آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها)

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها)

 

در مجموعه مقالات «آموزش طراحی داخلی» شرکت رنگ سازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک طراحی زیبا و موفق را سپری کند. در هفتمین مقاله از این سری مقالات اطلاعات مختلفی پیرامون تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها ارائه می شود تا با کمک آن ها بتوان یک فروشگاه یا مغازه را طراحی کرد.

روانشناسی رنگ نقش مهمی در طراحی فروشگاه ها و کمپین های بازاریابی دارد. تصاویر و کلمات نمی توانند با توانایی رنگ در ایجاد اقناع احساسی و ایجاد تجربه مثبت یا منفی مشتری مطابقت داشته باشند. اگر چه با گذشت زمان، فروشگاه های اینترنتی جایگاه ویژه ‌ای برای مشتریان پیدا کرده اند، اما فروشگاه های حضوری هنوز از محاسن زیادی برخوردارند. به عنوان مثال تخصص افراد حاضر در فروشگاه های حضوری می تواند در انتخاب محصول به مشتریان کمک کند. همچنین تهیه محصول در این فروشگاه ها نیازی به پرداخت هزینه ارسال ندارد و می تواند حس دستیابی فوری به محصول را در مشتریان تقویت کند. علاوه بر این تعامل نزدیک با کالا هنگام انتخاب محصول می تواند به مشتریان اعتماد به نفس بالاتری بدهد و خرید را برای آن ها ساده تر کند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 1

 

از سوی دیگر مدت هاست که بازاریابان و طراحان به این نکته اشاره دارند که، رنگ نقش اصلی را در موفقیت هر کمپین بازاریابی ایفا می کند. رنگ های متفاوت احساسات متفاوتی را در مشتریان ایجاد می کنند، بنابراین باعث ایجاد ارتباط تجاری و انگیزه خرید می شوند.

رنگ هایی که برای طراحی فروشگاه استفاده می شود، از رنگ آرم تا رنگ تابلو تبلیغاتی، می توانند تأثیر بسزایی در خریداران بگذارند. بنابراین با تامل در انتخاب رنگ های مناسب و ایجاد یک استراتژی منسجم می توان تعامل خریداران و در نهایت فروش را تحت تأثیر قرار داد. رنگ مناسب فروشگاه می تواند پیام و جذابیت کلی برند را افزایش دهد. در واقع رنگ می تواند تأثیر زیادی در تجربه مشتری، تعامل با فروشگاه و فروش داشته باشد.

در این جا این سوال پیش می آید که واقعا چرا وجود رنگ در طراحی داخلی فروشگاه ها از ان درجه اهمیت برخوردار است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که وقتی موضوع فروش مطرح می شود، ظاهر فروشگاه های خرده فروشی چیزی فراتر از زیبا نشان دادن آن ها است. در این راستا می توان به آمارهایی اشاره کرد که این نکته را تایید می کنند. به عنوان مثال 73٪ از تصمیمات خرید در فروشگاه های حضوری گرفته می شود. مشتریان بالقوه در عرض 90 ثانیه از ورود به یک فروشگاه، به صورت ناخودآگاه در مورد آن قضاوت می کنند و 62٪ -90٪ از برداشت های اولیه این افراد براساس رنگ های موجود است. هم چنین اگر از عناصر زیبایی در فروشگاه ها استفاده نشود، 52٪ از خریداران به فروشگاه بر نمی گردند. 93٪ از تصمیمات خرید بر اساس ظاهر بصری شکل می گیرد. و در نهایت تبلیغات رنگی 42٪ بیشتر از تبلیغات سیاه و سفید دیده می شوند. البته رنگ ها تاثیرات غیر مستقیمی نیز دارند که از میان آن ها می توان به افزایش 80 درصدی شناخت برند با انتخاب رنگ مناسب اشاره کرد.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 2

 

به طور کلی می توان گفت که رنگ ها می توانند در هزینه های عملیاتی به ویژه گرمایش و سرمایش صرفه جویی کنند. رنگ دیوار در واقع می تواند نحوه درک فرد از دما را تغییر دهد. به عنوان مثال، رنگ های گرم مانند زرد، نارنجی و قرمز باعث می شود مردم فکر کنند اتاق گرم تر از حد واقعی است. از طرف دیگر، رنگ های سرد مانند سبز، آبی و بنفش روشن می توانند احساس سردتر بودن را در افراد ایجاد کنند.

هم چنین وقتی صحبت از طراحی داخلی فروشگاه می شود، همه چیز در احساسات افراد خلاصه می شود زیرا رنگ ها در افراد پاسخ های احساسی مختلفی را بر می انگیزند. در واقع مغز انسان در مورد خرید محصولات تصمیم گیری نمی کند، بلکه به دنبال دلایلی است که خرید یک کالا یا خدمت را توجیه کند. در این زمینه رنگ ها بهترین و ساده ترین ابزار هستند.
در این راستا در ادامه رنگ هایی که می توانند افزایش فروش را به دنبال داشته باشند، همراه با نوع احساسات خاصی که بر می انگیزند، شرح داده می شوند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 3

 

اما قبل از شروع این موضوع باید دقت داشت که قوانین کلی درباره این که کدام رنگ، کدام احساسات را در افراد ایجاد می کند وجود دارد، اما نمی توان گفت که این قوانین برای تمام افراد و در تمام فرهنگ ها صادق است. زیرا افراد با فرهنگ های مختلف ممکن است در مورد رنگ های خاص افکار و احساسات مختلفی داشته باشند. هم چنین، تجربه گذشته یک شخص می تواند احساسات مربوط به یک رنگ خاص را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین قبل از شرح ویژگی های هر رنگ، ابتدا نکات کلی در مورد رنگ در فروشگاه ها ارائه می شود.

نکته اول. رنگ ها می توانند یک داستان تجاری خوب را درمورد برند تعریف کنند. به عبارت دیگر رنگ های مناسب فروشگاه می تواند یک داستان تجاری متمایز را روایت کنند که نادیده گرفتن آن دشوار است. همان طور که در بالا به آن اشاره شد، مطالعات انجام شده نشان می دهد که رنگ، شناخت برند را تا 80 درصد افزایش می دهد. از بسیاری جهات، رنگ فروشگاه ها به زبانی ساکت تبدیل می شوند که ناخودآگاه بر درک خریداران از برند تأثیر می گذارد. به همین دلیل مهم است که هنگام استفاده از رنگ فروشگاه، سازگاری کافی با ذات برند وجود داشته باشد. پس تغییر مکرر در الگوی رنگ می تواند مشتریان را در مورد آنچه برند به طور واقعی در نظر دارد، گیج کند.

نکته دوم. احساس امنیت مشتریان یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب رنگ است. اگر خریداران در فروشگاه احساس امنیت نکنند، نمی توان از آن ها انتظار خرید داشت. یکی از دلایل این ناامنی، تصور منفی قبلی است که خریداران در ذهن خود ایجاد کرده اند. برای ایجاد اطمینان در خریداران و ایجاد اطمینان به فروشگاه، می توان از رنگ اعتماد یعنی آبی استفاده کرد. به دلیل ارتباط با آسمان و اقیانوس، رنگ آبی اثر آرام بخشی دارد. به همین دلیل است که رنگ آبی در بسیاری از بانک ها و شرکت های بیمه به طور گسترده ای استفاده می شود.

نکته سوم. توصیه می شود که در برخی از مناسبت ها طیف های دیگری به رنگ های اصلی فروشگاه اضافه شود. در واقع این زمان بهترین زمانی است که باید رنگ های مختلف برای فروش را آزمایش کرد. اما، بسیار توصیه می شود که این رنگ ها فقط محدود به فروشگاه های حضوری نشده و در فروشگاه های آنلاین هم مورد استفاده قرار گیرد. با این تکنیک می توان با یک استراتژی جامع، بازاریابی دیجیتال و تعامل آنلاین را به بازدید از فروشگاه تبدیل کرد. بازاریابی و ورود رنگ های جدید در تعطیلات هنگامی که طرح رنگ در کانال های آفلاین و آنلاین یکسان باشد، تأثیر بیشتری بر مشتریان خواهد داشت.

 

نکته چهارم. می توان گفت که مهم نیست که کدام رنگ ها برای فروشگاه انتخاب می شوند اما بسیار مهم است که رنگ ها انسجام خود را با هدف فروشگاه حفظ کنند. اگر خریداران در هر بخش از مغازه با یک طیف رنگی جدید رو به رو شوند، به احتمال زیاد در آن قسمت از فروشگاه گشت و گذار نمی کنند. این اتفاق نه تنها بر میزان فروش تأثیر می گذارد بلکه منجر به یک تجربه ناراحت کننده برای مشتریان می شود و ممکن است مشتری هرگز به فروشگاه برنگردد.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 4

 

پس از ارائه این نکات می توان با رنگ های مختلف و معانی آن ها در فروشگاه ها آشنا شد.

رنگ قرمز. رنگ قرمز همیشه واکنش های فوری را بر می انگیزد و حواس افراد را فعال می کند و ضربان قلب را افزایش می دهد، به همین دلیل قرمز برای تابلوهای حراج که کاهش شدید قیمت را به همراه دارد، بسیار مناسب است. هم چنین از آن جایی که رنگ قرمز، رنگ قدرت و جلب توجه است، محبوب ترین رنگ برای بازاریابی به شمار می رود. این رنگ در شرکت های صنایع غذایی و آشامیدنی، هتل داری، ارتباطات و اتومبیل سازی بسیار کاربرد دارد اما نباید در استفاده از آن زیاده روی کرد.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 5

 

علاوه بر این، رنگ قرمز تفکر تحلیلی را کاهش می دهد و خریدهای سریع و بدون تصمیم قبلی را به همراه خواهد داشت. قرمز علاوه بر تشویق افراد برای خریدهای دفعه ای، اشتها را نیز افزایش می دهد، به همین دلیل است که اغلب از آن برای طراحی فست فودها و فروشگاه های آب نبات و شیرینی استفاده می شود.

رنگ صورتی. این رنگ نه تنها دلپذیر است بلکه مطالعات نشان داده است که رنگ صورتی تأثیر آرام بخشی در افراد دارد و دیدن آن باعث از بین رفتن تشنج و انقباض در عضلات می شود. بنابراین اگر قرار است خرید در فروشگاه به عنوان پناهگاهی در برابر فشارهای روزمره باشد، رنگ صورتی بهترین انتخاب است. از این رو رنگ صورتی به عنوان یکی از بهترین رنگ هایی که فروش محصولات را افزایش می دهند، شناخته می شود.

رنگ صورتی خوشبختی، عشق و آرامش را تداعی می کند و به تنهایی برای تسکین درد کمک می کند. بنابراین با توجه به اثر تسکین دهندگی خود، گزینه مناسبی در کنار رنگ های تهاجمی تر مانند قرمز، نارنجی و سیاه است.در مواردی دیده شده است که تیم های ورزشی رختکن میهمانان را به رنگ صورتی رنگ می کنند تا انرژی تیم آن ها را تخلیه کنند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 6

 

اگرچه رنگ صورتی می تواند برای مردان نیز جذاب باشد اما معمولا با زنانگی همراه است. در واقع رنگ صورتی پس از جنگ جهانی دوم به رنگ دختران تبدیل شد و در رتبه اول برای محصولات زنانه قرار گرفت. در واقع به نظر می رسد که رنگ صورتی، که بلافاصله مردم را به فکر چیزهای زیبا می اندازد، خریداران را برای خرید هدیه برای بانوان ترغیب می کند.

رنگ نارنجی. نارنجی مردم را خوشحال می کند. زیرا این رنگ، رنگ انرژی و اشتیاق است و روی افراد تأثیر مثبت می گذارد. نارنجی رنگی انگیزه آور است و از این رو بسیاری از مارک های تناسب اندام از آن استفاده می کنند. هم چنین برای محصولات تناسب اندام، مانند لباس، تجهیزات بدنسازی، مکمل ها و موارد مشابه مناسب خواهد بود. رنگ نارنجی با سایر رنگ های گرم مانند قرمز و زرد جلوه خوبی دارد و در فروشگاه های مربوط به نوزادان می تواند مفید باشد. نارنجی هم چنین در فروشگاه تجارت الکترونیک ظاهر خوبی ایجاد می کند زیرا از دیگر طرح های رنگی متمایز است و مشتریان نسبت به آن احساس مثبتی خواهند داشت.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 7

 

رنگ نارنجی با خواص قدرتمند خود برای جلب توجه و سرگرم کردن مشتریان بسیار مناسب است و به مشتریان این حس را تلقین می کند که با یک شرکت پیشرفته کار می کنند.

رنگ زرد. رنگ زرد افراد را به یاد خورشید می اندازد و خوشبختی، امید و گرما را القا می کند. این رنگ مانند رنگ قرمز می تواند برای جلب توجه مشتریان بسیار موثر باشد. از رنگ زرد معمولا در صنایع غذایی و آشامیدنی، کالاهای خانگی و کالاهای مربوط به انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی، مارک هایی که از رنگ زرد استفاده می کنند، تمایل دارند که صمیمی و مثبت تلقی شوند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 8

 

زرد رنگی قدرتمند است اما خطرناک ترین رنگ نیز به حساب می آید و در صورت عدم استفاده صحیح می تواند از بازگشت مشتریان جلوگیری کند. از رنگ زرد می توان برای جهت دادن به فکر مخاطب استفاده کرد و اطمینان از توانایی های فروشگاه و شرکت را به آن ها تلقین کرد.

رنگ آبی. آبی امنیت و اعتماد را القا می کند، به همین دلیل است که اغلب از این رنگ در موسسات مالی استفاده می شود. هم چنین برای ایجاد حس امنیت و آرامش، می توان از این یک رنگ کمک گرفت. بنابراین برای اقلام گران قیمت استفاده از رنگ آبی بسیار توصیه می شود. به علاوه این ویژگی باعث می شود که رنگ آبی گزینه خوبی برای عناصر پس زمینه در فروشگاه ها و سایت هایی باشد که با موضوعات استرس زایی مانند امور مالی، دارو، خطوط هوایی یا بیمه سر و کار دارند.
علاوه بر این تمام سایه های آبی نیز برای تحریک حس تمرکز، جدیت و عملکرد مغز مناسب هستند و برای فروشگاه های اسباب بازی های آموزشی و ورزشی نیز گزینه های کاربردی هستند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 9

 

از سوی دیگر، در جایی که فروش به ارائه تصویری از قابلیت اطمینان و جدیت بستگی دارد، رنگ آبی بهترین گزینه است. اما از آن جایی که رنگ آبی می تواند با غم و اندوه همراه باشد، بهتر است از طیف های رنگی دیگر در کنار آن استفاده کرد. به عنوان مثال این رنگ در کنار پس زمینه سفید، تصویر خوبی را ایجاد می کند و متن های آبی و زرد با هم به عنوان خواناترین ترین موارد در نظر گرفته می شوند. بنابراین علیرغم آرامش بخش بودن این رنگ ها، می توانند بیشترین تاثیر را داشته باشند. در واقع به این دلیل که اکثر افراد نسبت به رنگ سبز و قرمز کور رنگ هستند، رنگ های آبی و زرد گزینه های مناسب تری خواهند بود. پس به طور خلاصه می توان گفت که رنگ آبی یک رنگ امن است و بدون جلب توجه زیاد، احساس آرامش را به مشتریان القا می کند.

رنگ سبز. رنگ سبز از ابتدای هزاره جدید با مفهوم شادابی، وفاداری، سلامتی و ثروت وارد دنیای تجارت شده است و استفاده از آن به طور مداوم در حال افزایش است. این افزایش احتمالا به دلیل افزایش آگاهی انسان ها نسبت به محیط زیست است. از آنجا که این رنگ ما چمن و جنگل را یادآوری می کند، احساس امنیت، آرامش و زمین تلقین می کند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 10

 

به طور کلی می توان گفت که رنگ سبز یک رنگ همه کاره، گرم و جذاب است و به مشتریان احساس خوشایندی می دهد. این رنگ، رنگ طبیعت و محیط زیست است بنابراین توسط مشاغلی مورد استفاده قرار می گیرد که می خواهند مخاطبان مشابهی را جذب کنند یا با علایق مشابه همسو هستند، حتی اگر ارتباط مستقیمی بین آن ها وجود نداشته باشد. به عنوان مثال می توان از رنگ سبز برای وسایل ورزشی که در محیط های باز قرار می‌ گیرند استفاده کرد.  و در نهایت سبز رنگ پول است و حس ثروت را در افراد ایجاد می کند، بنابراین گزینه مناسبی برای موسسات مالی است.

رنگ قهوه ای. این رنگ با قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری همراه است. رنگ قهوه ای رنگ خاکی است و به عنوان یک گزینه مناسب برای ایجاد احساس راحتی و آرامش شناخته می شود. برای داشتن فضایی دنج، صمیمی، پذیرا و راحت که مشتریان در آن احساس آرامش و راحتی کنند، می توان از این رنگ گرم و آرام استفاده کرد. این امر به خصوص در مورد کالاهایی که با دکوراسیون منزل سر و کار دارند، صدق می کند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 11

 

هنگام استفاده از رنگ قهوه ای باید توجه داشت که مقدار زیاد آن می تواند احساس تنهایی، غم و انزوا را القا کند. در واقع مقادیر زیاد این رنگ می تواند وسیع، خشن و خالی مانند بیابانی عظیم و خالی از زندگی  به نظر برسد. بنابراین باید آن را در ترکیب با سایر رنگ ها به کار برد.

رنگ سیاه. عدم استفاده از رنگ یعنی استفاده از خاکستری، سفید و سیاه در سال های اخیر محبوبیت زیادی داشته اند. حذف نشانه های رنگی از مارک های تجاری، تمرکز اصلی را بر ارزش های برند قرار می دهد. به همین دلیل مارک های لوکس و مد تمایل دارند که رنگ سیاه یا سفید را در فروشگاه های خود به کار ببرند زیرا نشان دهنده اعتبار، سادگی و ظرافت است. این ویژگی باعث می شود که مشتریان تمایل بیشتری برای عکس گرفتن با محصولات فروشگاه را داشته باشند.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 12

 

در این میان رنگ سیاه یکی از رنگ های بسیار پرطرفدار است زیرا می تواند مدرن یا سنتی، مهیج یا آرامش بخش باشد. به علاوه رنگ سیاه، به عنوان یک رنگ متضاد، اغلب به هر حال و هوایی که رنگ ها ایجاد می کنند، حس درام می بخشد.
رنگ سیاه تصوری کلی از قدرت، اقتدار و شکیل بودن را ایجاد می کند. بنابراین این رنگ برای فروشگاه های لوازم الکترونیکی خرده فروشی (مانند تلفن های همراه و رایانه) و همچنین برای لباس های مردانه مناسب است.

رنگ سیاه یک روش بسیار موثر برای جلب توجه به برخی از محصولات است، البته برای این کار باید رنگ سیاه را در ابعاد کوچک به کار برد. به عنوان مثال، در فروشگاه های مد و لباس که لباس و لوازم جانبی آن را عرضه می کنند، می توان از رنگ مشکی برای برجسته کردن کالاهای کالاهای جدید با قیمت بالا استفاده کرد.

نکته قابل توجه در مورد رنگ سیاه این است که نباید در حجم و ابعاد زیاد از این رنگ استفاده شود، زیرا به کار بردن رنگ سیاه به تنهایی می تواند حس کالاهای غیرقانونی را به افراد تلقین کند. هم چنین می تواند فروشگاه را دلگیر یا حتی تهدیدآمیز جلوه دهد و خریداران سریع تر از آن چه تصور می شود از فروشگاه خارج شوند. اما سایه کامل مشکی مخلوط با یک رنگ روشن می تواند فروشگاه را درجه یک، لوکس و ظریف جلوه دهد.

 

آموزش طراحی داخلی قسمت هفتم (تاثیر رنگ ها در طراحی فروشگاه ها) 13

 

در پایان می توان گفت که رنگ های مختلف احساسات مختلفی را در خریداران ایجاد می کنند، بنابراین مهم است که اثرات روانشناختی رنگ ها به طور کامل درک شوند. داشتن دانش عملی در مورد روانشناسی رنگ می تواند در انتخاب رنگ هایی که باعث خرید مردم می شود و با هویت برند نیز تطابق داشته باشند، کمک کند و در نتیجه تعداد مشتریان را بهبود بخشد و فروش بیشتری را به همراه داشته باشد. هم چنین رنگ ها می توانند مشتریان را برای مدت طولانی تری در فروشگاه نگه دارند و آن ها را برای صرف هزینه بیشتری متقاعد کنند. استفاده از رنگ ها برای جذاب کردن فروشگاه ها می تواند در یک قالب کلی قرار گیرد. به عنوان مثال خریداران جوان تر به سمت رنگ های روشن و پررنگ جلب می شوند، در حالی که خریداران مسن رنگ های ظریف را ترجیح می دهند.

علاوه بر این اگر محصولات فروشگاه در دسته خریدهای غیرضروری قرار داشته باشد، می توان از رنگ های سیاه، آبی یا نارنجی و قرمز در فروشگاه استفاده کرد. هم چنین اگر مشتریان سرمایه دار و ثروتمند مخاطب محصولات فروشگاه باشند، بهتر است از رنگ سرمه ای استفاده شود. از طرف دیگر اگر محصولات فروشگاه خریداران خانم را هدف خود قرار می دهد، توصیه می شود که از رنگ های صورتی، آبی، بنفش و سبز برای طراحی داخلی استفاده شده و از رنگ های نارنجی، قهوه ای و خاکستری فاصله گرفته شود.

در پایان باید به این نکاه اشاره کرد که رنگ مناسب برای مارک تجاری تاثیر زیادی بر بازاریابی برندها دارد، این نکته به همراه چاشنی خدمات عالی به مشتریان، قیمت گذاری مناسب و تخفیف های به موقع، همه چیزهایی است که برای موفقیت یک برند و پیشی گرفتن از رقبا مورد نیاز است.

 

امتیاز شما به این مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید