آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان)

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک)

در مجموعه مقالات «آموزش طراحی داخلی» شرکت رنگ سازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک طراحی زیبا و موفق را سپری کند. در چهارمین مقاله از این سری مقالات اطلاعات مختلفی پیرامون طراحی اتاق کودکان ارائه می شود. این اطلاعات شامل انتخاب رنگ مناسب برای کودکان است که باید با توجه به روحیات آن ها انتخاب شود. هم چنین اطلاعاتی در مورد انتخاب تزیینات اتاق، روش های نقاشی روی دیوار شرح داده می شوند. در پایان نیز نکاتی مطرح می گردد که به کمک آن ها می توان اتاقی امن را برای کودکان ایجاد کرد.

مقدمه ای بر انتخاب رنگ مناسب برای اتاق کودک

 

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 1

 

 

طراحی اتاق خواب ایده آل برای کودکان ممکن است کاری دشوار به نظر برسد، اما در عین حال می تواند بسیار سرگرم کننده باشد، خصوصا اینکه گزینه های زیادی برای انجام این کار وجود دارد. برای شروع کار می توان از دیوارها استفاده کرد و سپس به انتخاب مبلمان پرداخت. در پایان کار نیز می توان از وسایل متنوع و لوازم جانبی در رنگ های مختلف کمک کرد تا فضا از یکنواختی خارج شود. در پایان نیز باید از ایمن بودن تمام رنگ ها و وسایل موجود برای کودکان اطمینان حاصل کرد تا آسیبی به آن ها وارد نشود.

امروزه و در رنگ آمیزی های مدرن، دیگر گزینه های کلاسیک مانند رنگ صورتی برای اتاق خواب دختران و رنگ آبی برای اتاق خواب پسران مورد توجه قرار نمی گیرد. به عبارت دیگر، رنگ های فیروزه ای، خاکستری، سفید، نارنجی و زرد و یا ترکیب این رنگ ها برای کودکان با هر جنسیتی مناسب است. به عنوان مثال می توان رنگ های سفید و پاستلی (سبز، یاسی بنفش، آبی و لیمویی) یا رنگ های مروارید خاکستری و مرجانی یا رنگ های کرم و قهوه ای گرم یا رنگ های فیروزه ای روشن، آبی و سفید را ترکیب نمود.

بنابراین برای انتخاب رنگ برای کودکان باید به اندازه اتاق، میزان نور موجود و روحیات کودک و والدین توجه داشت. اما به طور کلی باید گفت که هرگز نباید اتاق کودکان را با رنگ های تیره مانند خاکستری، سیاه، شکلاتی، بنفش و خردلی رنگ کرد. اما از سوی دیگر بعضی از والدین در رعایت این نکته زیاده روی می کنند و اتاق کودک را با سفید برفی نقاشی می کنند که این کار نیز مناسب نیست و می تواند باعث کمبود رنگ در روحیه و زندگی کودک شود. در واقع می توان با دانستن تأثیر رنگ بر روحیه کودکان، ایده آل ترین رنگ را برای طراحی اتاق کودک انتخاب کرد. به طور خلاصه می توان رنگ ها را به صورت زیر معرفی کرد:

قرمز:

رنگ انرژی، فعالیت، تحریک و گرما است. برای استفاده از این رنگ در اتاق کودکان پر سر و صدا و بیش فعال، باید بسیار دقت کرد، اما استفاده از آن برای اتاق بچه های ساکت و خجالتی مانعی ندارد.

نارنجی:

همان خصوصیات رنگ قرمز را در طیفی لطیف تر دارا است. این رنگ بسیار شاد و کودکانه است، روحیه را بهبود می بخشد و برای کودکان کم تحرک مناسب است.

زرد:

رنگ نشاط، جلوه و نور خورشید است. رنگ های مکملی که در کنار این رنگ استفاده می شود بسیار حائز اهمیت است، زیرا رنگ زرد هنگام ترکیب با رنگ های دیگر ممکن است به قهوه ای متمایل شود و برای کودکان کسل کننده باشد. از سوی دیگر زرد آفتابی روی دیوارها می تواند روح تازه ای به کودک بدهد.

سبز:

طبیعی ترین رنگ موجود در دنیا است. این رنگ، رنگ طبیعت، آرامش و هماهنگی است و برای هر سلیقه ای مناسب است. در طراحی اتاق کودک باید از طیف های مختلف رنگ سبز استفاده شود، تا کمبود سبزی و طراوت در کودک حس نشود.

آبی روشن:

رنگ خنکی، شادابی است که می تواند احساس فضای باز و بزرگ را در افراد ایجاد کند. این رنگ محبوب ترین رنگ برای اتاق کودکان است اما باید توجه داشت سایه های خیلی روشن آبی و بدون تناژ روشن می تواند اتاق را کسل کننده کند.

آبی تیره:

این رنگ نه تنها آرامش بخش است، بلکه می تواند باعث سکون شود. بنابراین این رنگ می تواند برای کودکان پر سر و صدا خوب و مفید باشد، اما برای کودکان درون گرا و ساکت مناسب نیست، زیرا باعث منزوی تر شدن آن ها می شود.

بنفش:

همان طور که قبلا به آن اشاره شد، طیف های تیره این رنگ برای اتاق کودکان منع مصرف دارد، اما طیف های روشن آن حس جادویی به کودک القا می کند و می تواند بسیار زیبا باشد.

بعد از انتخاب طیف رنگ باید نوع رنگ را نیز برای اتاق کودکان انتخاب کرد. مهم ترین عامل در انتخاب نوع رنگ، بدون بو و قابل تنفس بودن آن برای کودکان است که باعث می شود رنگ های روغنی و آلکیدی بلافاصله از لیست خرید حذف شوند و رنگ های پایه آب مانند رنگ اکریلیک جایگزین آن شود. برای اتاق کودکان باید رنگی ضد حساسیت، قابل شستشو، مناسب برای دیوارهای داخلی، ضد آب، قابل تنفس، مقاوم در برابر سایش، سادگی در کاربرد، پوشش خوب و اقتصادی بودن را در نظر گرفت.

در ادامه قدم هایی که می تواند برای رسیدن به یک طراحی اتاق کودک بسیار موثر و مفید باشد، ارائه می شود.

 

قدم اول. تغییر و توجه به دیوارهای اتاق کودک

نکته اول:

یکی از بهترین و اقتصادی ترین راه ها برای رنگ آمیزی اتاق کودکان، انتخاب یک طیف رنگی خنثی تر است تا برای سنین مختلف کودک مناسب باقی بماند. به عنوان مثال، می توانی دیوارها را به رنگ خاکستری روشن یا کرم خنثی رنگ کرد و سپس بالش، پتو، عکس و مبلمان رنگی به آن اضافه کرد تا رنگ های متنوعی در اتاق ایجاد شود. به این ترتیب، با تغییر رنگ مورد علاقه کودک نیازی نیست در فواصل کوتاه رنگ اتاق را تغییر داد. البته می توان روش دیگری را نیز برای ایجاد تنوع در اتاق در نظرگرفت، به این صورت که با تغییر رنگ مورد علاقه کودک، فقط رنگ دیوار شاخص موجود را تغییر داد.

نکته دوم:

اگر قرار است که از یک الگو یا طرح خاصی روی دیوار استفاده شود، می توان از یک کاغذ دیواری ظریف برای این کار کمک گرفت. این کاغذ دیواری ها می توانند متنوع و سرگرم کننده باشند و در عین حال تغییر و تعویض آن ها به سادگی امکان پذیر است.نکته مهمی که هنگام اتخاب کاغذ دیواری باید در نظر داشت، این است که طرحی انتخاب شود که جالب بوده اما خیلی کودکانه  نباشد. مثلا می توان قطرات باران یا صور فلکی را انتخاب کرد تا با گذشت زمان جذابیت خود را از دست ندهند. علاوه بر این می توان از طرح های سنتی تری مانند پارچه چهارخانه یا یک گل بسیار زیبا نیز استفاده کرد. استفاده از کاغذ دیواری روی دیوار شاخص نیز اتخاب جذاب و جالب دیگری است که می توان از آن ایده گرفت. قابل توجه است که افرادی که تمایل به استفاده از کاغذ دیواری روی دیوار ندارند، می توانند کاغذ دیواری را حتی روی درب کمد قرار دهند یا اطراف تزئینات نصب کنند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 2

 

نکته سوم:

عکس برگردان های دیواری نیز یک روش آسان و ارزان برای تغییر دادن دیوارها است. عکس برگردان های دیواری به دیوارها می چسبند و به راحتی نیز جدا می شوند. بنابراین می توان در آینده به سادگی آن ها را تغییر داد. نکته جالب در مورد عکس برگردان ها این است که بعضی از آن ها به اندازه کافی بزرگ هستند و می توانند کل دیوار را پوشش کنند و به سادگی احساس یک تغییر بزرگ را در اتاق ایجاد کنند. به عنوان مثال می توان یک دیوار را با نقشه جهان پوشاند یا عکس هایی را که مورد علاقه کودک است مانند رنگین کمان یا هواپیما یا شخصیت های کارتونی روی دیوار نصب کرد. یکی دیگر از گزینه های عالی نصب یک تخته سیاه روی دیوار اتاق خواب کودک است تا بتواند روی آن را نقاشی کند. اگر کودک عادت دارد که روی دیوار نقاشی بکشد، تخته سیاه بومی و بزرگ بهترین انتخاب برای اتاق او است.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 3

قدم دوم. نقاشی روی دیوار اتاق کودک

نقاشی روی دیوار راهی خلاقانه برای شخصیت دادن به اتاق خواب کودک است. افرادی که از توانایی های هنری خود اطمینان دارند می توانند با طراحی آزاد و نقاشی، یک تصویر زیبا ایجاد کنند. اما کسانی که نیاز به کمک دارند می توانند از شابلون های مخصوص برای ایجاد تصویر استفاده کنند. شابلون ها برای طراحی های ساده بسیار خوب عمل می کنند. اما به طور کلی صرف نظر از روشی که استفاده می شود، باید طرح و رنگی متناسب با شخصیت و سلیقه منحصر به فرد کودک برای تزیین اتاق مورد استفاده قرار گیرد.

نکته اول:

برای استفاده از این روش ابتدا باید طرح موردنظر را انتخاب کرد. برای اتاق نوزاد یا کودک نوپا بهتر است اشکال ساده را انتخاب نمود. به عنوان مثال می توان از درختان و گل های ساده کمک گرفت. برای رنگ آمیزی این اشکال می توان از رنگ های پاستلی یا رنگ های غلیظ استفاده کرد، اما رنگ های نئونی که ممکن است به بینایی کودک آسیب برساند، توصیه نمی شوند. هم چنین می توان از طرح های بزرگ حیوانات استفاده کرد.

_رنگ های نئونی به رنگ هایی گفته می شود که حالت شبرنگ یا شب نما دارند و در شب از خود نور ساطع می کنند-

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 4

 

طرح های روی دیوار را باید با توجه به علایق کودک انتخاب کرد. پس از رسیدن فرزندتان به سن مدرسه ، احتمالا علاقه و وسواس شخصی خود را خواهند داشت. علایق آن ها اغلب شامل مواردی از حیوانات گرفته تا مناظر شهری تا ورزش می شود. بنابراین باید موضوعی را پیرامون علایق کودکان انتخاب کرده و نقاشی هایی روی دیوار و مطابق با آن ها ایجاد کرد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 5

 

به محض رسیدن فرزندتان به مرحله نوجوانی، می توان از طرح های ساده یا پیچیده برای اتاق آن ها استفاده کرد. به عبارت دیگر تصاویری که از اشکال ساده و طرح های انتزاعی استفاده می کنند بیش از تصاویر خاص مورد توجه کودک بالغ قرار می گیرند. این طرح ها با توجه به شخصیت کودک می تواند با سایه روشن های مختلفی رنگ آمیزی شود.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 6

 

نکته دوم:

برای نقاشی روی دیوار می توان از طراحی دستی نیز کمک گرفت و با مداد آن را روی دیوار پیاده کرد. سپس برای قسمت بندی بخش های مختلف نقاشی از نوار مخصوص نقاشی استفاده نمود. این نوارها مخصوصا هنگام ایجاد خطوط مستقیم بسیار مفید است و از نفوذ تصادفی رنگ به سایر قسمت های تصویر جلوگیری می کند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 7

 

سپس باید رنگ موردنظر را روی یک پالت رنگ ریخت. برای رنگ آمیزی استفاده از رنگ های اکریلیک توصیه می شوند که برای سلامت کودکان مضر نیستند. بهتر است که ابتدا رنگ هایی که قسمت های اول را کامل می کنند در پالت ریخته شوند تا از خشک شدن بی مورد سایر رنگ ها جلوگیری به عمل آید.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 8

 

در گام بعد باید با دقت داخل تصویر را با رنگ پر کرد. برای این کار بهتر است از یک قلم موی نازک برای کنترل بیشتر استفاده شود. سپس باید بیست و چهار ساعت زمان برای خشک شدن این لایه در نظر گرفت.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 9

 

برای نقاشی لایه دوم رنگ نیز بهتر است از نوار مخصوص نقاشی استفاده شود. در پایان و پس از خشک شدن نهایی رنگ، می توان نوارهای نقاشی را از روی دیوار جدا کرد.

نکته سوم:

برای طراحی روی دیوار اتاق کودکان می توان از شابلون های مختلف نیز استفاده کرد. برای این کار ابتدا باید شابلونی را متناسب با طرح کلی اتاق انتخاب کرد. برای ایجاد طرحی قابل توجه که به محض ورود به اتاق  خودنمایی  کند،  به جای استفاده از شابلون های بزرگ، بهتر است شابلون هایی که مخصوص استفاده روی دیوار هستند، تهیه شوند، زیرا این شابلون ها طرح های کامل شده و مخصوصی را ارائه می دهند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 10

 

سپس باید با نوار مخصوص نقاشی این شابلون ها را روی دیوار ثابت کرد. در واقع نوار نقاشی به اندازه کافی محکم است تا شابلون را در جای خود نگه دارد و در عین حال به رنگ موجود روی دیوار آسیب نمی رساند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 11

 

سپس باید رنگ مورد نظر که بهتر است اکریلیک باشد را در سینی مخصوص ریخت. اگر طرح مورد نظر فقط به یک رنگ نیاز داشته باشد، برای نقاشی آن می توان از غلطک رنگ استفاده کرد. برای این کار باید غلطک را به رنگ آغشته کرده و سپس آن را روی کل شابلون حرکت داد تا کل طرح پر شود. اما در صورت وجود چند رنگ مختلف، باید از قلم مو استفاده کرد. پس از پیاده سازی کامل رنگ باید زمانی را برای خشک شدن آن منظور کرد و سپس در صورت لزوم لایه دوم رنگ را پیاده کرد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 12

 

نکته چهارم:

برای پیاده سازی طرح مورد نظر روی دیوار می توان به صورت خلاقانه ای از ویدئو پروژکتور نیز استفاده کرد. زیرا گاهی نمی توان طرح مورد نظر را در شابلون ها پیدا کرد و یا آن را به صورت دستی روی دیوار پیاده نمود. برای این کار ابتدا باید طرح مورد نظری که مورد علاقه کودک نیز باشد را انتخاب کرد. توصیه می شود که تصویر از بین عکس های کتاب های رنگ آمیزی انتخاب شود، زیرا نتیجه بهتری رابه همراه خواهد داشت. تصاویر تمام رنگی نیز می توانند مورد استفاده قرار گیرند، اما ممکن است نقاشی آن ها کمی دشوارتر باشد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 13

 

سپس باید یک کپی دیجیتالی از تصویر تهیه کرد. در واقع اگر تصویر مورد نظر از یک منبع چاپی انتخاب شده باشد، باید آن را اسکن کرده و به رایانه منتقل کنید. اما اگر به صورت آنلاین انتخاب شده باشد، به سادگی می توان یک کپی از فایل را در رایانه ذخیره کرد. در مرحله بعد باید یک دستگاه ویدئو پروژکتور اجاره کرد. این کار را می توان با مراجعه به بخش هایی که به تجهیزات سمعی و بصری مجهز هستند، انجام داد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 14

 

در این قسمت باید با توجه به نوع دستگاه ویدئو پروژکتور اقدامات لازم را انجام داد. اگر دستگاه اجاره شده، نیاز به استفاده از کاغذ شفاف داشته باشد، باید تصویر را بر روی یک کاغذ شفاف پرینت گرفت. اما اگر ویدئو پروژکتور مستقیما به کامپیوتر متصل شود، نیازی به چاپ عکس نیست.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 15

 

در مرحله بعد باید پروژکتور را طوری قرار داد که تصویر را به فضای انتخابی مورد نظر منتقل کند. موقعیت و اندازه فرافکنی عکس را نیز در صورت لزوم باید تنظیم کرد تا نحوه مشاهده تصویر روی دیوار راضی کننده باشد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 16

 

سپس باید با استفاده از یک مداد، حاشیه تصویر را ردیابی کرده و تمام تصویر را روی دیوار منتقل کرد. پس از این کار باید پروژکتور را خاموش کرده و تصویر را بررسی کرد تا از انتقال صحیح آن اطمینان حاصل شود. در غیر این صورت باید پروژکتور را  مجددا روشن کرد و تمام جزئیاتی را که از دست رفته اند، پر کرد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 17

 

در گام بعد باید رنگ های مورد نیاز را  طبق مراحل پیاده سازی روی پالت رنگ قرار داد. همان طور که قبلا نیز اشاره شد، بهتر است برای این قسمت از رنگ های اکریلیک استفاده شود. با دقت و با استفاده از قلم مو باید داخل خطوط را رنگ کرد. باید توجه داشت که قلم مو ضخامتی متناسب با اندازه تصویر داشته باشد. برس خیلی کوچک باعث کندتر شدن روند کار می شود و ممکن است باعث افزایش اثر خطوط در تصویر نهایی شود. یک برس خیلی بزرگ نیز رنگ را به خارج از خطوط منتقل کند. در صورت لزوم می توان از چندین قلم مو و در اندازه های مختلف استفاده کرد. در پایان نیز باید زمانی را برای خشک شدن رنگ در نظر گرفت.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 18

قدم سوم. انتخاب وسایل اتاق کودک

نکته اول:

توصیه می شود که هنگام انتخاب وسایل از سرویس خواب بزرگ استفاده شود. اگر از سرویس خواب کودک استفاده  شود، خیلی زود این سرویس برای کودک بلااستفاده خواهد شد. از سوی دیگر در صورتی که از سرویس خواب بزرگ استفاده شود، در صورتی که کودک تمایلی به استفاده از آن ها نداشته باشد، می توان آن ها را در اتاق دیگری مورد استفاده قرار داد.

هم چنین می توان مدلی را برای تخت خواب انتخاب کرد که به تخت کودک نوپا و سپس تخت کامل تبدیل شود. این کار با بزرگتر شدن کودک باعث صرفه جویی در هزینه شده و ظاهر بزرگ تری به اتاق می بخشد. علاوه بر این اگر با اتاق کودک شروع می کنید می توان برای اتاق کودک از یک کمد بزرگ و چند منظوره استفاده کرد که بتواند نقش میز تحریر را نیر  بازی کند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 19

 

نکته دوم:

توصیه می شود که هنگام انتخاب وسایل، اقلام ارزان قیمت انتخاب شوند تا در صورت نیاز بتوان آن ها را جایگزین کرد. در واقع باید به این واقعیت توجه داشت که کودکان در زمان رشد خود ممکن است وسایل موجود در اتاق را خراب کرده یا روی آن ها نقاشی کنند و یا چیزی روی آن ها بریزند. بنابراین بهتر است به جای انتخاب وسایل گران قیمت، چیزی انتخاب شود که به اندازه کافی ارزان باشد و در صورت نیاز به جایگزینی مشکلی ایجاد نشود. اما نکته مهم این است که نباید وسایل بی کیفیت را برای اتاق کودکان انتخاب کرد، زیرا ممکن است به آن ها آسیب برساند. بنابراین باید وسایل ارزان قیمت و با کیفیت را انتخاب کرد. هم چنین هنگام انتخاب صندلی یا مبل اتاق کودک، باید پارچه ای را در نظر گرفت که قابلیت سادگی در شستشو را دارا باشند، مثلا می توان از پارچه های میکروفایبر، ویسکوز، چرم، یا حتی پارچه هایی که در فضای باز استفاده می شوند، استفاده کرد.

نکته سوم:

نکته دیگری که می توان از آن ایده گرفت این است که می توان از مبلمان موجود در قسمت های دیگر خانه برای پر کردن اتاق کودک استفاده کرد. برای تکمیل اتاق نیازی به خرید مبلمان و لوازم جانبی جدید نیست. به عنوان مثال می توان یک راکر(صندلی متحرک) را از اتاق نشیمن به  اتاق کودک انتقال داد. یا چراغ خواب را از اتاق خواب دیگری به اتاق کودک منتقل کرد. اما اگر وسیله انتخاب شده برای اتاق کودک مناسب به نظر نرسید، می توان پارچه و تودوزی آن را تغییر داد و یا دوباره آن را رنگ آمیزی کرد تا به تناسب بهتر آن کمک کند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 20

 

نکته چهارم:

وسایلی که در قفسه های اتاق کودک به نمایش گذاشته می شود می تواند در طول سال تغییر کند. اتاق هر بچه ای به فضای ذخیره سازی نیاز دارد و قفسه های نمایشگر مکان خوبی برای شروع است. علاوه بر این، وسایل موجود در قفسه ها می توانند با سلیقه کودکان تغییر کنند، به شرطی که از یک رنگ نسبتا خنثی برای نقاشی دیوارها استفاده شده باشد.

به عنوان مثال، می توان اسباب بازی حیوانات یا اسباب بازی های روشن را هنگامی که کودک کوچک تر است، در قفسه ها قرار داد، سپس با رشد کودک آن ها را برای وسایل دیگری مانند هواپیما، کتاب، گیتار، اسکیت بورد و غیره جایگزین کرد. نکته قابل توجه این است که باید اطمینان حاصل کرد که قفسه های اتاق خردسالان  باید به اندازه کافی بلند  باشند تا نتوانند با آویزان شدن وسایل موجود در آن را بیرون بکشند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 21

 

نکته پنجم:

نکته بعدی در طراحی اتاق کودکان این است که باید تا حد ممکن در اتاق فضای ذخیره سازی ایجاد کرد. با هر وسیله ای که در اتاق قرار داده می شود، باید به فکر ذخیره سازی آن نیز بود. کودکان به وسایل زیادی نیاز دارند، در نتیجه هر کاری برای کمک به سازماندهی آن می تواند یک امتیاز مثبت محسوب شود. به عنوان مثال، کشوهای زیر تخت، سبد های داخل کمد و صندلی های کاربردی می توانند به افزایش فضای اتاق کمک کنند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 22

 

قدم چهارم. انتخاب تزیینات اتاق کودک

نکته اول:

باید طرحی را برای اتاق کودک انتخاب کرد که مورد علاقه او باشد. والدین به خوبی می دانند که کودک چه چیزهایی را دوست دارد، از عروسک ها گرفته تا اتومبیل ها و ورزش ها می توانند در انتخاب طرح اتاق کمک کننده باشند. باید سعی کرد علاقه کودک را به طرحی که برای اتاق انتخاب می شود وارد کرد. به عنوان مثال، اگر کودک علاقه زیادی به هواپیما دارد، می توان چند مجسمه، ملحفه و یا بالش هایی با این طرح را برای اتاق او در نظر گرفت. اگر کودک نمی داند که چگونه می خواهد اتاقش را تزئین کند، می توان به جای آن از رنگ های مورد علاقه او استفاده کرد. این کار به آن ها کمک می کند تا در اتاق خود احساس خوشبختی و خوشحالی داشته باشند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 23

 

نکته دوم:

درمورد رنگ اتاق نیز می توان از کودکان کمک گرفت. کودکان به احتمال زیاد از قبل رنگ مورد علاقه خود، تصمیم گرفته اند. بنابراین باید به او اجازه داد تا در انتخاب رنگ اتاقش کمک کند. برای کمک به آن ها در هنگام تصمیم گیری می توان چند کارت نمونه رنگ از فروشگاه تهیه کرد. این کار در عین حال می تواند تصمیم والدین را نیز در انتخاب رنگ لحاظ کند. به عنوان مثال، اگر کودک عاشق رنگ صورتی است، می توان چند طیف از رنگ صورتی را انتخاب کرد که هنگام پیاده سازی طرح خوبی را ایجاد کند.

نکته سوم:

از بعضی از اسباب بازی های سرگرم کننده کودک می توان برای دکوراسیون اتاق استفاده کرد. بهعنوان مثال میتوان عروسک های حیوانات را در قفسه های اتاق به نمایش گذاشت. اگر کودک هواپیماها را دوست دارد، می توان بعضی از آن ها را در معرض دید قرار داد. افزودن اسباب بازی های کودک در اطراف اتاق باعث روح بخشیدن به فضای اتاق شده و حس و حال خوبی به کودک می دهد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 24

 

نکته چهارم:

طرح های موجود برای اتاق کودک را باید به حداکثر سه طرح محدود کرد. طرح های موجود برای اتاق کودکان بسیار زیبا و سرگرم کننده هستند، اما باید توجه داشت که اگر تعداد زیادی از آن ها مورد استفاده قرار گیرند، می توانند باعث ایجاد بی نظمی شوند. بنابراین بهتر است حداکثر سه طرح یا رنگ یا الگو را انتخاب کرده و آن هایی را که در فضای اتاق قرار دارند، مانند فرش و بالش ها با هم ترکیب کرد. هم چنین می توان روتختی را با پرده ها هماهنگ کرد. نکته دیگری که باید به آن دقت کرد این است که الگوها باید شبیه به هم باشند، حتی اگر از نظر فنی با هم تطابق نداشته باشند. به عنوان مثال، نوارهای آبی و یک طرح گل می توانند به عنوان یک طرح ثابت مورد استفاده قرار گیرند.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 25

 

نکته پنجم:

برای تزیین اتاق می توان از قطعات انتزاعی، عکس هایی با مضمون طبیعت، صور فلکی، مناظر شهری یا سایر هنرهای سرگرم کننده استفاده کرد. در واقع لازم نیست حتما به صورت سنتی از نقاشی کودکان، حروف الفبا، ​​رنگ های اصلی یا حیوانات سیرک استفاده کرد. حتی می توان گیاهان خشک شده یا عکس های خانوادگی را به فضای اتاق اضافه کرد.

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 26

قدم پنجم. توجه به نکات ایمنی در اتاق کودک

نکته اول:

یکی از نکات مهم در ایمنی اتاق کودکان این است که باید اطمینان حاصل کرد که وسایل و قفسه ها به خوبی به دیوار پیچ شده باشند. اگر قفسه های کتاب و قفسه های وسایل تزیینی با اتصال به دیوار مهار نشده باشند، ممکن است در حین بازی کودک به او آسیب برساند. برای تثبیت این وسایل می توان از براکت هایی(پایه نگهدارنده) که همراه با قفسه هستند استفاده کرد. اگر قفسه با براکت نباشد، می توان آن ها را از یک فروشگاه سخت افزار خریداری کرد. نکته بعدی که باید به آن توجه داشت این است که هیچ چیز سنگینی را نباید روی تخت کودک آویزان کرد که شامل هرگونه قالب عکس، آینه، قفسه بندی و غیره است. در واقع اگر قرار است چیزی روی تخت آویزان شود، باید یک شی نرم باشد که باز هم باید به دیوار محکم شده باشد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 27

 

نکته دوم:

اگر در اتاق کودک، تختخواب سفارشی یا هر نوع نردبانی وجود دارد، باید بتواند وزن کامل کودک را نگه دارند. بچه ها در هنگام بازی کردن خلاق هستند، بنابراین این وسایل باید محکم باشند و به خوبی روی دیوار یا مبلمان محکم شوند. برای امنیت بهتر می توان نوار کششی به نردبان ها و پله ها اضافه کرد.

نکته سوم:

به هر وسیله یا نردبان بالاتر از کمر کودکان باید ریل ایمنی اضافه کرد. اگر هر بخشی از خانه و اتاق کودک ارتفاع بلندی دارد باید از امن بودن آن اطمینان حاصل کرد.

 

آموزش طراحی دکوراسیون داخلی (قسمت چهارم طراحی اتاق کودک و 5 قدم برای طراحی اتاق کودکان) 28

 

نکته چهارم:

برای اتاق کودکان، وسایلی که به راحتی جا به جا می شوند توصیه نمی شود، زیرا آسیب کمتری به کودک وارد می کند. به عنوان مثال، میزهای کوچک کودک ممکن است سرگرم کننده باشد، اما کودک فقط با تکیه به آن، می تواند آن را تکان دهد. سعی کنید چیزهایی را انتخاب کنید که خیلی راحت جابجا نمی شوند ، بنابراین فرزند شما کمتر در اثر آن به خود آسیب می رساند.

کاری از تیم توسعه و تحقیق آیسافام…

امتیاز شما به این مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و خرید