آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر)

 

نقاشی استخر

در مجموعه مقالات «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان» شرکت رنگ سازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک نقاشی موفق را سپری کند. در پانزدهمین مقاله از این سری مقالات، اقدامات لازم برای نقاشی قسمت های مختلف استخر شرح داده می شود. این قسمت ها شامل دیوارها و کف استخر می شود که در ادامه ارائه می گردد.

رنگ یکی از رایج ترین راه ها برای پوشش سطح استخر است. رنگ های تنوع بالایی دارند و جایگزینی ارزان برای گزینه های پیچیده ای هستند که برای پوشش استخرها به کار می روند، اما هنگام رنگ آمیزی استخر باید نکاتی را در نظر گرفت که نتیجه خوب و با کیفیتی را به همراه داشته باشد. در این راستا ابتدا باید رنگ مناسب انتخاب شود. سپس باید آماده سازی های لازم روی دیوارها و کف استخر به درستی صورت گیرد. در واقع با استفاده از مواد مناسب، و در نظر گرفتن زمان و تلاش کافی، می‌توان یک استخر کاملا جدید و با کیفیت داشت. این اقدامات در ادامه به طور کامل شرح داده می شوند.

قدم اول.

قبل از شروع کار ابتدا باید محیط اطراف را به طور کامل پاکسازی کرد. با برداشتن تمام مبلمان اطراف استخر، لوازم الکترونیکی و سایر لوازم جانبی از محوطه استخر و نگه داری آن ها در مکانی جداگانه می توان این مرحله را شروع کرد. بازسازی یک استخر، باعث پخش شدن مقدار زیادی گرد و غبار و زباله در اطراف می شود، بنابراین باید با برداشتن وسایل اطراف آن، محیط را از آلودگی های پیش رو محافظت کرد.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 1

 

یک. علاوه بر این باید از اطراف استخر نیز محافظت کرد. برای این کار می توان از چند برزنت یا پارچه مقاوم در برابر شرایط محیطی استفاده کرد و آن ها را در اطراف محیط بیرونی استخر چسباند. هم چنین باید مطمئن شد که روی لوازمی که امکان جابجایی آن ها وجود ندارد نیز به خوبی پوشانده شود.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 2

 

دو. هم چنین باید از سالم بودن بخش های فنی استخر نیز اطمینان حاصل کرد. برای این کار، قبل از تخلیه آب استخر، باید جت‌ها، فیلترها، چراغ‌ها و غیره را به طور کامل بررسی کرد. توصیه می شود که اگر مشکلی در هر یک از تجهیزات استخر وجود دارد، قبل از شروع بازسازی برطرف شود.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 3

 

برای بررسی هر یک از تجهیزات استخر می توان آزمایش های ساده ای را انجام داد. به عنوان مثال می توان با خاموش و روشن کردن چراغ‌های زیر آب از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کرد. هم چنین با دست کشیدن روی جت‌ها می توان گردش درست آب را به خوبی مورد بررسی قرار داد.

 

قدم دوم.

در این مرحله، باید نوع رنگ موجود روی سطح فعلی استخر را شناسایی کرد. در واقع توصیه می شود که همان نوع رنگی را که قبلا روی سطح استخر استفاده شده است، مجددا خریداری شود. این رنگ می تواند رنگ اپوکسی یا اکریلیک یا رنگ مخصوص استخر باشد. زیرا رنگ آمیزی سطح با رنگی متفاوت با رنگ اولیه، نتیجه خوبی را به همراه ندارد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 4

 

برای تشخیص نوع رنگ فعلی می توان یکی از دو روش زیر را انتخاب نمود.

در روش اول باید با استفاده از یک تراشه و مقداری از رنگ فعلی استخر را جدا کرد. سپس با نشان دادن این تراشه به یک فروشنده رنگ، نوع رنگ فعلی را تعیین نمود.

در روش دوم ابتدا باید یک قسمت خشک از سطح استخر را کاملا تمیز نمود. سپس مقداری استون را روی یک پارچه ریخته و به مدت 30 ثانیه روی سطح رنگ شده قرار داد. پس از برداشتن پارچه، باید سطح مورد نظر را لمس کرد و بررسی نمود که آیا سطح چسبنده است با خیر. اگر سطح چسبنده نبوده و تحت تاثیر استون قرار نگرفته باشد، پوشش از نوع اپوکسی است. اما اگر سطح چسبنده بوده و تغییر کرده باشد، پوشش از نوع پلاستیک کلردار است.

 

قدم سوم.

در این مرحله باید تمام آب استخر را تخلیه کرده و هر گونه برگ، کثیفی یا زباله را از استخر خارج نمود.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 5

 

قدم چهارم.

آب و هوا و دما در سرعت انجام پروژه نقاشی استخر تاثیر زیادی دارد. به طور معمول، باید زمانی را برای نقاشی استخر انتخاب کرد که در مدت زمان حداقل یک هفته هیچ گونه بارندگی رخ ندهد و حداقل چند ساعت در طول روز آفتاب وجود داشته باشد. مشخص است که رسیدن به این شرایط در فصل بهار کمی دشوار است.

علاوه بر این اگر درجه حرارت زیر 5 درجه سانتی‌ گراد یا بالای 30 درجه سانتی گراد باشد و یا رطوبت هوا زیاد باشد، بهتر است از نقاشی استخر خودداری کرد. هم چنین در زمانی که وزش باد شدید است و ممکن است انواع زباله یا برگ های درختان را وارد استخر کند، برای نقاشی استخر مناسب نیست.

علاوه بر این قبل و بعد از رنگ آمیزی، استخر باید کاملا خشک باشد، مگر اینکه از رنگ استخر اکریلیک یا آستر اپوکسی استفاده شود. اما اگر قبل یا بلافاصله بعد از نقاشی با باران یا زباله های ناشی از باد مواجه شدید، می توانید با یک دمنده برگ، آن ها را به سمت بیرون هدایت کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 6

 

قدم پنجم.

در مرحله بعد باید سطح استخر را برای نقاشی آماده کرد. در واقع مهم ترین قسمت در رنگ آمیزی استخر، آماده سازی سطح آن قبل از نقاشی است. سطحی که به درستی آماده شده باشد، به پایان بهتری منجر می شود و ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

یک. برای این کار باید ابتدا رنگ های شل موجود و پوسته پوسته شده را از بین برد و از سطح استخر جدا کرد. در واقع باید مطمئن شد که هر سطح شل به یک سطح و نقطه سفت برگردانده می شود. سپس باید با استفاده از کاغذ سنباده 80 یا 120 گرمی، تمام سطوح را به خوبی سنباده زد. هنگامی که مطمئن فرآیند سنباده زدن صورت گرفت، باید با مقداری آب تمیز سطح را شست و سپس زمانی را برای خشک شدن آن در نظر گرفت، این زمان بسته به آب و هوا و سطح ممکن است 3 تا 5 روز طول بکشد.

دو. هم چنین باید هرگونه ترک یا حفره توخالی را که در سطح استخر وجود دارد، تعمیر و پر کرد. هر ترک موجود، باید به خوبی تخلیه شده و مجددا با سیمان هیدرولیک پر شود. سیمان هیدرولیک ضد آب متشکل از مخلوط سیمان پرتلند، سیمان آلومینات کلسیم، دانه های سیلیکا و مواد افزودنی دیگر است. سیمان هیدرولیک به دلیل دارا بودن خواص ضد آب، قادر به استفاده و بهره برداری در مناطق و نواحی آب گیر است. در واقع، استفاده از سیمان هیدرولیک، مشکل نشتی را در مناطقی که در تماس با آب های جاری می باشند تا حد بسیار زیادی رفع می کنند.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 7

 

سه. علاوه بر این، عیوب کم عمق (کمتر از 10 میلی متر) را می توان با پرکننده اپوکسی پر کرد. اگر عمق سوراخ بیشتر از 10 میلی متر است، بهتر است آن را با مخلوط شن و سیمان پر کرد و زمانی حدود ده روز را برای خشک کردن در نظر گرفت. نکته. در زمان بررسی ترک های موجود روی سطح استخر، در صورت وجود تعداد زیادی از مناطق کوچک آسیب دیده، به جای تکیه بر یک تعمیر هر کدام از این نقاط به تنهایی، بهتر است تمام استخر را مجددا تعمیر کرد. زیرا با توجه به شواهد موجود، با گذشت زمان، سایر قسمت های استخر نیز شروع به خراب شدن خواهند کرد و تعمیر هر کدام از آن ها زمان بر خواهد بود. به علاوه این کار از کیفیت کلی سطح نیز می کاهد.سپس باید با استفاده از کاغذ سنباده سطح را کاملا مسطح کرد.

چهار. هم چنین برای از بین بردن روغن ها، باید سطح استخر را با TSP (تری سدیم فسفات) شسته و آن را کاملا تمیز کرد. سپس باید سطح استخر را کاملا تمیز کرد تا باقیمانده تری سدیم فسفات کاملا از بین برود. در پایان نیز باید سه تا پنج روز زمان، برای خشک شدن سطح استخر در نظر گرفت.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 8

 

نکته. برای برطرف کردن ترک های موجود روی دیوار ابتدا باید آن ها را با استفاده از چکش یا کاتر به شکل “V” برش داد. سپس با توجه به زمان در دسترس می توان پر کننده مناسب را انتخاب نمود. در صورتی که محدودیت زمانی وجود نداشته باشد، می توان از مخلوط ماسه و سیمان ضد آب استفاده کرد، زیرا خشک شدن این مخلوط تقریبا 4-6 هفته زمان می برد. اما اگر این زمان در دسترس نیست، یک پرکننده مبتنی بر سیمان اپوکسی نیز عملکرد خوبی خواهد داشت، این پرکننده در بازه زمانی 24 تا 48 ساعت خشک می شود.

پنج. قابل ذکر است که تمام سطوح بتنی یا گچی باید با محلول 15 تا 20 درصد اسید موریاتیک تمیز شوند تا رسوبات معدنی روی سطوح اپوکسی که قبلا رنگ شده‌اند، از بین بروند. اسید موریاتیک برای حذف لکه های زنگ، تمیز کردن کاشی و سفال، انحلال ته نشست های کلسیم، از بین بردن کپک و تمیز سازی سطح استخر استفاده می شود. به علاوه این ماده در متعادل کردن PH آب نیز بسیار موثر است. وقتی PH آب استخر کمی بالا می رود (معمولا بالای 7.8) آب بسیار قلیایی می شود که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل ایجاد پوسته، ناکارآمدی کلر و آب تیره شود. پوسته پوسته شدن سطح ممکن است بی ضرر باشد، ولی ته نشست های کلسیم می توانند برای تجهیزات و لوله کشی های استخر ضرر داشته باشند. اسید موریاتیک نیز یک ماده شیمیایی است که می تواند در پایین آوردن PH آب بسیار تاثیرگذار باشد.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 9

 

برای استفاده از این اسید، ابتدا باید آن را رقیق کرد. باید توجه داشت که به جای اضافه کردن آب به اسید، اسید در آب ریخته شود. سپس باید از یک برس سخت برای استفاده از محلول اسید و آب کمک گرفت. پس از گذشت سی دقیقه باید سطح را کاملا شست و آب استخر را خارج کرد.

نکته. از آن جایی که اسید موریاتیک، یک ماده خورنده و سوزآور است، هنگام استفاده از آن حتما باید از عینک ایمنی، ماسک و دستکش استفاده کرد.

شش. قبل از شروع نقاشی، باید کل استخر، از جمله زهکشی ها، چراغ ها، پله ها و غیره را مجددا شست تا هرگونه آلودگی به طور کامل از بین برود. سپس باید آب ساکن را از استخر خارج کرد و سه تا پنج روز صبر کرد تا سطح استخر به طور کامل خشک شود. البته قابل ذکر است که فقط رنگ اکریلیک را می توان روی سطوح مرطوب نیز اعمال کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 10

هفت. به علاوه برای محافظت از سطوحی که نباید رنگی شوند، باید هر چراغ، کاشی و اتصالات موجود روی سطح استخر را با نوار مخصوص نقاشی پوشاند.

قدم ششم.

پس از انجام آماده سازی های لازم، می توان فرآیند نقاشی را شروع کرد.

یک. اگر استخر قبلا هرگز رنگ آمیزی نشده است و یا اگر سطح آن بسیار ناهموار است، قبل از شروع نقاشی باید حتما از یک لایه آستر استفاده کرد. این لایه چسبندگی سطح را بهبود می‌بخشد و رنگ‌های استخر را بهتر نمایش می دهد.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 11

 

 

دو. قبل از پیاده کردن رنگ، باید آن را به خوبی و در حدود پنج دقیقه مخلوط کرد، برای این کار می توان از یک قطعه چوب یا یک مته برقی استفاده کرد. علاوه بر این، اگر از رنگ های مخصوص استخر استفاده می شود، باید دستورالعمل های ارائه شده توسط سازنده را به خوبی بررسی نمود. در این دستورالعمل ها نحوه آماده سازی و به کار گیری رنگ به طور کامل توضیح داده می شود.

سه. برای شروع نقاشی بهتر است از انتهای عمیق شروع و به سمت انتهای کم عمق حرکت کرد. در این راستا می توان از یک میله تلسکوپی برای دسترسی پیدا کردن به تمام دیوارها استفاده نمود.

چهار. برای نقاشی سطوح صاف بهتر است از یک غلطک با موهای کوتاه (حدود 3/8 اینچی یا کمتر) استفاده شود. علاوه بر این، استفاده از یک دسته چوبی که بتوان آن را به قاب غلطک متصل کرد، می تواند فرآیند نقاشی و دسترسی به دیوارها را بسیار ساده تر کند.

علاوه بر این برای نقاشی گوشه های نود درجه که در اطراف پله ها و حاشیه استخر وجود دارد،  بهتر است از یک قلم موی زاویه دار استفاده کرد.

پنج. برای رسیدن به یک پوشش خوب و با کیفیت، باید توجه داشت که سطوح رنگ شده با یکدیگر همپوشانی داشته باشند. هم چنین باید از یک فشار ثابت برای پیاده کردن رنگ استفاده کرد تا تمام قسمت ها ضخامت یکسانی داشته باشند.

شش. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که قبل، در حین و بلافاصله بعد از رنگ‌آمیزی، بهتر است عرشه استخر را با دمنده برگ یا جاروی باغبانی تمیز کرد تا از ورود زباله‌های ناشی از باد بر روی سطوح استخر که قرار است رنگ‌آمیزی شوند یا تازه رنگ شده‌اند، جلوگیری شود.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 12

 

هفت. علاوه بر این هنگام رنگ آمیزی استخر باید سریع اما پیوسته کار کرد و بر مقدار رنگی که استفاده می‌ شود، نظارت داشت، به طوری که در نهایت کمبود رنگ پیش نیاید یا مقدار زیادی از رنگ باقی نماند.

 

قدم هفتم.

برای رنگ‌های استخری که نیاز به چند لایه رنگ دارند، باید دستورالعمل‌های مناسب را دنبال کرد و در صورت آماده نبودن لایه اول، هرگز نباید اقدامات مربوط به لایه دوم را شروع کرد.

بسته به دما، باد و رطوبتی که در محیط وجود دارد، ممکن است 2 تا 8 ساعت طول بکشد تا یک لایه رنگ خشک شود. در واقع می توان گفت که بهتر است اولین لایه رنگ استخر را در یک روز پیاده شود و سپس به مدت 24 ساعت منتظر ماند تا به طور کامل خشک شود.

پس از 24 ساعت، نوبت به رنگ آمیزی لایه دوم رنگ می رسد. اگر نتوان در این بازه زمانی کار نقاشی را انجام داد، احتمالا باید قبل از اعمال پوشش مجدد، سطح استخر را دوباره آماده کرد.

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 13

 

قدم هشتم.

پس از پیاده سازی لایه دوم، باید منتظر ماند تا رنگ استخر تا حد ممکن خشک شد. هر چه استخر قبل از پر شدن بیشتر خشک شود، کیفیت پوشش نهایی بیشتر و طول عمر بالاتری خواهد داشت. می توان گفت که زمان ایده‌آل برای خشک شدن پوشش و رنگ استخر، حداقل 7 روز در تابستان و 14 روز در زمستان است. اما به طور کلی توصیه می شود که از دستورالعمل‌های سازنده رنگ که روی بسته بندی محصولات وجود دارد، مراجعه شود.

اگر در طول زمان خشک شدن رنگ، باران یا رطوبتی در سطح استخر به وجود آمد، باید هر چه سریع تر، آب را از استخر خارج نمود و سپس با یک اسفنج یا دمنده برگ آن را کاملا خشک کرد. اما اگر باران بیش از یک یا دو ساعت طول بکشد، باید زمان خشک شدن اضافی را نیز در محاسبات نهایی منظور کرد.

بنابراین قبل از پر کردن مجدد استخر با آب، باید از خشک بودن رنگ آن اطمینان حاصل کرد، زیرا اگر پوشش زمان لازم برای خشک شدن را در اختیار نداشته باشد و قبل از موعد پر شود، ممکن است رنگ آن آسیب ببیند.

هم چنین توصیه می شود که از ریختن هر گونه مواد شیمیایی در داخل استخر به مدت سه تا پنج روز خودداری شود.

قدم نهم.

پس از طی اتمام مراحل فوق می توان مجددا استخر را بدون توقف با آب پر کرد. بهتر است سطح  pH، میزان قلیایی و اسیدی بودن و سختی آن را نیز متعادل کرد. هم چنین باید سیستم فیلتر را راه اندازی کرد و قرص های کلر را به آب اضافه نمود. در پایان نیز می توان امور نگهداری و تعمیرات استخر را از سر گرفت.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 14

 

در پایان بهتر است داخل و خارج استخر به خوبی مورد بررسی قرار گیرد. در واقع بهتر است قبل از این که آب استخر پر شود، مجددا لوله کشی ها و ابزار روشنایی بررسی شوند که آیا به درستی مهر و موم شده و عملکرد مناسبی دارند یا خیر. این بخش به این دلیل حائز اهمیت است که به نوعی این آخرین فرصت برای بررسی جزئیات است، زیرا برای تعمیر مواردی مانند چراغ های کف استخر، مجددا باید استخر را تخلیه کرد که می تواند چالش هایی را به همراه داشته باشد. به علاوه، سیم کشی بد در چراغ های زیر آب می تواند یک خطر ایمنی برای افراد در هنگام شنا محسوب شود.

برای محافظت از استخر و نگه داری بهتر از آن، بهتر است مواردی را در نظر داشت که به حفظ کیفیت آن در بازه زمانی طولانی تر کمک کند. یکی از موارد مهم در این زمینه بررسی مرتب ویژگی های آب استخر است، زیرا مشکلاتی که در آب استخر به وجود می آید،  می تواند منجر به شکل گیری رسوب های مختلف یا به وجود آمدن جلبک ها در کف استخر شود. این موارد می توانند رنگ های اعمال شده در استخر را به سادگی تحت تأثیر قرار دهند.

برای جلوگیری از شکل گیری جلبک ها، بهتر است از مقدار کلر در آب استخر استفاده شود. این ماده علاوه بر این که از رشد باکتری ها و جلبک ها در آب جلوگیری می کند، می تواند از آب در برابر اشعه خورشید نیز محافظت کند.

هم چنین می توان از شوک دهنده های آب استخر نیز استفاده کرد. این ماده علاوه بر از بین بردن باکتری ها، می تواند در تمیز کردن آب از مواد آرایشی و لوسیون ها نیز بسیار موثر باشد. هم چنین این ماده می تواند PH آب را نیز تنظیم کرده و در یک بازه ایده آل نگه دارد.

ماده بعدی که می تواند در نگهداری آب استخر بسیار موثر باشد، جلبک کش هاست، مسلما قرار گرفتن استخر در معرض، باد و باران می تواند گیاهان میکروسکوپی زیادی را وارد آب کند. این گیاهان و جلبک ها می توانند به سرعت آب را غیر قابل استفاده، فعالیت فیلترهای استخر را مختل و گردش آب را کند کنند. بنابراین استفاده از جلبک کش ها می توانند در نگهداری استخر بسیار موثر باشند.

نکته مهم و فابل توجه این است که هنگام استفاده از هر کدام از محصولات فوق، بهتر است به دستورالعمل‌ هایی که سازنده روی محصول خود ثبت می کند، توجه کرد. این دستورالعمل ها می توانند به استفاده و پیاده سازی هر چه بهتر این مواد شیمیایی کمک کنند.

 

در پایان باید گفت که بهتر است در زمان هایی که از استخر استفاده نمی شود، آن را به طور کامل پوشاند. برای این کار باید اندازه های استخر را بررسی کرده تا بتوان روکش استخری با ابعاد مشابه خریداری نمود و آن را محکم به لبه های استخر متصل کرد. این پوشش ها از ورود هر چیزی از جمله آفات به آب جلوگیری می کند. روکش های استخر همچنین می توانند به کاهش هزینه های انرژی ناشی از گرم کردن استخر کمک می کنند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان قسمت پانزدهم (نقاشی استخر) 15

 

 

کاری از تیم توسعه و تحقیق آیسافام…

امتیاز شما به این مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید