این کار می توان کاغذ دیواری و چسب آن را به طور کامل تمیز کرد. باید اطمینان حاصل کرد که همه آثار کاغذ دیواری و چسب از بین رفته است، زیرا حضور آن ها می تواند کیفیت رنگ جدید را تحت تاثیر قرار داده و آن را خراب کند.

 

جدا سازی کاغذ دیواری با بخار

 

پس از پایان تمام این مراحل و قبل از شروع نقاشی، باید بین دوازده تا بیست و چهار ساعت زمان در نظر گرفت تا سطح دیوار به خوبی خشک شود.

 

حالت سوم. جداسازی کاغذ دیواری از دیوار خشک

جداسازی کاغذ دیواری از دیوارهای خشک نیاز به دقت و مراقبت بیشتری دارد، زیرا باید باید توجه داشت که هنگام جدا کردن کاغذ دیواری به دیوار خشک آسیبی نرسد یا خیلی مرطوب نشود. همچنین روند برداشتن کاغذ دیواری بستگی به نوع آن نیز دارد. کاغذ دیواری های جدید طوری طراحی شده اند که حذف آن ها آسان تر است و ممکن است بتوان آن را بدون هیچ گونه ابزار و مواد شیمیایی از بین برد. اما برای پاک کردن کاغذ دیواری های قدیمی نیز روش هایی وجود دارد که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.

قدم اول. آماده سازی اتاق:

در این مرحله ابتدا باید ابزار مورد نیاز مانند کاردک بتونه، آب گرم و غیره را آماده کرد. سپس باید وسایل موجود در اتاق را و تزیینات روی دیوار را به محل دیگری منتقل کرد. اگر این وسایل حجیم و سنگین هستند و امکان جا به جایی آن ها وجود ندارد، می توان آن ها را به مرکز اتاق منتقل کرده و روی آن ها را با پوشش های پلاستیکی پوشاند.

قدم دوم. لایه برداری خشک کاغذ دیواری:

نوع کاغذ دیواری که روی دیوارها است، تعیین می کند که چقدر تلاش برای از بین بردن آن نیاز است. کاغذ دیواری های جدید بدون نیاز به آب یا مواد شیمیایی را می توان با دست و ابزار مناسب جدا کرد. برای این کار باید گوشه های کاغذ دیواری را با یک کاردک بتونه آزاد کرد و سپس کاغذ را با زاویه 15 درجه از دیوار جدا کرد. در صورت لزوم برای جدا کردن باقیمانده کاغذ دیواری باید از یک اسفنج مرطوب استفاده کرد. هم چنین اگر کاغذ دیواری قابل لایه برداری باشد، می توان لایه بالایی کاغذ را به راحتی جدا کرد و لایه بعدی را با آب و مواد شیمیایی از بین برد. در واقع می توان گفت که بهترین راه برای از بین بردن کاغذ دیواری از دیوار خشک این است که ابتدا آن را تا حد امکان از دیوار جدا کرده و سپس با حلال های شیمیایی باقی مانده آن را پاک کرد.

 

لایه برداری خشک کاغذ دیواری

 

در گام بعد باید مانند حالت های قبل با ابزار مناسب روی سطح کاغذ دیواری سوراخ هایی کوچکی ایجاد کرد تا در مرحله بعد رطوبت به خوبی به آن نفوذ کند. سپس باید ورق های حذف کاغذ دیواری را در آب گرم خیس کرد و روی سطح آن قرار داد تا چسب آن تحت تاثیر قرار بگیرد. در این زمان می توان این ورق های مخصوص را در محلول آب و حلال های شیمیایی مخصوص نیز قرار داد که سرعت عمل فرآیند را افرایش دهد. اما باید توجه داشت که برای این کار حتما باید از دستکش و تهویه مناسب استفاده کرد. در این مرحله ابتدا باید رطوبت اضافی کاغذها را گرفته و سپس آن ها را به صورت عمودی، در کنار هم روی کاغذ دیواری قرار داد تا هیچ قسمتی از آن بدون پوشش نماند.

 

مرطوب کردن کاغذ دیواری

 

پس از این‌ که کاغذ های حذف روی سطح ثابت شد باید حلال مورد نظر را روی آن اسپری کرد و سی دقیقه زمان برای آن در نظر گرفت تا اثر کند. سپس باید از گوشه ای از کاغذ دیواری شروع کرده و آن را به طور کامل جدا کرد. بهتر است سعی شود که تمام کاغذ دیواری را یک جا جدا کرد تا سریع تر کار را به پایان برسد. در پایان باید از یک کاردک بتونه یا چاقو استفاده کرد تا بقایای کاغذ دیواری را پاک کرد. باید توجه داشت که در این مرحله آسیبی به دیوار خشک وارد نشود.

 

پاکسازی نهایی

 

قدم سوم. انجام آماده سازی لازم برای پیاده سازی رنگ جدید:

در قدم آخر باید یک سطل تمیز را با آب داغ پر کرد. سپس یک اسفنج یا دستمال را در آب خیس کرده و روی دیوار کشید تا چسب اضافی آن از بین برود. در حین کار، باید اسفنج را به طور مکرر شست و آب سطل را در صورت لزوم عوض کرد. سپس باید دوازده تا بیست و چهار ساعت زمان در نظر گرفت تا سطح مورد نظر کاملا خشک شود. پس از آن همان طور که در مقاله آموزش گام به گام نقاشی ساختمان،  قسمت اول گفته شده است، اقدام به تعمیر عیوب دیوار و سپس سنباده زدن آن کرد تا سطح دیوار برای پیاده سازی رنگ جدید آماده شود.

 

آماده سازی برای پیاده کردن رنگ

 

روش دوم. رنگ کردن روی کاغذ دیواری

در صورتی که حتی با وجود مراحل فوق نتوان کاغذ دیواری را از سطح مورد نظر جدا کرد، می توان رنگ را روی کاغذ دیواری پیاده کرد. اگرچه این روش چندان توصیه نمی شود اما در صورت وجود ضرورت می توان از آن استفاده کرد.

قدم اول. آماده سازی و تمیز کردن کاغذ دیواری:

در ابتدا و برای شروع کار، از آن جایی که قرار است از مواد شیمیایی استفاده شود، توصیه می شود که از دستکش، ماسک، عینک مخصوص و لباس کار مناسب استفاده شود. سپس برای پاک کردن لکه های چربی و آلودگی از روی کاغذ دیواری باید از تری سدیم فسفات استفاده کرد. این ماده یک ترکیب شیمیایی امولوسیون کننده با خاصیت قلیایی بالا و PH معادل 12 است که به راحتی در آب حل می شود. بنابراین باید نصف پیمانه از تری سدیم فسفات را در دو گالن آب حل کرد. سپس یک اسفنج را در محلول فرو برده و کاغذ دیواری را به طور کامل تمیز کرد. برای ادامه کار باید توجه داشت که این سطح کاغذ دیواری باید کاملا خشک شود. این موضوع به میزان تری سدیم فسفات استفاده شده و دمای اتاق دارد ولی به طور کلی توصیه می شود که حداقل بیست و چهار ساعت زمان برای این مرحله در نظر گرفته شود. قبل از این‌ که فرآیند خشک شدن کامل شود، می توان با یک دستمال مرطوب (و نه خیس) سطح کاغذ دیواری را مجددا تمیز کرد.

 

تمیز کردن کاغذ دیواری

 

سپس برای هموار کردن سطح دیوار و بهبود کیفیت رنگ جدید، باید از یک لایه نازک بتونه روی قسمت های معیوب دیوار استفاده کرد. پس از این که سطح بتونه کاملا خشک شد، باید سطح آن را سنباده زد تا به خوبی صاف شود. سپس با یک دستمال گرده های ایجاد شده را از روی آن پاک کرد. زیرا ظاهر رنگ را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. در صورت لزوم می توان برای این کار از اطلاعات بیشتری که در مقاله آموزش گام به گام نقاشی ساختمان-قسمت اول نیز استفاده کرد.

قدم دوم. استفاده از آستر:

در این مرحله توصیه می شود که از یک لایه آستر روی کاغذ دیواری استفاده شود. این کار از پوسته شدن رنگ در آینده جلوگیری می کند و به رنگ جدید کمک می کند تا به خوبی به سطح بچسبد. سپس باید به کمک قلم مو یا غلتک لایه آستر را روی کاغذ دیواری پیاده کرد. باید دقت داشت که حتی اگر از یک لایه آستر استفاده می شود، این لایه تمام گوشه ها و سطوح را پوشش دهد. سپس باید زمانی را برای خشک شدن کامل این لایه در نظر گرفت. این زمان بستگی به درجه حرارت اتاق و نوع آستر دارد که معمولا روی بسته بندی آن ذکر می شود. گاهی ممکن است این زمان تا چند روز نیز طول بکشد.

 

زدن آستر و رنگ روی کاغذ دیواری

 

پس از این مرحله می توان لایه اصلی رنگ را پیاده کرد که در مقالات بعدی به طور مفصل به آن ها پرداخته خواهد شد.

ادامه دارد…

 

2.5/5 - (2 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید