آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت)

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت)

 

نقاشی کابینت های آشپزخانه

 

در مجموعه مقالات «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان» شرکت رنگ سازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک نقاشی موفق را سپری کند. در هفتمین مقاله از این سری مقالات، اقدامات لازم برای نقاشی کابینت های آشپزخانه شرح داده می شود. این اقدامات در قالب سه روش ارائه می شوند. روش اول، اقدامات عمومی برای نقاشی کابینت ها را نشان می دهد. روش دوم مربوط به کابینت هایی است که از نئوپان ساخته شده اند. در روش سوم نیز نحوه نقاشی کابینت های فلزی به اختصار توضیح داده می شود. هم چنین نکاتی برای بهبود کیفیت نقاشی نیز ارائه خواهد شد.

شرکت رنگ آیسافام به عنوان یکی از بهترین شرکت های تولید رنگ اکریلیک رنگ های اکریلیکی را فرموله کرده است که کاملا مناسب سطوح چوبی مانند کابینت است.

نقاشی کابینت های قدیمی می تواند بدون نیاز به صرف هزینه زیاد برای انجام یک بازسازی کامل، فضای آشپزخانه را به خوبی تغییر دهد. اگرچه این کار ممکن است یک پروژه طولانی باشد، اما پروژه ای است که می تواند با استفاده از لوازم بسیار کمی توسط خود افراد انجام داد. به طور خلاصه می توان گفت که برای این کار باید رنگی متناسب با فضا انتخاب و سپس کابینت ها را تمیز کرد تا آماده نقاشی شوند. بعد از اتمام کار ، آشپزخانه کاملا تمیز و جدید به نظر خواهد رسید.

 

 

اقدامات عمومی برای نقاشی کابینت های آشپرخانه

 

گام اول. آماده سازی سطح کابینت

قدم اول:

در قدم اول باید درهای کابینت را برداشته و به هر کدام برچسب مشخصی زد تا محل قرارگیری آن ها مشخص شود. برای این کار ابتدا باید با استفاده از یک پیچ گوشتی درها و کشوها را از قاب کابینت جدا کرد. سپس باید یک تکه نوار مخصوص نقاشی یا برچسب را روی آن ها چسباند و یک حرف یا شماره مشخص روی آن نوشت. سپس باید همان برچسب را روی قاب کابینت که در از آن جدا شده است قرار داد، تا جایگاه هرکدام از آن ها در پایان کار مشخص باشد. سپس باید کابینت ها را در یک فضای باز مانند زیرزمین گذاشت تا در مسیر عبور قرار نداشته باشد. هم چنین هنگام کار حتما باید کابینت ها را خالی کرده و محتویات آن را در اتاق دیگری قرار داد. باید توجه داشت که تمام سخت افزارها و لولاها را باید از کابینت ها جدا کرد و در کیسه های پلاستیکی قابل تفکیک نگه داشت. به این ترتیب، از گم شدن یا مخلوط شدن آن ها جلوگیری خواهد شد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 1

 

قدم دوم:

اگر کابینت ها قبلا رنگ شده باشند، باید رنگ های قدیمی را جدا کرد. برای این کار باید یک تکه مقوا را در زیر محل کار قرار داد تا بتوان آلودگی های به وجود آمده از این مرحله را جمع آوری کرد. هم چنین باید از یک تهویه مناسب استفاده کرد. سپس باید با شروع از بالای کابینت، یک لایه از حلال رنگ را روی سطح مورد نظر پیاده کرد و حدود 45 دقیقه زمان برای اثرگذاری آن منظور نمود. برای از بین بردن رنگ باید با استفاده از یک کاردک و انجام ضربات آرام و طولانی رنگ را از سطح جدا کرد تا کاملا صاف و یکدست شود. باید توجه داشت که هنگام کار با حلال رنگ، باید از دستکش ضخیم کار استفاده کرد تا پوست تحریک نشود. هم چنین اگر کابینت دارای چند لایه رنگ باشد، ممکن است نیاز به استفاده از حلال رنگ در دفعات متعدد باشد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 2

 

قدم سوم:

در این گام باید چربی های شکل گرفته روی کابینت ها را پاک کرد. برای این کار می توان از حلال های مخصوص چربی زدایی استفاده کرد. باید این حلال ها را را روی یک پارچه تمیز اسپری کرد تا مرطوب شود. سپس باید کابینت های آشپزخانه را با پارچه تمیز کرد تا لکه های چربی از بین بروند. باید چهار طرف در و قاب کابینت ها را تمیز کرد تا لایه های آستر و رنگ به خوبی به کابینت ها بچسبد. هر چه زمان بیشتری برای این مرحله صرف شود، کیفیت کار نهایی بالاتر خواهد بود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 3

 

 

قدم چهارم:

در این مرحله باید سوراخ ها و عیب های موجود در چوب کابینت ها را با پر کننده چوب صاف کرد. اگر سوراخ های بزرگ یا فرورفتگی های جدی در سطح کابینت وجود دارد و قرار است زیر رنگ جدید پنهان شود، باید آن ها را با یک ماده چوبی مصنوعی پر کرد. برای این کار باید پرکننده چوب را در محل فشرده کرده و با کاردک پلاستیکی قابل انعطاف به خوبی صاف کرد. قبل از انجام عملیات بعدی باید منتظر ماند تا پر کننده چوب در بازه زمانی حداقل 30 دقیقه خشک شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 4

 

قدم پنجم:

در این مرحله باید یک پارچه پلاستیکی یا یک ملافه  رادر زیر کابینت ها، روی زمین و میز قرار داد تا هیچ رنگ یا آستری روی آن ها نریزد. هم چنین باید لبه های اطراف کابینت را با چسب مخصوص نقاشی چسباند تا لبه هایی را که کابینت با یک دیوار در تماس است، به خوبی پوشانده شود. نوار را باید کاملا محکم بر روی دیوار فشار داد تا رنگ به زیر آن نفوذ نکند. نوار نقاشی از رنگ محافظت می کند و بدون آسیب رساندن به دیوارها به راحتی پاک می شود. اگر وسایلی روی کابینت ها قرار دارد که قابل جا به جایی نیستند، باید آن ها را نیز به خوبی بسته بندی کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 5

قدم ششم:

برای زبر شدن سطوح کابینت در این مرحله باید از یک کاغذ سنباده ریز یا متوسط استفاده کرد. کاغذ سنباده 100 گرمی برای این کار مناسب است. این کار فقط برای خشن شدن سطح کابینت انجام داده می شود تا لایه های رنگ و آستر به خوبی به آن ها بچسبد و هرگونه گرد و غبار از سطح آن به خوبی پاک شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 6

 

قدم هفتم:

در این گام باید یک لایه نازک از آستر را روی قاب و درب کابینت نقاشی کرد. قبل از کار روی سطوح بزرگ تر که با غلطک انجام می شود، باید مناطق حساس تر را با یک قلم مو نقاشی کرد تا یک سطح صاف و یکنواخت برای رنگ  ایجاد شود. باید تمام سطح را با لایه آستر پوشاند و زمانی را برای خشک شدن آن در نظر گرفت. نیازی نیست که این لایه کامل بی نقص اعمال شود، فقط کافی است که سطح را به خوبی پوشش دهد. برای این کار نباید از آسترهای مخصوص دیوار استفاده کرد زیرا هدف آن ها پر کردن منافذ موجود در دیوارها است، اما یک آستر مخصوص کابینت با ایجاد یک پیوند شیمیایی به خوبی روی آن ها قرار می گیرد. باید توجه داشت که قبل از شروع نقاشی برچسب های چسبانده شده در گام اول را از روی قاب ها جدا کرد و در محلی قرار داد که قابل تشخیص باشند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 7

 

 

گام دوم. نقاشی کابینت ها با غلطک و قلم مو

قدم اول:

برای افزایش دوام و چسبندگی رنگ روی سطح کابینت باید از رنگ اکریلیک استفاده کرد. رنگ اکریلیک به سرعت خشک می شود و به راحتی با آب تمیز می شود. علاوه بر این، رنگ اکریلیک بوهای سمی از خود ساطع نمی کند و برای سلامتی انسان مضر نیست. برای نقاشی سطح کابینت ها می توان از انواع رنگ استفاده کرد. به عنوان مثال برای داشتن ظاهری مدرن می توان یک رنگ مات انتخاب نمود. رنگ های مات پس از خشک شدن روی کابینت ها، ظاهر براقی ندارند. اما اگر یک ظاهر براق مورد نظر است، باید از یک رنگ نیمه براق استفاده کرد. رنگ های نیمه براق باعث روشن شدن کابینت هاشده و فضای آشپزخانه را روشن تر و بزرگ تر نشان می دهد. نکته جالب در انتخاب رنگ کابینت ها این است که  برای ایجاد فضایی برای نوشتن نکات آشپزی، می توان کابینت ها را با رنگ های گچی نقاشی کرد تا تبدیل به یک تخته سیاه کوچک شود.

برای این کار میتوانید از رنگ اکریلیک روی چوب آیسافام استفاده نمایید.

قدم دوم:

برای رنگ آمیزی در مناطق دقیق و حساس، باید از قلم موهای زاویه دار استفاده کرد. برای این کار باید رنگ را در ظرفی ریخت تا بتوان قلم مو را به راحتی به آن آغشته کرد. با استفاده از قلم مو می توان گوشه های کابینت و در امتداد لبه های درب را نقاشی کرد. قبل از شروع نقاشی در طرف دیگر درهای کابینت، باید زمانی را برای خشک شدن طرف اول در در نظر گرفت. برای کابینت های چوبی یا کابینت هایی از جنس لمینت، باید قلم موهایی با موهای طبیعی استفاده کرد تا مسیر حرکت قلم مو روی کابینت ها باقی نماند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 8

 

قدم سوم:

برای انجام ادامه مراحل نقاشی و رنگ آمیزی سطوح بزرگ تر باید از غلطک استفاده کرد. برای این کار می توان از غلطک های 4–5 اینچی (10–13 سانتی متری) استفاده کرد. سپس باید غلطک را با یک لایه نازک از رنگ پوشاند و روی سطح به صورت حروف W پیاده کرد. مهم است که در این مرحله از پوشانده شدن کامل لایه آستر اطمینان حاصل شود، بنابراین اگر پس از رنگ آمیزی هنوز لایه آستر مشخص باشد، باید لایه دوم رنگ را نیز روی لایه قبلی پیاده کرد. باید غلطک را چندین بار روی سطح مورد نظر کشید تا رنگ به خوبی صاف شود و حباب های موجود در رنگ روی سطح باقی نماند.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 9

 

قدم چهارم:

پس از انجام رنگ آمیزی باید زمانی را برای خشک شدن لایه های قبلی در نظر گرفت. حداقل یک روز باید به رنگ زمان داد تا به خوبی خشک شود. باید توجه داشت که نباید در حالی که رنگ هنوز مرطوب است، وسیله ای را روی کابینت ها قرار داد. وقتی طرفین درهای کابینت خشک شد، می توان آن ها را برعکس کرده و طرف دیگر را رنگ کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 10

 

ممکن است در زمان خشک شدن درهای کابینت با قرار دادن آن ها روی سطوح، ناخواسته به آن آسیب رساند. یکی از بهترین راه ها برای حل این مشکل، استفاده از جک های موقت است که نحوه کار با آن ها در ادامه توضیح داده می شود. برای این کار باید یک جفت نردبان دو طرفه را در حالت باز شده رو به روی هم قرار داد. سپس یک تخته چوب روی آن ها قرار داد. سپس به تعداد درهای کابینت روی آن سوراخ هایی ایجاد کرد. پس از آن قلاب هایی در محل سوراخ ها قرار داد تا بتوان درها را از آن آویزان کرد. سپس باید قلاب ها را به لبه های کابینت ها متصل کرد. این لبه ها در بالای درهای بالایی کابینت، در پایین درب های پایین و زیر لبه کشوها قرار دارند. در صورتی که نتوان این لبه ها را به قلاب ها متصل کرد، می توان در همین قسمت ها سوراخ هایی ایجاد کرده و قلاب ها را به ان ها گیر انداخت. به دلیل مکان قرار گیری این لبه ها و دور بودن آن ها از دید، مشکلی در جهت کاهش کیفیت نهایی کار پیش نخواهد آمد. قابل ذکر است که یکنواختی رنگ حاصل شده در این حالت بسیار بالا خواهد بود و ارزش صرف زمان و انرژی را دارد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 11

 

نکته:

برای نقاشی سطوح کابینت ها می توان از وسیله دیگری مانند اسپری رنگ نیز استفاده کرد. برای این کار ابتدا باید رنگ را رقیق کرد، زیرا رنگ اکریلیک غلیظ است و نمی توان آن را مستقیما در محلول اسپری رنگ قرار داد. برای رقیق کردن رنگ باید آن را در یک سطل بزرگ ریخته و به ازای هر 1 گالن (حدود چهار لیتر) رنگ، حدود 900 میلی لیتر آب به آن اضافه و به خوبی با یکدیگر مخلوط کرد. برای بررسی غلظت رنگ می توان از این روش استفاده کرد که رنگ رقیق شده را در یک لیوان ریخت. سپس آن را در ظرف دیگری تخلیه کرد، در صورتی که جا به جایی رنگ حدود بیست تا سی ثانیه طول بکشد، این رنگ برای به کارگیری در اسپری رنگ مناسب خواهد بود.

سپس باید رنگ را با عبور دادن از یک صافی رنگ در اسپری ریخت. با فیلتر کردن رنگ اطمینان حاصل می شود که هیچ ماده چسبناکی به مخزن اسپری وارد نمی شود. برای این کار باید فیلتر مورد نظر را در قسمت بالای دهانه مخزن تنظیم کرد و رنگ را به آرامی از فیلتر گذراند.

در گام بعد باید عملکرد اسپری را روی یک تکه چوب یا مقوای بی مصرف آزمایش کرد. در این راستا باید اسپری را حدود بیست سانتی متر از سطح نگه داشت و رنگ را آزمایش کرد. باید اطمینان حاصل کرد که رنگ با یک جریان ثابت اسپری می شود تا به طور یکنواخت در کابینت ها اعمال شود. باید توجه داشت که هنگام کار با اسپری باید از ماسک تنفسی استفاده کرد.

سپس باید نقاشی کابینت ها را شروع کرد. برای این کار باید اسپری را در فاصله حدود 20 تا 25 سانتی متر از کابینت ها نگه داشت و ماشه اسپری را فشار داد تا رنگ آزاد شود. در حین رنگ آمیزی با این وسیله باید فاصله کافی از کابینت ها حفظ شود تا از یکنواخت بودن لایه رنگ اطمینان حاصل شود. مناطق نقاشی شده باید با یکدیگر همپوشانی داشته باشند تا هیچ قسمتی بدون رنگ باقی نماند. برای تنظیم میزان پاشش رنگ نیز می توان از اهرم مخصوص آن، درجهت عقربه های ساعت یا خلاف آن کمک گرفت. باید توجه داشت که سایر سطوح با پارچه های پلاستیکی پوشانده شده باشند تا رنگی روی آن ها نریزد. برای پیاده سازی اولین لایه رنگ باید الگوی پاشیدن رنگ را تغییر داد تا تمام سطح پوشش داده شود. قبل از پیاده سازی لایه دوم باید زمانی را برای خشک شدن کابینت ها در نظر گرفت.

ظرف 2 ساعت پس از استفاده از اسپری، باید آن را به خوبی تمیز کرد. در این راستا باید ابتدا مخزن اسپری را خالی کرده و کاملا آبکشی کرد تا رنگ داخل آن خشک نشود. قبل از بستن مخزن اسپری روی آن، باید آن را با آب گرم و صابون شست. برای این کار باید آب را به مدت یک دقیقه از طریق دستگاه، اسپری کرد تا قسمت های داخلی آن نیز تمیز شود.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 12

 

 

نقاشی کابینت های آشپرخانه از جنس نئوپان

نئوپان ها چوب هایی از نوع ارزان هستند که سهولت در سمباده زدن و رنگ آمیزی را به همراه دارند. در این قسمت نحوه رنگ آمیزی آن ها شرح داده می شود.

در قدم اول مانند حالت قبل باید قسمت های مختلف کابینت ها را از هم جدا کرده و برچسب های مخصوص شناسایی را به آن ها متصل کرد. هم چنین از یک پارچه پلاستیکی در زیر آن ها استفاده کرد تا از انتقال براده های سنباده یا قطرات رنگ به سایر مناطق جلوگیری به عمل آید. سپس باید هر قسمتی از دیوار یا کابینت که قرار نیست رنگ آمیزی شود را با نوار مخصوص نقاشی پوشاند.

برای انجام مراحل مختلفی که در ادامه توضیح داده می شود باید از ماسک تنفسی، دستکش ضخیم و عینک محافظ استفاده کرد، زیرا در حین کار، مقدار زیادی خاک اره در هوا شناور خواهد شد. البته قابل ذکر است که به دلیل ویژگی «دوستدار سلامت انسانِ» رنگ اکریلیک، هنگام نقاشی با آن نیازی به استفاده از ماسک نیست، اما رنگ های روغنی معمولا آلودگی هایی به همراه دارند و توصیه می شود در زمان کار با آن ها از ماسک استفاده شود.

سپس باید از بتونه های مخصوص چوب برای انجام تعمیرات لازم در آن ها استفاده کرد. پس از آن باید سطح کابینت ها را با سنباده  120 یا 180 گرمی به خوبی سنباده زد. از آن جایی که این چوب ها نازک هستند، برای جلوگیری از آسیب زدن به آن ها توصیه می شود که قسمت هایی که قرار نیست نقاشی شوند، سنباده زده نشوند، زیرا ممکن است باعث نازک شدن این سطوح شود. سپس برای از بین بردن ذرات حاصل از سنباده زنی، باید قسمت های مختلف کابینت را کاملا با جاروبرقی تمیز کرد.

در گام بعد باید یک لایه آستر مناسب روی کابینت ها پیاده کرد. پس از خشک شدن این لایه باید مجددا سطح کابینت را سنباده زد و جاروبرقی کشید تا رنگ به جای چسبیدن به سطح کابینت به گرد و غبار نچسبد. برای این جنس از کابینت ها می توان از رنگ روغنی و یا از رنگ اکریلیک استفاده کرد. در این حالت نیز می توان با استفاده از یک قلم موی زاویه دار مناطق حساس را نقاشی کرده و سپس با غلطک یا قلم مو مناطق بزرگتر را رنگ آمیزی کرد. باید به قسمت های پایین کابینت توجه ویژه ای داشت، زیرا ممکن است قطره های رنگ در آن جا تجمع کرده و کیفیت کار را کاهش دهند. برای رسیدن به لایه های یکنواخت و یکپارچه می توان از دو یا سه لایه رنگ استفاده کرد. برای بهبود کیفیت رنگ نهایی بهتر است پس از خشک شدن هر لایه، سطح آن را سنباده زد تا لایه جدید به رنگ قبلی بچسبد. در پایان نیز باید بخش های جدا شده را مجددا متصل کرد و نوارهای مخصوص نقاشی را جدا کرد.

 

آموزش گام به گام نقاشی ساختمان (قسمت هفتم نقاشی کابینت) 13

 

 

نقاشی کابینت های آشپرخانه از جنس فلز

 

با رنگ آمیزی کابینت های فلزی می توان ظاهر آن ها را به خوبی تغییر داد. بنابراین می توان به جای دور انداختن آن ها با استفاده از گام های زیر آن ها را احیا کرد.

در قدم اول باید کابینت های فلزی را برای نقاشی آماده کرد. برای این کار باید با یک پارچه مرطوب کابینت ها را به خوبی تمیز کرد. سپس باید زمانی را برای خشک شدن کابینت ها در نظر گرفت و سپس آن ها را با یک سنباده ظریف، سنباده زد. با این کار هرگونه رنگ سست یا زنگ زدگی از روی سطح پاک می شود، هم چنین چسبندگی رنگ جدید به سطح را نیز تضمین می کند.

در گام بعد باید کشوها را از کابینت خارج کرد و آن ها را به صورت جداگانه نقاشی کرد. اگر قرار است فقط قسمت های جلویی کابینت ها یا دسته های آن ها نقاشی شود، بهتر است سایر قسمت های کابینت را با نوارهای مخصوص نقاشی پوشاند. سپس باید یک آستر مناسب برای فلزات را روی سطح کابینت پیاده کرد. این لایه از فلز محافظت کرده و از زنگ زدگی آن جلوگیری می کند. برای این کار باید کابینت ها را در فضای باز و دور از اشیا دیگر قرار داد. برای محافظت از زمین نیز بهتر است چیزی مانند روزنامه یا پارچه پلاستیکی را در زیر کابینت ها قرار داد. سپس آستر و رنگ های مخصوص را روی سطح آن ها اسپری کرد و زمانی را برای خشک شدن آن ها منظور کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید