نقاشی دیوارهای اطراف لوله ها
در مجموعه مقالات «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان» شرکت رنگسازی آیسافام اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می دهد تا به کمک آن ها بتوانند به صورت گام به گام، مراحل لازم برای داشتن یک نقاشی موفق را سپری کند. در بیست و سومین مقاله از این سری مقالات، به اقدامات لازم برای نقاشی دیوارهای اطراف لوله ها پرداخت می شود. در واقع افراد در برخورد با لوله های روی کار دو نوع واکنش نشان می دهند.
بعضی از افراد معتقدند که وجود این لوله ها می توانند ظاهری صنعتی و شیک به خانه بدهند، بنابراین می توان آن ها را به صورت جداگانه رنگ کرد (همان طور که در مقاله بیست و دوم توضیح داده شد). در این شرایط باید بتوان بدون آسیب رنگ لوله ها، دیوارها را نیز نقاشی کرد. به همین دلیل در قسمت اول این مقاله مراحلی ارائه می شود که به کمک آن ها بتوان دیوارهای اطراف لوله ها را با موفقیت رنگ آمیزی کرد.
در طرف دیگر افرادی هستند که از وجود لوله های روی کار ناراضی هستند. آن ها معتقدند که اگرچه لوله ها یک ویژگی ضروری برای هر خانه هستند، اما قرار دادن آن ها بر روی دیوار زیبایی کلی آن را از بین می ببرد. بنابراین در قسمت دوم این مقاله به روش هایی پرداخته می شود که به کمک آن ها و بدون بازسازی کامل خانه می توان این لوله ها را در دکوراسیون داخلی پنهان کرد.
بخش اول. روش های رنگ آمیزی دیوارهای اطراف لوله های روی کار
قدم اول. پوشاندن لوله ها
حالت اول. حالت اول در مورد محافظت از لوله هایی است که به دیوار متصل هستند یا در قسمتی وارد دیوار می شوند. برای محافظت از انتهای لوله هایی که به دیوار متصل می شوند، باید از نوار مخصوص نقاشی استفاده کرد. اگر لولهها با زاویه عمود وارد دیوار شده باشند، باید یک تکه از نوار مخصوص نقاشی را دور لوله را چرخاند. به این صورت که یک سر آن را روی لوله چسباند و طرف دیگر را در اطراف لوله چرخاند و تا جای ممکن آن را به دیوار نزدیک کرد. این روند را باید برای تمام لوله هایی که به دیوارهای مورد نظر برای نقاشی نزدیک یا متصل هستند، تکرار کرد. پس از پایان، باید اطمینان حاصل کرد که نوار کاملا به لوله چسبیده باشد، زیرا هر گونه حفره هوایی موجود می تواند باعث رسیدن رنگ به لوله شود.
باید توجه داشت که اگر نوار مخصوص نقاشی نازک تر از 5 سانتیمتر است، برای محافظت بیشتر از لوله، باید دو دور نوار را در کنار هم روی لوله چسباند. اما نکته مهم این است که پس از پایان کار، هنگامی که رنگ هنوز مرطوب است، باید نوار مخصوص نقاشی را جدا کرد تا بتوان هر رنگ تازه ای که احتمالا زیر نوار و در بین درز دو نوار نفوذ کرده است را پاک کرد.
حالت دوم. حالت دوم مربوط به لوله های موازی دیوار است. اگر لوله موازی با دیوار باشد، به احتمال زیاد هنگام نقاشی دیوار، پشت لوله با رنگ کثیف و آلوده می شود. برای جلوگیری از این اتفاق، باید لوله را خیس کرد و روزنامه را دور آن پیچید تا بچسبد. در این حالت نیازی به استفاده از چسب نیست، زیرا رطوبت روزنامه را در جای خود نگه می دارد. اما اگر این اتفاق نیفتاد، باید دومین ورق روزنامه را نیز خیس و دور لایه اول پیچید تا کاملا محکم شود.
حالت سوم. حالت سوم مربوط به لوله هایی است که طول زیادی دارند و به موازات دیوار یا سقف قرار دارند. برای این نوع لوله ها ساخت یک محافظ متحرک از نظر زمانی به صرفه تر است. برای ساخت این محافظ باید یک قسمت کوچک از لوله را با روزنامه خشک، مقوای نازک یا کاغذ خرد شده پوشاند و آن را با چسب محکم کرد. باید دقت داشت که در زمان چسباندن کاغذ مقداری جای بازی در آن در نظر گرفت تا بتوان هنگام رنگ آمیزیِ نواحی مختلف دیوار یا سقف، آن را در امتداد لوله حرکت داد. یکی از نکات مهم در این حالت این است که اگر لوله های کوچکتری به لوله اصلی متصل باشند، نمی توان از این روش استفاده کرد، زیرا امکان حرکت دادن کاغذ در امتداد لوله وجود ندارد. در این شرایط باید به روش قبلی تمام سطح لوله را با روزنامه مرطوب پوشاند.
قدم دوم. رنگ کردن پشت و اطراف لوله ها
یک. در ابتدا باید با یک برس 2.5 سانتی متری روی دیوار اطراف لولهِ محافظت شده را رنگ کرد. البته می توان از سایزهای دیگر قلم مو نیز کمک گرفت، اما مطمئنا قلم موی کوچک تر باعث افزایش دقت کار می شود. برای این کار باید قلم مو را به رنگ آغشته کرده و سپس اضافی آن را در کنار سطل یا سینی پاک نمود. برای پیاده کردن رنگ باید دقت داشت که از یک حرکت آهسته و دقیق برای اعمال رنگ روی دیوار (به طور مستقیم در اطراف ناحیه ای که لوله با دیوار برخورد می کند) استفاده شود.
قابل ذکر است که اگر لوله به موازات دیوار کشیده می شود و سپس خم شده و داخل آن می شود، باید از یک قلم موی کوچک با دسته بلند برای رنگ آمیزی پشت لوله و اطراف محل برخورد آن با دیوار استفاده کرد.
دو. اگر چندین لوله در کنار یکدیگر و کمی دورتر از دیوار وجود داشته باشند، بهترین گزینه استفاده از یک برس غلطکی بسیار کوچک است. این غلطک ها به عنوان غلطک رنگ “هات داگ” نیر شناخته می شوند که دسترسی به قسمت های سخت دیوار را فراهم می کنند. برای استفاده از این غلطک ها ابتدا باید آن را در انتهای عمیق سینی رنگ غلتاند و سپس با حرکت در قسمت کم عمق و انتهایی سینی، رنگ اضافی آن را خارج کرد. این کار از پاشیده شدن رنگ به سایر قسمت های دیوار جلوگیری می کند. پس از بارگذاری رنگ، می بایست دسته غلطک را به موازات دیوار نگه داشت و دیوار را با حرکات کوچک و عمودی رنگ کرد. برای تسلط بیشتر در حرکت غلطک، می توان قسمت بالای دسته غلطک را در دست راست و پایین آن را در دست چپ نگه داشت تا بتوان به پایه غلطک نیز فشار کافی را وارد کرده و آن را به صورت یکنواخت حرکت داد.
سه. بهتر است از پد رنگ برای رنگ آمیزی مستقیم اطراف جایی که لوله به دیوار می رسد استفاده شود. پد رنگ یک اسفنج نقاشی است که برای رنگ آمیزی لبه های مستقیم استفاده می شود، اما می توان با آن اطراف منحنی ها را نیز به خوبی نقاشی کرد (قابل ذکر است که در صورت در دسترس نبودن این ابزار، می توان به عنوان جایگزین، از یک اسفنج کوچک و تمیز آشپزخانه نیز کمک گرفت). برای استفاده از این ابزار باید اسفنج آن را به رنگ آغشته و سپس اضافی آن را خارج کرد. سپس باید لبه پد را با لبه گرد لوله تراز کرد و آن را در اطراف لوله حرکت داد تا رنگ به خوبی در گوشه ها پیاده شود. بسته به نحوه قرار گرفتن لوله روی دیوار، ممکن است لازم باشد برای حرکت دادن پد در اطراف لوله، جای دست ها عوض شود. در واقع می توان لوله را به عنوان یک صفحه ساعت در نقطه ای که وارد دیوار می شود، در نظر گرفت. به عنوان مثال می توان پد را در امتداد لبه های لوله از موقعیت ساعت 1 حرکت داد و آن را به موقعیت ساعت 6 برد. سپس، در صورت نیاز، دست ها را تغییر داد تا بتوان پد را مجددا از موقعیت ساعت 12، به سمت پایین تا موقعیت ساعت 6 حرکت داد.
قدم سوم. پاک کردن رنگ از لوله های فلزی
یک. قبل از شروع کار و برای محافظت از چشم ها، بینی، دهان و پوست، باید از لباس مناسب استفاده کرد. رعایت نکات ایمنی، هنگام استفاده از تینر رنگ بسیار مهم است زیرا قرار گرفتن در معرض بیش از حد آن، می تواند باعث سوختگی شیمیایی، تحریک و در موارد شدید کوری شود. استنشاق زیاد گاز آن نیز می تواند باعث مشکلات تنفسی شود، بنابراین حتما باید دهان و بینی را با ماسک یا باند ضخیم پوشاند و در صورت امکان در یا پنجره را باز کرد تا جریان هوا در آن ناحیه افزایش یابد.
در صورتی که مقداری از تینر روی پوست بریزد، باید محل آن را با آب و صابون شست. اگر تینر به چشم پاشیده شود، باید آن را به مدت 20 تا 30 دقیقه با آب شست، اما اگر این کار موثر نبود و درد یا قرمزی در چشم ایجاد شد، در اسرع وقت باید به پزشک مراجعه کرد. اگر در حین یا بعد از استفاده از تینر تنگی نفس، سوزش گلو یا کبودی لب و دست ایجاد شد، سریع باید به اورژانس مراجعه کرد.
دو. در گام بعد می بایست 1⁄8 فنجان (30 میلی لیتر) از تینر را در یک ظرف فلزی یا شیشه ای ریخت (هرگز نباید تینر را در ظرف پلاستیکی ریخت زیرا ممکن است آن را حل کند) و یک قلم موی یکبار مصرف در آن قرار داد. سپس باید تینر را روی لوله ای که رنگی شده است، اعمال کرد. باید توجه داشت که تینر فقط رنگ روغنی را که هنوز مرطوب یا تازه خشک شده است را از بین می برد. بنابراین اگر در پروژه نقاشی از رنگ اکریلیک استفاده شده است، توصیه می شود که از آب و صابون یا جوش شیرین و آب برای پاک کردن رنگ استفاده شود.
سه. پس از پیدا کردن تینر باید حدود بیست دقیقه منتظر ماند تا رنگ شروع به حباب زدن بکند. البته همانند سایر محصولات، توصیه می شود که به دستورالعمل های تولید کننده که روی بطری نوشته شده است مراجعه شود تا مدت زمان لازم برای عمل کردن تینر مشخص شود. پس از گذشت این زمان اگر رنگ حباب بزند، نشانه آن است که رنگ از سطح جدا شده است و می توان آن را پاک کرد. اگر بعد از 20 دقیقه این اتفاق نیفتاد و حبابی در سطح رنگ ایجاد نشد، باید یک لایه دیگر از تینر استفاده کرد و 20 تا 30 دقیقه بیشتر صبر نمود.
چهار. پس از این که تینر، رنگ را از سطح جدا کرد، باید به کمک یک برس نایلونی یا پد شستشو آن را پاک کرد. در این مرحله نیز نباید استفاده از دستکش را فراموش کرد. برای پاک کردن رنگ باید فشار محکمی به لوله وارد و از حرکات کوچک و عمودی استفاده کرد. اما اگر رنگ از بین نرفت، می بایست با قلم مو مقدار بیشتری تینر روی سطح پیاده کرد و مجددا 20 یا 30 دقیقه منتظر ماند.
پنج. پس از گذراندن مراحل فوق باید از یک مینرال اسپریت برای پاک کردن بقایایی رنگ استفاده کرد. مینرال اسپریت ها یک مایع شفاف هستند که به عنوان یک حلال آلی موثر، به عنوان رقیق کننده رنگ و حلال ملایم استفاده می شوند. برای استفاده از این حلال نیز حتما باید از دستکش استفاده کرد، سپس حدود 1⁄8 فنجان (30 میلی لیتر) از آن را روی یک پارچه تمیز ریخت. سپس با فشار محکم تمام بقایایی رنگ که روی سطح لوله باقی مانده اند را پاک کرد. البته باید توجه داشت که مینرال اسپریت ها فقط توانایی پاک کردن رنگ روغنی تازه خشک شده یا مرطوب را دارند.
شش. پس از پایان کار، باید لوله را با پارچه ای تمیز و مرطوب پاک کرد. برای این کار باید یک پارچه تمیز را با آب معمولی مرطوب و لوله را با کمک آن پاک کرد تا مواد شیمیایی باقیمانده از تینر و مینرال اسپریت ها از بین بروند. سپس می بایست از پارچه دیگری برای پاک کردن لوله استفاده کرد. این مرحله یعنی تمیز کردن باقی مانده تینر و مینرال اسپریت بسیار مهم است زیرا بخارات باقی مانده از آن ها می توانند باعث آتش سوزی شوند و یا در فضاهای کوچک و با تهویه ضعیف، مشکلات تنفسی برای افراد ایجاد کنند.
قدم چهارم. پاک کردن رنگ از لوله های پلاستیکی
یک. قبل از شروع کار باید از ماسک صورت، عینک و دستکش استفاده کرد. محافظت از بینی، دهان، چشم ها و دست ها از هرگونه آسیب دیدگی ناشی از استفاده از الکل جلوگیری میکند. اگر چه تماس الکل با دست، مشکلی ایجاد نمی کند، اما همچنان توصیه می شود که از دستکش استفاده شود. اگر الکل با چشم تماس پیدا کرد، باید آن را با آب به مدت 20 تا 30 دقیقه شست. قابل توجه است که اگر پس از کار با الکل علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه یا سوزش در دهان، گلو یا قفسه سینه در فرد ایجاد شد، سریعا باید به اورژانس مراجعه کرد.
دو. در گام بعد باید یک پارچه را با الکل مرطوب کرد. برای این کار باید پارچه ای را روی دهانه بطری الکل قرار داد و آن را برگرداند تا پارچه مرطوب شود. این کار را باید چند بار انجام داد تا جایی که قسمت مرطوب پارچه بتواند سطح وسیعی از لوله را پوشش دهد. به عنوان مثال، اگر سطح جانبی لوله 10 سانتیمتر مربع است، باید پارچه را تا رسیدن به این سطح مرطوب کرد. در صورت در دسترس نبودن الکل، می توان از لاک پاک کن های ناخن که حاوی استون هستند نیز استفاده کرد.
سه. در گام بعد باید لوله را با قسمت مرطوب شده پارچه تمیز کرد. برای این کار باید قسمت مرطوب پارچه را روی قسمت های رنگی که می بایست پاک شوند قرار داد. سپس پارچه را روی تمام طول لوله حرکت داد. در این مرحله، در صورتی که رطوبت پارچه از بین رفت، باید مجددا از الکل استفاده کرد تا پارچه خیس شود. با انجام این کار، رنگ کم کم از سطح لوله جدا می شود.
چهار. برای پاک کردن رنگ از شکافهای کوچک نزدیک انتهای لوله و برای آسیب نرساندن به رنگ دیوار، باید از یک گوش پاک کن استفاده کرد. برای این کار باید گوش پاک کن را به الکل آغشته کرد و سپس روی قسمت مورد نظر کشید. اگر حجم رنگ در این قسمت زیاد باشد و گوش پاک کن با رنگ اشباع شود، می توان از چندین گوش پاک کن برای رسیدن به نتیجه بهتر استفاده کرد. برای لکه های سرسخت نیز می توان به آهستگی از یک چاقوی کره خوری کند کمک گرفت و رنگ را از سطح مورد نظر جدا کرد.
بخش دوم. پنهان کردن لوله های روی کار بدون بازسازی
روش اول. تغییر ظاهر لوله
یک. اولین و ساده ترین راه برای پنهان کردن لوله های روی کار، رنگ آمیزی آن ها به همان رنگ دیوار است. برای این کار باید رنگی را پیدا کرد که دقیقا با دیوارها مطابقت داشته باشد. برای پیدا کردن رنگ دقیق دیوارها، می توان با استفاده از یک تراشه کوچک رنگ را با کاتر خراش داد و آن را به یک فروشگاه رنگ برد تا رنگ مورد نظر تطابق کامل داشته باشد. سپس از یک قلم مو برای پیاده کردن رنگ روی لوله ها استفاده کرد. روش نقاشی لوله ها در مقاله «آموزش گام به گام نقاشی ساختمان، نقاشی لوله های ساختمان» به طور کامل شرح داده شده است. با این کار لوله در مقابل دیوار به صورت برجسته دیده نمی شود. اما در طرف مقابل، برای برجسته کردن لوله ها و ایجاد یک ظاهر صنعتی در فضا، میتوان لوله ها را با رنگ مکملِ رنگ دیوار رنگ کرد تا کاملا برجسته شود.
دو. اگر لوله روی کار کوچک باشد، برای پنهان کردن آن، می توان از یک پوشش تزئینی برای آن استفاده کرد. به عنوان مثال می توان یک پوشش چوبی یا پلاستیکی برای لوله خریداری کرد تا با دکوراسیون فضا مطابقت داشته باشد. سپس مقداری چسب روی لوله اسپری کرد و پوشش را کاملا دور آن پیچید. در انجام این کار باید دقت کافی داشت و هر گونه قسمت های اضافی پوشش را با یک کاتر یا چاقو جدا کرد تا لوله مانند بخشی از دکوراسیون داخلی فضا به نظر برسد.
سه. در روش سوم می توان از یک قفسه چوبی ساده کمک گرفت و آن را به دیوار وصل کرد تا عرض لوله را بپوشاند. برای این کار باید اندازه گیری کرد که لوله ها چقدر از دیوار بیرون میآیند و طول آن ها چقدر است. سپس یک مستطیل با توجه به ابعاد به دست آمده تهیه کرد. سپس آن را با پیچ در اطراف لوله ها ثابت نمود. این روش یک راه عالی برای اضافه کردن بخش های جدید به فضاهایی مانند گاراژ یا زیرزمین است.
چهار. لوله های کم ارتفاع و کوچک مانند لوله های رادیاتور که در نزدیکی قرنیزهای قرار دارند را می توان با مبلمانی با پایه های ضخیم یا کنسول پوشش داد. برای این کار بایث مبلمان یا کنسول را جلوی دیوار در قسمتی که لوله در آن قرار دارد گذاشت، اما باید توجه داشت که این وسایل به لوله ها تکیه نهند. زیرا لوله های داغ می توانند به مبلمان و وسایل چوبی آسیب برسانند. قابل ذکر است که می توان یک وسیله چوبی مخصوص این بخش از خانه طراحی کرد و با ایجاد برشهایی در قسمت پشت آن، لوله ها را به طور کامل پوشاند.
پنج. راه ساده و کم هزینه دیگر برای پنهان کردن لوله های روی کار، کمک گرفتن از یک گیاه آپارتمانی است. برای این کار باید یک گیاه آپارتمانی پیدا کرد تا ابعاد آن برای پوشاندن لوله مناسب باشد. هم چنین می توان از گیاهان رونده مانند پیچک نیز استفاده کرد. علاوه بر این اگر لوله ها در قسمت بالایی دیوار قرار داشته باشند، می توان گیاه را از سقف آویزان کرد تا لوله را به خوبی پوشش دهد.
روش دوم. پوشاندن لوله ها با قاب چوبی
یک. در گام اول، باید طول و عرض لوله را اندازه گرفت. این کار باید کاملا دقیق انجام شود تا قاب لوله به خوبی آن را پوشش دهد.
دو. در گام بعد باید فاصله لوله از دیوار را اندازه گرفت. این فاصله عمق قاب چوبی را نشان می دهد. این فاصله باید دقیق اندازه گیری شود تا بدون اشغال فضای زیاد، بتوان لوله را پوشش داد.
سه. در گام بعد باید 3 تخته به ارتفاع لوله مورد نظر برش داد. برای این کار باید ارتفاع لوله ها را روی هر تخته علامت زد و از یک میز یا اره دستی برای برش آن ها استفاده کرد. پس از برش اولین تکه چوب، می توان از آن به عنوان راهنما برای برش 2 قطعه بعدی استفاده کرد. باید توجه داشت که اگر در محل قرار گرفتن قاب لوله قرنیزی وجود دارد، باید تخته های چوبی را طوری برش داد که در بالا یا زیر قرنیز بنشیند و فرم دیوار را رعایت کند.
چهار. پس از برش تخته ها، باید آن ها را بهم چسباند تا اطراف لوله ها را بپوشاند. برای چسباندن تخته ها به یکدیگر بهتر است از چسب چوب استفاده شود تا یک مکعب مستطیل با یک ضلع باز به وجود بیاید. پس از چسباندن قطعه ها و قبل از قرار دادن آن در اطراف لوله باید 24 ساعت منتظر ماند تا کاملا خشک شود.
پنج. در گام بعد باید تخته های چوبی را روی لوله قرار داد. به این صورت که می بایست تخته ها را به سمت دیوار فشار داد تا کاملا لوله را بپوشاند، سپس باید از نوار درزگیر یا چسب آکواریوم برای چسباندن تخته ها به دیوار استفاده کرد.
شش. در پایان باید چوب و درزگیر را به همان رنگ دیوارها رنگ کرد. در این حالت بهتر است رنگ مورد استفاده با رنگ دیوارها کاملا مطابقت داشته باشد. البته اگر دکورهای چوبی در اطراف لوله و قاب آن قرار دارد، می توان، قاب را نیز به همان رنگ نقاشی کرد تا در دکوراسیون داخلی پنهان شود.
در پایان باید گفت که اگرچه دیدگاه افراد در مورد قرار گرفتن لوله ها در دکوراسیون داخلی متفاوت است، اما روش های مختلفی وجود دارد که به کمک هزینه های اندک می توان لوله ها را به یک جزء برجسته یا یک جزء پنهان در دکوراسیون داخلی تبدیل کرد.
کاری از تیم توسعه و تحقیق آیسافام…